Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

I ja imam kantu u rangu firefighterove i nisam se pokajao. Znaš zašto? Zato što je koštala četvorocifren broj evra a prelazim 15k godišnje sa njom.

Ovo su stvari koje mi nisu bitne pri odabiru kola:

• Proizvođač

• Vrsta goriva

• Vrsta menjača

• Boja

• Snaga motora

• Maksimalna brzina

• Ubrzanje

Ovo je ono što mi je bitno:

• Cena

• Mesto na zadnjoj klupi

• Mesto u gepeku

• Da je u ok stanju

• Replies 2.4k
  • Views 191.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla Tesla. Očekivao Teslu iz Kine,poslali Teslu iz Nemačke.... prvi utisci fenomenalni ali to je sa svakim novim automobilom. Neverovatno se lako kreće, vrlo je "kompaktna" za automobil te veličin

• Po najnovijim studijama Harvarda i samog Volvoa, kupovina novih elektricnih automobila i njihova ekoloska opravdanost zavisi od toga da li ste konstantni ili povremeni vozac, procentualne kolicine ret

Posted Images

ja sam jednom svratio na pumpu i morao da čekam 20 min jer je cisterna dopunjavala gorivo. od tad vozim samo bajs, neš vala trošiti moje vreme i oduzimati moju slobodu odlučivanja

1 minute ago, Pokojni Ruxin said:

ja sam jednom svratio na pumpu i morao da čekam 20 min jer je cisterna dopunjavala gorivo. od tad vozim samo bajs, neš vala trošiti moje vreme i oduzimati moju slobodu odlučivanja

To je bilo tako otkako smo se rodili i to se onda ne računa.

15 minutes ago, Venom said:

Neko može da preferira ovo ili ono, i čoveku može da bude potrebno ovo ili ono, ali da li se sve te stvari koje su naveo (automatik, panoramski krov itd) dodatno plaćaju ili ne?

Zavisi od proizvođača, modela i paketa opreme. Tako da bi trebalo pregledati šta je od tih stvari kod Elroqa upakovano i uključeno u cenu, a kod drugih modela se plaća dodatno.

Just now, Sammael said:

Zavisi od proizvođača, modela i paketa opreme. Tako da bi trebalo pregledati šta je od tih stvari kod Elroqa upakovano i uključeno u cenu, a kod drugih modela se plaća dodatno.

Ne tih stvari. Napisao si:

E pa isto tako EV Škoda nije zbog svog ubrzanja i konjaže ništa "bolja" od ne-EV Škode za 99% primene tog automobila.

Isto kao i automatik, za nekog ovo ne mora da bude bolje. Ali kao i automatik, mora da bude skuplje.

13 minutes ago, Venom said:

Neko ko ima EV i puni ga kod kuće, godišnje uštedi makar taj jedan sat tako što gotovo nikad ne mora da ide na pumpu

Ti očito nemaš pojma, za početak, koliko je punjenje na ''štekeru'' sporo, a niti koliki udio ljudi živi u zgradama bez rezerviranih parkirnih mjesta. Neke imaju i garaže s takvim mjestima, ali je naknadna ugradnja punjača/štekera malo zajebana, trebaš odobrenje svih sustanara i brojilo koji mjeri samo tvoju potrošnju, a nije pod tvojom kontrolom

Edited by Roger Sanchez

5 minutes ago, Roger Sanchez said:

Ti očito nemaš pojma, za početak, koliko je punjenje na ''štekeru'' sporo, a niti koliki udio ljudi živi u zgradama bez rezerviranih parkirnih mjesta. Neke imaju i garaže s takvim mjestima, ali je naknadna ugradnja punjača/štekera malo zajebana, trebaš odobrenje svih sustanara i brojilo koji mjeri samo tvoju potrošnju, a nije pod tvojom kontrolom

Ne žive svi ljudi u stanovima. Prosto je besmisleno reći da zato što je za nekog hendikep, mora da bude i za drugog. Ne, za drugu osobu redovno točenje na pumpi može da bude hendikep.

To je bio samo primer za to da ono što si ti nazvao odsustvom slobode za nekog, i to za sasvim solidan broj ljudi, može da bude prednost. I njihovo iskustvo ili potreba je jednako relevantno kao tvoje. Ali da ti ne vidiš dalje od svog ličnog vidokruga nije ništa novo.

Pri tom i za to sa dometom postoji resenje - battery pack koji se na swapping stanicama zameni za manje 5 min. Pri tom bi i punjenje packa moglo da se obavlja manje agresivno sto bi produzilo radni vek baterijama.

Ali kako onda ljudima naplatiti 60 hiljada za novi auto...sudbo kleta...

2 minutes ago, Venom said:

Ne žive svi ljudi u stanovima

hail

Ok, that's curtains for me here, al slobodno sviraj ti dalje ovdje trubaduru naš lolol

¯\_(ツ)_/¯

Sad jos fali da dodje Ruksa i da prijavi kako zivi na bicikli i da nas Brisel nije dovoljno jebo.

Neki zive i u kutijama za cipele na dnu mora...

Just now, Downforce said:

Neki zive i u kutijama za cipele na dnu mora...

Nemoj da dajes ideje lolol

2 minutes ago, Lancia said:

Sad jos fali da dodje Ruksa i da prijavi kako zivi na bicikli i da nas Brisel nije dovoljno jebo.

odustao sam od bicikla, javili mi iz režije da mora da se podmazuje lanac i proverava pritisak u gumama. što mi očito oduzima slobodu odlučivanja. sad samo peške jbg

Edited by Pokojni Ruxin

1 minute ago, Pokojni Ruxin said:

odustato sam od bicikla, javili mi iz režije da mora da se podmazuje lanac i proverava pritisak u gumama. što mi očito oduzima slobodu odlučivanja. sad samo peške jbg

Nadam se da ides bos, jer decije rucice rade skupe patike eco no friendly.