Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

Nemora da se sedi da bi se uporedilo, postzoji youtube...

• Replies 2.4k
  • Views 191.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla Tesla. Očekivao Teslu iz Kine,poslali Teslu iz Nemačke.... prvi utisci fenomenalni ali to je sa svakim novim automobilom. Neverovatno se lako kreće, vrlo je "kompaktna" za automobil te veličin

• Po najnovijim studijama Harvarda i samog Volvoa, kupovina novih elektricnih automobila i njihova ekoloska opravdanost zavisi od toga da li ste konstantni ili povremeni vozac, procentualne kolicine ret

Posted Images

3 minutes ago, Venom said:

Ne moraš da izvrćeš jer ti je kritika pala na dupe.

Sve vreme porediš babe i žabe da bi dokazao nešto što niko nije ni tvrdio i onda je moja "kritika pala na dupe". Važi

ed45727de283c6cf42cf6cb01c89e018.jpg

Ok znači nisi bio u Škodi za koju kažeš da ne valja. Dosta neobično za čoveka koji tako insistira na ličnim iskustvima. Ne poredim ja babe i žabe nego neko ko je uporedio auto koji ima 340 konja sa Škodom 1.5L.

Nema problema, ja lepo napisah da sam pitao Chatgpt, nisam ja k'o neki što bleje do kasno u noć na chatgpt-u i onda nebuloze prenose kao svoje znanje. Ergo, možeš kao veliki stručnjak kakvim se predstavljaš sam da daš neki auto koji je uporediv i da vidimo jel ima za 25 hiljada.

53 minutes ago, Venom said:

Trebalo je 100 godina iskustva sa neko napravi auto kao što je Mercedes, danas dobiješ to isto i bolje za manje pare,

Ne dobiješ. Nijedan auto danas nije bolji od mercedesa i bmw-a od pre 30 godina.

53 minutes ago, Venom said:

štancaju ih kao na traci i biće sve jeftiniji što baterije budu jeftinije. To što još nema reputaciju nema veze, imaće je za 10 godina i ta reputacija će imati drugo značenje. I u ICE svetu su se svi smejali Hyundaiu pre 25 godina, a gde su sad.

Hyundai je pokvario reputaciju, kao i svi ostali. Nek mi se javi vlasnik 15-20 godina starog BYD-a kad ga neko čukne na parkingu i razbije far ili kad mu crkne neki senzor koliko će ga koštati popravka

20 minutes ago, Venom said:

Ok znači nisi bio u Škodi za koju kažeš da ne valja. Dosta neobično za čoveka koji tako insistira na ličnim iskustvima. Ne poredim ja babe i žabe nego neko ko je uporedio auto koji ima 340 konja sa Škodom 1.5L.

Nema problema, ja lepo napisah da sam pitao Chatgpt, nisam ja k'o neki što bleje do kasno u noć na chatgpt-u i onda nebuloze prenose kao svoje znanje. Ergo, možeš kao veliki stručnjak kakvim se predstavljaš sam da daš neki auto koji je uporediv i da vidimo jel ima za 25 hiljada.

Iskreno nije mi jasno šta uopšte tvrdiš ili koja je ovde uopšte poenta. :) Ako te baš zanima neki performance EV, imaš npr. Volvo EX30 Twin sa 422 KS, 0-100 za 3,4s, kod nas je mislim oko 42-43 hiljade evra. Benzinaca takođe ima zanimljvijih nego što je taj GLA; ne znam što si se baš za njega uhvatio

2 minutes ago, Engineer said:

Ne dobiješ. Nijedan auto danas nije bolji od mercedesa i bmw-a od pre 30 godina.

a kad ja preporučujem shanjanu e39 niko me ne shvata ozbiljno mad

inače mogu da dozvolim poentu da je kvalitet enterijera pomalo lost art, ali ajde da se ne pravimo kako su kola pre 30 godina bila pouzdanija, bezbednija, ili bolja na bilo koji drugi način. možda manje kompleksna, ali na našu sreću taj problem će EVs rešiti.

Edited by Pokojni Ruxin

4 minutes ago, Time Crisis said:

Iskreno nije mi jasno šta uopšte tvrdiš ili koja je ovde uopšte poenta. :) Ako te baš zanima neki performance EV, imaš npr. Volvo EX30 Twin sa 422 KS, 0-100 za 3,4s, kod nas je mislim oko 42-43 hiljade evra. Benzinaca takođe ima zanimljvijih nego što je taj GLA; ne znam što si se baš za njega uhvatio

Nisam se uhvatio nizašta. Još jednom, pitao sam za ICE vozilo koje je uporedivo sa Škodom Elroq RS i koje košta 25 hiljada kako se ovde očekuje. Chatgpt kaže nema, može Mercedes AMG ali za 65 ili koliko već. Jel ima neki benzinac za 25 hiljada koji ubrzava od 0-100 za 5.4 sekunde i ima 340 konja? Ako nema, što bi prodavali EV Elroqa za te pare?

Edited by Venom

12 minutes ago, Engineer said:

Hyundai je pokvario reputaciju, kao i svi ostali. Nek mi se javi vlasnik 15-20 godina starog BYD-a kad ga neko čukne na parkingu i razbije far ili kad mu crkne neki senzor koliko će ga koštati popravka

Skeptičan sam, jer je za iste pare tj prilagođeno inflaciji danas uglavnom sve bolje nego što je bilo. To je jedna velika mitomanija o slavnoj prošlosti. Ne isključuje da su automobili izuzetak ali morao bi neko da dokaže da je izuzetak.

Bio je skoro dobar video na tu temu 

24 minutes ago, Venom said:

Skeptičan sam, jer je za iste pare tj prilagođeno inflaciji danas uglavnom sve bolje nego što je bilo. To je jedna velika mitomanija o slavnoj prošlosti. Ne isključuje da su automobili izuzetak ali morao bi neko da dokaže da je izuzetak.

Postoji i jedan dobar video koji tvrdi upravo suprotno.

25 minutes ago, Venom said:

Video je odličan, ali je neprimenljiv na automobile.

Svaki vozač koji je posedovao auto pre 20 godina vidi golim okom šta je sve lošije u modernom ekvivalentu. Naravno, postoji i gomila stvari koje su bolje - ali je u pitanju mahom elektronika koja donosi određeni komfor ali i drastično povećava kvarljivost automobila i troškove popravke.

Cena jednog fara za neki od novijih automobila više srednje klase kreće se i po 4-5k €. Proglašavaju se totalne štete za oštećenja koja bi nekada koštala par hiljada EUR da se poprave. Glup primer - pre 2 godine sam morao da menjam šoferku umesto da je zakrpim u glas servisu jer je kamen pogodio u delu gde se nalaze senzori za kišu. Dakle ode celo staklo u đubre koje bi se inače moglo popraviti - samo zato što modernog vozača mrzi da sam upali brisače nego očekuje da auto to sam uradi. O ekološkom impactu toga ne treba ni trošiti reči.

postoji dacia logan, možeš da kupiš sve to novo pa još za komparativno sitne novce

1 hour ago, radisa said:

Nemora da se sedi da bi se uporedilo, postzoji youtube...

Turcin, koji mi odrzava auto ovde, je vozio G klasu AMG. Brate mili, kakvo cudoviste od kola i kakvu senzaciju ti isporucuje kad stisne gas, otprilike kao kad @Zli Gli reklamira seksi momenat kod auta, koji prodaje. Ni u snu ne moze da ti pruzi nesto tako ni najbolji EV na svetu, makar ubrzavao ko raketa do stotke ili se zvao Rimac ili Lucid u tom novom svetu.

AMG-ov svet je BMW-ov M, Audijev RS, Porsche i slicne dzidzbidze za besmrtnike.

1 minute ago, Lancia said:

Turcin, koji mi odrzava auto ovde, je vozio G klasu AMG. Brate mili, kakvo cudoviste od kola i kakvu senzaciju ti isporucuje kad stisne gas, otprilike kao kad @Zli Gli reklamira seksi momenat kod auta, koji prodaje. Ni u snu ne moze da ti pruzi nesto tako ni najbolji EV na svetu, makar ubrzavao ko raketa do stotke ili se zvao Rimac ili Lucid u tom novom svetu.

AMG-ov svet je BMW-ov M, Audijev RS, Porsche i slicne dzidzbidze za besmrtnike.

Ne znam, evo ovde kazu da je AMG uporediv sa Škodinim modelom za voznju sitne dece... fantom Rekao GPT...

nije baš isto, u škodu me ne bi bilo sramota sesti za razliku od g klase amg fantom

3 minutes ago, radisa said:

Ne znam, evo ovde kazu da je AMG uporediv sa Škodinim modelom za voznju sitne dece... fantom Rekao GPT...

A opet ja nikad necu da kazem da je Skoda los auto, odlicno su Cesi pozicionirali svoju marku.