October 28, 2025Oct 28 specifično sam se trudio da ne spominjem ekologiju jer znam da to trigeruje domaćine. potukao sam vas na čistu snagu (šaomijevih) argumenata
October 28, 2025Oct 28 2 minutes ago, Pokojni Ruxin said:specifično sam se trudio da ne spominjem ekologiju jer znam da to trigeruje domaćine. potukao sam vas na čistu snagu (šaomijevih) argumenata Definitivno smo imali srecu sto si pokojni
October 28, 2025Oct 28 Koliko ljudi živi u zgradama, kućama sa malim dvorištem pa podstanara itd oni jednostavno nemaju uslove za el. auto i šta sad jbg nemaš kuću kurac auto, ko te jebe idi puni tamo negde ima punjač.Kada budenm video da svaka zgrada i parking mesto imaju punjače, električne stanice za automobile itd tada ću razmišljati o njima. U Srbiji u 2025 godini gde ljudi čekaju po 2 godine da zamene strujomer, gde nestane struja kad padne sneg i nema je 5 dana, gde kuče zapiša banderu pa nema interneta, gde majmuni kopaju ulicu i preseku kablove, gde nemamo pojma da li će biti gasa i nafte ja da kupim el. auto sa uverenjem kako punjači samo što nisu namešteni i kako će sve to da funkcioniše, no no jeo sam ja te bombone.
October 28, 2025Oct 28 3 minutes ago, Firefighter said:Koliko ljudi živi u zgradama, kućama sa malim dvorištem pa podstanara itd oni jednostavno nemaju uslove za el. auto Ti koji žive kao podstanari bolje da kupe stan nego električni auto, isto košta.
October 28, 2025Oct 28 43 minutes ago, Venom said:Ne tih stvari. Napisao si:Isto kao i automatik, za nekog ovo ne mora da bude bolje. Ali kao i automatik, mora da bude skuplje.To je tačno, isto kao što kod SUS motora imaš motore različite snage i što se po paketima opreme menjaju performanse u zavisnosti od veličine točkova, materijala (npr. hauba od ugljeničnih vlakana je lakša od čelične pa smanjuje težinu vozila), itd. Ali zar nije cela tvoja teza da je EV objektivno bolji? Ako sam pogrešno razumeo, ispravi me molim te. Ako samo kažeš, EV ima snagu motora i ubrzanje to i to i zato košta koliko košta, sasvim OK. Mislim, nije to cela priča, košta više jer je tehnologija EV novija i skuplja, plus zato što države daju subvencije na EV što proizvođači zloupotrebljavaju da veštački napumpaju cene. A i zato što se u EV trpa gomila gedžeta po difoltu koji su kod SUS automobila često opcioni.
October 28, 2025Oct 28 ja sa10 minutes ago, Firefighter said:U Srbiji u 2025 godini gde ljudi čekaju po 2 godine da zamene strujomer, gde nestane struja kad padne sneg i nema je 5 dana, gde kuče zapiša banderu pa nema interneta, gde majmuni kopaju ulicu i preseku kablove, gde nemamo pojma da li će biti gasa i nafte ja da kupim el. auto sa uverenjem kako punjači samo što nisu namešteni i kako će sve to da funkcioniše, no no jeo sam ja te bombone.niko vas i ne tera. ja sam ovde da vas motivišem da se borite za bolju srbiju (i evropu!) kako bi i vi sutra mogli da uživate u blagodetima objektivno bolje budućnosti. električne budućnosti!
October 28, 2025Oct 28 7 minutes ago, JozoMujica said:Ti koji žive kao podstanari bolje da kupe stan nego električni auto, isto košta.Ima onaj reno Zoe polovan valja 10k evra treba mu da ide na posao nema bus tu gde živi a treba mu el. auto da uštedi za stan jer koji će mu kurac običan auto da sve što zaradi potroši na gorivo, servise, DPF, egr, turbinu…. 😂
October 28, 2025Oct 28 4 minutes ago, Pokojni Ruxin said:ja saniko vas i ne tera. ja sam ovde da vas motivišem da se borite za bolju srbiju (i evropu!) kako bi i vi sutra mogli da uživate u blagodetima objektivno bolje budućnosti. električne budućnosti!Ja kad sam bio mali tako jako me je udarila struja da sam rekao sam sebi M….. jebala te struja da te jebala
October 28, 2025Oct 28 38 minutes ago, JozoMujica said:Ti koji žive kao podstanari bolje da kupe stan nego električni auto, isto košta.čuo sam da ljudi žive u kolima, ali još uvek ne da je neko vozio stan
October 28, 2025Oct 28 16 minutes ago, Pokojni Ruxin said:čuo sam da ljudi žive u kolima, ali još uvek ne da je neko vozio stan Možda u kolima sa SUS motorom, u električnom teško da bi se zagrejali zimi.
October 28, 2025Oct 28 2 hours ago, Pokojni Ruxin said:do sad sam mislio da je pravilan pristup demonstrirati ljudima da su EVs superiorne mašine, ali kad vidim koliko ste razmaženi možda zapravo te mrske EU birokrate treba da biju još jačekme, kme, odakle meni 15 minuta, kme, kme Niko tebi ne brani da ti budeš rob superiorne mašine.
October 28, 2025Oct 28 55 minutes ago, Pokojni Ruxin said:ja saniko vas i ne tera. ja sam ovde da vas motivišem da se borite za bolju srbiju (i evropu!) kako bi i vi sutra mogli da uživate u blagodetima objektivno bolje budućnosti. električne budućnosti!Aha, znači ako ljudi budu masovno kupovali EV, onda će država biti prinuđenda da im stvori infrastrukturu?
October 28, 2025Oct 28 1 minute ago, JozoMujica said:Možda u kolima sa SUS motorom, u električnom teško da bi se zagrejali zimi.nah, i ovde dominira struja. guglaj vehicle to load i vehice to home, mož pokreneš sve od grejalice do veš mašine do čitave kuće. kaže ford da f150 lightning može da služi kao backup generator za kuću 3-10 dana. san beskućnika.
October 28, 2025Oct 28 14 minutes ago, Sammael said:To je tačno, isto kao što kod SUS motora imaš motore različite snage i što se po paketima opreme menjaju performanse u zavisnosti od veličine točkova, materijala (npr. hauba od ugljeničnih vlakana je lakša od čelične pa smanjuje težinu vozila), itd.Ali zar nije cela tvoja teza da je EV objektivno bolji? Ako sam pogrešno razumeo, ispravi me molim te. Ako samo kažeš, EV ima snagu motora i ubrzanje to i to i zato košta koliko košta, sasvim OK. Mislim, nije to cela priča, košta više jer je tehnologija EV novija i skuplja, plus zato što države daju subvencije na EV što proizvođači zloupotrebljavaju da veštački napumpaju cene. A i zato što se u EV trpa gomila gedžeta po difoltu koji su kod SUS automobila često opcioni.To je bilo već juče, ali ajde. Ja mislim da je to spejs šatl za običan auto i da je bolji sve i da nema 340 konja. Nema jebade sa održavanjem u toj meri, manje delova što znači da će se manje kvariti, jeftiniji u vožnji, tiši i naravno stari argument mnogo manja verovatnoća da će se zapaliti sam od sebe.To je moje mišljenje. E sad, brojke su s druge strane nešto objektivno. Ali ovde i o tome može da se diskutuje u beskonačnost, jer ima dovoljno ljudi koje trigeruje kad neko pomene broj kuća po popisu u Srbiji.