October 27, 2025Oct 27 2 minutes ago, Pokojni Ruxin said:nije baš isto, u škodu me ne bi bilo sramota sesti za razliku od g klase amg Jeste, u zemlju bi propao, bezi bre Rukso
October 27, 2025Oct 27 3 minutes ago, Lancia said:A opet ja nikad necu da kazem da je Skoda los auto, odlicno su Cesi pozicionirali svoju marku.Ma skodini autombili su best u nekoj srednjoj klasi, to se odavno slazemo... Samo je ovd gpt poredio babe i zabe, a Venom nam objasnjavao da je to uporedivo, jer GPT kaze...
October 27, 2025Oct 27 8 minutes ago, radisa said:Ne znam, evo ovde kazu da je AMG uporediv sa Škodinim modelom za voznju sitne dece... Rekao GPT...Ja još čekam na primer benzinca koji ima 340 konja i košta 25 hiljada. Al kako je krenulo, vidim nema ništa od toga. Chatgpt je makar nešto ispljunuo, od stručnjaka nema leba.To ti je kao ono za Scalabrinea i Lebrona. Možda Scalabrine nije Lebron, ali je bliže njemu nego Radiša.
October 27, 2025Oct 27 I Golf je pandan S klasi jer zaboga oboje imaju 200+ konjskih snaga, a Golf čak bolje ubrzava
October 27, 2025Oct 27 5 minutes ago, Pokojni Ruxin said:ali bukvalno najšabanskije vozilo na svetu Nema svet na srecu nasu skalu vrednosti koju smo pozajmili iz kriminalnog miljea.
October 27, 2025Oct 27 3 minutes ago, radisa said:Ma skodini autombili su best u nekoj srednjoj klasi, to se odavno slazemo... Samo je ovd gpt poredio babe i zabe, a Venom nam objasnjavao da je to uporedivo, jer GPT kaze...GPT kad bude seo u neki auto da ga provoza, nek se javi.
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Lancia said:Nema svet na srecu nasu skalu vrednosti koju smo pozajmili iz kriminalnog miljea.ali zato ima raznorazne kardašijane. ozbiljni bogati ljudi kupuju land cruisere
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Time Crisis said:I Golf je pandan S klasi jer zaboga oboje imaju 200+ konjskih snaga, a Golf čak bolje ubrzavaDaj primer benzinca od 25 hiljada koji je uporediv sa Škodom Elroq RS. Stvarno me zanima, predstavio si se kao čovek od iskustva i znanja.
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Pokojni Ruxin said:ali zato ima raznorazne kardašijane. ozbiljni bogati ljudi kupuju land cruisereNeozbiljan si.
October 27, 2025Oct 27 1 hour ago, Venom said:Nisam se uhvatio nizašta. Još jednom, pitao sam za ICE vozilo koje je uporedivo sa Škodom Elroq RS i koje košta 25 hiljada kako se ovde očekuje. Chatgpt kaže nema, može Mercedes AMG ali za 65 ili koliko već. Jel ima neki benzinac za 25 hiljada koji ubrzava od 0-100 za 5.4 sekunde i ima 340 konja? Ako nema, što bi prodavali EV Elroqa za te pare?U ovom slučaju jednostavno nisi u pravu.Ubrzanja su imanentna tehnologiji EV vozila i Tesla ih je iskoristio i koristi u svrhu promocije svog brenda (a drugi proizvođači EV preuzeli tu istu strategiju): Tesla je svoju gamu (od roadstera) širio na SUV, pa E i D segment, a najvljuju i vozilo kompakt klase.
October 27, 2025Oct 27 Druga stvar tiče se poređenja Škode i premijum brendova, što je mešanje baba i žaba, na šta su mnogi već ukazali.Nova ekonomija nije orijentisana na proizvod (ofucani primer: kvarcni Casio sat od 40 dolara meri vreme podjednako precizno kao i Rolex od XXXX dolara), već na percepciju kupca. Iz tog razloga više i ne postoje automobili kao što je bio W124. Postoje li resursi da se takav automobil napravi - naravno da da, ali kupac danas želi da za sebe ima jedinstvenu nijansu boje i spreman je to da plati. Porše kaže, važi brt, ta farba te košta 25 k€ i tako na jednoj strani imaš zadovoljnog švercera marihuane u albanskoj vukojebini u svom Kajenu sa jedne, i zadovoljnog Ferdinandovog unuka sa druge strane.Edit.Nas ostale ko jebe! Edited October 27, 2025Oct 27 by Ras
October 27, 2025Oct 27 1 hour ago, Venom said:Daj primer benzinca od 25 hiljada koji je uporediv sa Škodom Elroq RS. Stvarno me zanima, predstavio si se kao čovek od iskustva i znanja.Prvo, nisam ga ni pominjao, drugo, po čemu uporediv? Kupuješ kola na štopericu? Jesi siguran da si punoletan?
October 27, 2025Oct 27 Evo i primera za percepciju proizvoda (brenda) iz naše svakodnevice. Ovo može da bude i njabolja ponuda u SRB, ali ne verujem da će vlasnik ovde biti najsrećniji imenom svog ljubimca. Edited October 27, 2025Oct 27 by Ras
October 27, 2025Oct 27 31 minutes ago, Ras said:U ovom slučaju jednostavno nisi u pravu.Ubrzanja su imanentna tehnologiji EV vozila i Tesla ih je iskoristio i koristi u svrhu promocije svog brenda (a drugi proizvođači EV preuzeli tu istu strategiju): Tesla je svoju gamu (od roadstera) širio na SUV, pa E i D segment, a najvljuju i vozilo kompakt klase.Ne znam šta znači imanentno, ali pretpostavljam šta si mislio. Dve stvari se porede po njihovim karakteristikama, to što je električnom motoru "jednostavno" da to postigne ne može da mu se stavlja kao hendikep, kao to se ne računa. Računa se, u tome i jeste poenta, to je wysiwyg. Evo ja ću da se takmičim sa Lebronom u zakucavanju, ali pošto je to njemu jednostavno, meni ćemo da damo trampolinu, pa ću da dobijem desetke i eto ja sam bolji od njega. Pa, teško.I drugo, prilično je jasno da nisam poredio nikakve babe i žabe, mene je samo zanimalo da li postoji automobil sličnih karakteristika u ICE svetu. Da li je to Mercedes, Kia, Dacia ili Yugo Florida, zabole me. Ali ako postoji, to je onda automobil koji je još skuplji od te Škode kao što se videlo na primeru. Pitao sam chatgpt zato što ne znam, što nije toliko strašno kao armija ovih stručnjaka što sve znaju, ali ne znaju da beknu kad ih pitaš. A ovi odgovori mrtvi ladni da je to statusni simbol pa vredi te pare, a Škoda ne vredi, meni je to iskreno za psihoterapiju, ali svako neka radi sa svojim parama šta hoće i nek ima poglede na svet kakve hoće. Mislio sam da su statusni simboli makar na ovom forumu predmet sprdnje, ali nisam bio u pravu.Šta god da je Škoda Elroq RS, nije uporediva sa benzincem koji košta 25 hiljada i zato ne može da košta toliko.