Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

1 hour ago, Venom said:

Ako je svet napredovao do te mere da je to ljudima nebitno, mislim da je to sjajno. Ostaje misterija zašto su automobili sa više KS generalno skuplji.

Ti si u IT-u? Zašto su procesori sa 100 jezgara skuplji od onih sa 10, a 90% ljudi i dalje kupuje te sa 10 i manje? Misterija ili ih zabole za nešto što im ne treba?

1 hour ago, Venom said:

Ne znam šta je glupo u tome da ljudi mogu da uživaju u čistom vazduhu i tišini. Zabrane ulaska postoje odavno, npr. za starije dizele. Ni u Srbiji ne možeš više da uvezeš dizel golfa dvojku, ne ispunjava standarde. Isti princip važi i ovde. Lično ja već desetak godina pričam da EU treba da zahteva od proizvođača da auspuh uvek bude levo, jer nema razloga da purnjaju direktno u pluća prolaznicima na trotoaru ili biciklistima. Ali s druge strane pošto ionako ide u smeru da se ukine purnjanje u pluća ljudi onda je to minorni detalj.

Nemam ja stariji dizel, moj auto je prošao tehnički. I niko mi ne brani da trujem otpadom i bukom seljake u Zinshajmu već samo gospodu u Štutgartu. Iako po selu vozim svaki dan, a do metropole odem dvaput godišnje

• Replies 2.4k
  • Views 191.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla Tesla. Očekivao Teslu iz Kine,poslali Teslu iz Nemačke.... prvi utisci fenomenalni ali to je sa svakim novim automobilom. Neverovatno se lako kreće, vrlo je "kompaktna" za automobil te veličin

• Po najnovijim studijama Harvarda i samog Volvoa, kupovina novih elektricnih automobila i njihova ekoloska opravdanost zavisi od toga da li ste konstantni ili povremeni vozac, procentualne kolicine ret

Posted Images

Najbolje da je neko to ozbiljno mislio, lol. Ali ok, za tebe 20-ak hiljada evra nisu nikakve pare, super

Ok, znači nije niko za ozbiljno mislio i slažeš se sa mnom da ta Škoda ne može da košta 25 hiljada. Ne znam oko čega si onda hteo da diskutuješ, ali ok, makar smo rešili. Have a nice day.

Ne može da košta 25 hiljada, ali toliko koliko košta je suludo, ne bi trebalo da je previše komplikovano da se shvati

16 hours ago, Venom said:

Bio je skoro dobar video na tu temu 

Mnogi odavde su bili bolji 1975. nego danas.

fantom

3 minutes ago, Engineer said:

Ti si u IT-u? Zašto su procesori sa 100 jezgara skuplji od onih sa 10, a 90% ljudi i dalje kupuje te sa 10 i manje? Misterija ili ih zabole za nešto što im ne treba?

Nemam ja stariji dizel, moj auto je prošao tehnički. I niko mi ne brani da trujem otpadom i bukom seljake u Zinshajmu već samo gospodu u Štutgartu. Iako po selu vozim svaki dan, a do metropole odem dvaput godišnje

Ne razumem pitanje. Radi se samo o tome da su bolji procesori skuplji. Bolja kola su skuplja. Škoda Elroq RS je bolji auto od benzinca 1.5L. i zato je skuplji.

Ako misliš da neće biti ničega za normalnog čoveka, pa to je već sad pogrešno. To što ih štite carinama je drugi par cipela. A kako tehnologija napreduje i proizvodnja postaje veća u obimu biće zapravo samo jeftiniji. I pri kupovini i pri održavanju. Ima mišljenja da je ovaj otpor u staroj auto industriji tu zato što znaju da više neće moći da muzu vozače kao ranije, jer neće biti toliko da se servisira i popravlja.

Nekad davno si mogao sa bilo kojim dizelom u grad, pa više nisi mogao. Onda više nećeš moći sa benzincem. Ne vidim suštinsku razliku između te dve stvari i obe su legitimne. Zajednički životni prostor ne može da svako koristi kako hoće. Ljudi se u BG-u žale na muziku sa splavova i većina ih podržava, ali ako kažeš da ti smeta buka automobila onda je to nešto neobično. Primećeno je odavno da ljudi imaju iracionalan odnos prema automobilu, za njega uvek važe druga pravila. Bilo je istraživanja na tu temu, npr. pitaju ljude ko je kriv što je neko ukrao bicikl, pa kažu vlasnik je sam kriv što ga nije zaključao. Kad pitaju ko je kriv što je ukraden nezaključan auto, onda je kriv lopov. Itd.

38 minutes ago, Time Crisis said:

Ne može da košta 25 hiljada, ali toliko koliko košta je suludo, ne bi trebalo da je previše komplikovano da se shvati

Ne znam zašto mi i dalje objašnjavaš nešto što nije tema. Napisao sam da je neuporediv sa autom od 25k i da je po onome što pruža na putu bliži Mercedesu nego benzinskoj Škodi, pa je takva i cena. To je sve. Pošto nismo našli auto s takvim mogućnostima za 25k rekao bih da smo se makar do pola složili. Moglo je to i brže.

1 minute ago, Venom said:

Ne znam zašto mi i dalje objašnjavaš nešto što nije tema. Napisao sam da je neuporediv sa autom od 25k i da je po onome što pruža na putu bliži Mercedesu nego benzinskoj Škodi

To je već diskutabilno. Ako u slobodno vreme ne voziš po Nirburgringu i ne meriš vreme na štopericu, unutra i u vožnji je daleko sličniji Škodi od 25 hiljada nego što je Mercedesu GLC kojeg ti je chatGPT preporučio za poređenje

Ne znam nisam seo unutra, samo sam slušao šta drugi kažu. Šta se tebi nije svidelo iz tvog ličnog iskustva, bez kojeg se ne može?

Evo ti enterijer od 24 hiljade evra (Škoda Oktavija):

24k.jpg

i enterijer od 60 hiljada evra i reci da nisu slični, lol, imaš valjda oči:

60k.jpg

aae15o.jpg

7 minutes ago, Time Crisis said:

To je već diskutabilno. Ako u slobodno vreme ne voziš po Nirburgringu i ne meriš vreme na štopericu, unutra i u vožnji je daleko sličniji Škodi od 25 hiljada nego što je Mercedesu GLC kojeg ti je chatGPT preporučio za poređenje

Postoji jos nesto, deklarisana i upravljiva snaga, kao sto su muscle americki automobili bili vece snage, nikad nisu uspeli da postignu upravljivost evropskih sportskih automobila. Moracu malo da potrazim neki test tih EV sa velikom kubikazom, za sada sam video ozbiljne a ne samo pravolinijske voznje samo u slucaju Tesle, Hyundai Ioniq 5 i male Alpine. Boldovani jedini ima samo reci hvale.

6 minutes ago, Venom said:

aae15o.jpg

Nisam rekao da nije "dobar" već da ne vredi 60+ hiljada, i to kažem neko ko je potencijalni kupac baš u tom segmentu, ali izgleda da je to prekomplikovano za tebe, jbg ne znam kako bih dalje uprostio :)

9 minutes ago, Time Crisis said:

Nisam rekao da nije "dobar" već da ne vredi 60+ hiljada, i to kažem neko ko je potencijalni kupac baš u tom segmentu, ali izgleda da je to prekomplikovano za tebe, jbg ne znam kako bih dalje uprostio :)

aae2io.jpg

2 minutes ago, Venom said:

aae2io.jpg

Nisam nešto primetio gde je tvoje i chatGPT-ovo iskustvo kad samouvereno tvrdiš da je "mnogo bliža Mercedesu" fantom