October 27, 2025Oct 27 2 minutes ago, radisa said:Ne treba, ali ne treba ni da bude skuplja od GLC-a, da ga jebš...Ne može da koštan ni više od RAV4, koji je u top nivou opreme, kao mild hybrid ispd 50K, a ova škoda do top nivoa se nagruva na 60+K... To je jako nerelano...Za 66 hiljada ima novi XC90 i još svašta nešto, realno ne znam stvarno ko im je ciljna publika za vrs i koliko ih uopšte prodaju
October 27, 2025Oct 27 3 minutes ago, Pokojni Ruxin said:doduše škoda ovih dana svoju dobru reputaciju gradi, dok je mercedes uglavnom rasipa. jedna od deset prodatih škoda u UK je vrs inače.ne znam koliko će još mercedes, bmw i audi zadržati badge supremacy u svetu i kom kia pravi bolja kolaKad imaš auto od milion delova koji se non stop kvare, onda je reputacija vrlo važna. Kad sve te delove izbaciš, onda odjednom reputacija prestane da bude važna. To je ono o čemu kuka Clarkson u klipu koji je postovao bejzbolka. Trebalo je 100 godina iskustva sa neko napravi auto kao što je Mercedes, danas dobiješ to isto i bolje za manje pare, štancaju ih kao na traci i biće sve jeftiniji što baterije budu jeftinije. To što još nema reputaciju nema veze, imaće je za 10 godina i ta reputacija će imati drugo značenje. I u ICE svetu su se svi smejali Hyundaiu pre 25 godina, a gde su sad.To je kao kad imaš stolara vrhunske veštine i onda neko izmisli alat na struju. Onda ono što su morao satima da radiš dletom, i godinama vežbaš, može dovoljno dobro da odradi i neko priučen sa električnim ruterom (ne to ne znači da su te dve osobe jednake po umeću).Neko će da prihvati novi alat i bude još bolji, a neko će da lamentira kako je ranije sve bilo bolje, a u suštini plače za svojim znanjem i veštinom koju je mukotrpno sticao i što je sad obezvređeno.
October 27, 2025Oct 27 8 minutes ago, Time Crisis said:Otkud je bliža, unutra kad sedneš nemaš nikakve dileme da li sediš u Škodi. Ali eto, dobio si bolje ubrzanje i koštalo je te je samo dva ili tri puta više para :D Ne znam, nisam deo unutra. Znači nije ti se svidelo, ok.
October 27, 2025Oct 27 Just now, Venom said:Ne znam, nisam deo unutra.Porediš stvari o kojima ne znaš ništa, stvarno si izabrao čudan "hill to die on" :)
October 27, 2025Oct 27 5 minutes ago, radisa said:Ja bih da kupujem elktrično nešto, uzeo BYD, bez razmišljanja, kakve škode i ostala avropska sranja...BYDBYD Seal U DM-i | Cena od 35.990€ | Hibrid SUV | BYD SrbijaBYD Seal U DM-i – plug-in hibrid sa velikom autonomijom, naprednom tehnologijom i vrhunskom udobnošću. Iskusite ekonomičnu i ekološku vožnju!BYDBYD Sealion 7 električni automobil | Cena od 44.590€ | BY...BYD Sealion 7 – električni SUV sa prostranim enterijerom, vrhunskom udobnošću i naprednim tehnologijama. Otkrijte vožnju budućnosti!evo ti brate 45k, električni auto, 36K hybrid... Zašto škoda bez carina ne može da košta kao BYD, sve sa carinama?Mene uopšte ne zanima Škoda sama po sebi, nego besmisleno poređenje i insistiranje da košta kao Škoda benzinac koji mu nije do kolena.
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Time Crisis said:Porediš stvari o kojima ne znaš ništa, stvarno si izabrao čudan "hill to die on" :)Trebalo je da piše, ne znam nisam bio unutra autocorrect. Znači ti si bio, čim tvrdiš kako je? Ja pričam o performansama auta od početka. Ako i dalje hoćeš da umireš na brdu da EV Škoda mora da košta kao Škoda benzinac iako je N puta bolji auto, ne znam šta da ti kažem.
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Time Crisis said:Za 66 hiljada ima novi XC90 i još svašta nešto, realno ne znam stvarno ko im je ciljna publika za vrs i koliko ih uopšte prodajuhalo car, tu je da podigne imidž base elroqa a ne da se proda u milion primeraka. svakako potcenjujete gde je škodin brend danas. vrs oktavie se recimo prodaju npr ko alva
October 27, 2025Oct 27 1 minute ago, Pokojni Ruxin said:halo car, tu je da podigne imidž base elroqa a ne da se proda u milion primeraka. svakako potcenjujete gde je škodin brend danas. vrs oktavie se recimo prodaju npr ko alvaOktavija je već dosta razumnija opcija, benzinac 265 konja za 40 hiljada, to je ok
October 27, 2025Oct 27 Just now, Pokojni Ruxin said:halo car, tu je da podigne imidž base elroqa a ne da se proda u milion primeraka. svakako potcenjujete gde je škodin brend danas. vrs oktavie se recimo prodaju npr ko alvaInače, zanimljiv je podatak koji sam skoro čuo, da sav "brand awareness" pada u vodu kad kupci uzimaju EV. Ne znam da li je 100% tačno, ali otprilike niko ne gleda Nemce i Kineze ili Teslu i odlučuje se samo jer su Nemci.
October 27, 2025Oct 27 12 minutes ago, radisa said:Ja bih da kupujem elktrično nešto, uzeo BYD, bez razmišljanja, kakve škode i ostala avropska sranja...odličan je BYD, pratim šta rade. ali ti si tajkun, za tebe je xiaomi su7 brte. zverina
October 27, 2025Oct 27 Just now, Venom said:Mene uopšte ne zanima Škoda sama po sebi, nego besmisleno poređenje i insistiranje da košta kao Škoda benzinac koji mu nije do kolena.Pa mora da kušta, monogo manje nego što sad košta, da bi imalo smsla da tržišno uspe... Ako karoq jošta 20k, ovo da bi neko razmatrao,ne može da košta više od 30K, jer je to tržišni segment koji je zaintereovan za to... Ko ima 35K+ već neće to gledati, a kamoli 50K+.... Mogiu na ličnom primeru da kažem, kad sam pre dve godine kupovao auto, imao sam X para, gldedao sma šta mogu da odbijem najbolje u smilu puzdanosti , prostora, kvaliteta za to... Škoda mi nije bila ni na kraj pameti, jer je budžet bio dosta veći od optimalnog škodinog tržišnog segmenta... Gledao sam Volovoe, XC60, XC90, Toyotu RAV4 i Mercedes GLC... Na kraju sam uzeo RAV4, jer, jbg, već sam imao Toyotu, pa mi sve bilo poznato + sma uzeo PHEV jer što da ne za te pare koje imam... Mislim, ovako auto kupuje oko 99% ljudi na planeti...
October 27, 2025Oct 27 Just now, Pokojni Ruxin said:odličan je BYD, pratim šta rade. ali ti si tajkun, za tebe je xiaomi su7 brte. zverina E da sam bar tajkun... :(
October 27, 2025Oct 27 8 minutes ago, Venom said:Trebalo je da piše, ne znam nisam bio unutra autocorrect. Znači ti si bio, čim tvrdiš kako je? Ja pričam o performansama auta od početka. Ako i dalje hoćeš da umireš na brdu da EV Škoda mora da košta kao Škoda benzinac iako je N puta bolji auto, ne znam šta da ti kažem.Nigde nisam ni napisao da mora košta kao benzinac, već prosto da ne vredi tih para. Kola se inače obično kupuju ovako kako je gore napisao Radiša, tako da ne znam šta bih rekao nekom ko je sav za performanse a mora da pita chatGPT u kojoj klasi se nalazi auto
October 27, 2025Oct 27 2 minutes ago, radisa said:Pa mora da kušta, monogo manje nego što sad košta, da bi imalo smsla da tržišno uspe... Ako karoq jošta 20k, ovo da bi neko razmatrao,ne može da košta više od 30K, jer je to tržišni segment koji je zaintereovan za to... Ko ima 35K+ već neće to gledati, a kamoli 50K+....Mogiu na ličnom primeru da kažem, kad sam pre dve godine kupovao auto, imao sam X para, gldedao sma šta mogu da odbijem najbolje u smilu puzdanosti , prostora, kvaliteta za to... Škoda mi nije bila ni na kraj pameti, jer je budžet bio dosta veći od optimalnog škodinog tržišnog segmenta... Gledao sam Volovoe, XC60, XC90, Toyotu RAV4 i Mercedes GLC... Na kraju sam uzeo RAV4, jer, jbg, već sam imao Toyotu, pa mi sve bilo poznato + sma uzeo PHEV jer što da ne za te pare koje imam... Mislim, ovako auto kupuje oko 99% ljudi na planeti...Ne mogu da se složim. Može biti da je to logika kupaca, ali i to će se neminovno promeniti. Jer opet nije realno da ova Škoda košta kao benzinac od 1.5L i to je sve. Ako ima boljih super.
October 27, 2025Oct 27 3 minutes ago, Time Crisis said:Nigde nisam ni napisao da mora košta kao benzinac, već prosto da ne vredi tih para. Kola se inače obično kupuju ovako kako je gore napisao Radiša, tako da ne znam šta bih rekao nekom ko je sav za performanse a mora da pita chatGPT u kojoj klasi se nalazi auto Nisam pitao za klasu nego ono što sam napisao: pitao sam za sličan auto u ICE svetu su akcentom na cenu. TI si doveo u pitanje klasu, i onda sam zadovoljio tvoju znatiželju i dobili smo Mercedes AMG kao poređenje. Ne moraš da izvrćeš jer ti je kritika pala na dupe.Teško je pričati s nekim ko samouvereno tvrdi kako nešto izgleda u automobilu u kojem nikad nije bio, i istovremeno dovodi u pitanje nečija lična iskustva. Ili si bio u Škodi koja je Kanta po tebi, kad su ti tako bitna lična iskustva?