Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aerodromi i letenje

Featured Replies

Bečki aerodrom, najgori u svjet...

Jbt, zasto ako imam conneced flight moram da udjem u Austriju, prodjem kompletno drkanje sa security chekom i ponovo izadjem? Blentavo, sa uzanim hodnicima i slicnim glupostima...

Edited by radisa

• Replies 5.4k
  • Views 400.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ToniAdams
    ToniAdams

ljudi, stigao je, hvala svima! mislim da je sve na mestu, iz nekog razloga je ruckica rajfeslusa pokidana.   moguce da sam malo vise izdramio, ali sve je toliko suludo od pocetka delova

• Pisao sam o kašnjenju leta na Kipar. Danas je stigla kompenzacija od ~270 e po osobi 

• Aerodrom ima neke vrlo konkretne probleme koji uvek iznerviraju a mogli bi da se (relativno lako) srede: Na ulazu u aerodrom imas jedan deo check-in a onda posle hodnika od 50 metara, drugi. N

Posted Images

15 minutes ago, radisa said:

Bečki aerodrom, najgori u svjet...

Jbt, zasto ako imam conneced flight moram da udjem u Austriju, prodjem kompletno drkanje sa security chekom i ponovo izadjem? Blentavo, sa uzanim hodnicima i slicnim glupostima...

Good to know, najjeftinija presedanja za neke destinacije su baš bile u Beču, ali sve kratko, 45m. Nisam uzeo, ali znajući ovo ni neću D

@jms_uk ti si beše u toj industriji, da li postoji neki index - lista, minimalnih i preporučenih vremena za presedanje, kako je na kom aerodromu?

Kad gledam dalje destinacijie meni najčešće izlaze Minhen, Beč i Ženeva (overnight), i neki poljski (isto overnight ali uvek dosta jeftiniji).

In other news, Air Serbia planira u 2026. da uvede direktne linije za Toronto, Baku, Santorini, Sevilju, Tenerife i Tromozo. Vest

Molim za kuknjavu o Becu koristiti predvidjenu temu i tagovati @Amos .

Inace to su premnili na dosta aerodroma u EU. Ja sam gledao neke letove i za nekoliko aerodroma rekli su mi da 3 sata nije Dovoljno.

Biće da nemamo sporazum s Austrijancima o tome.

U brošuri na letovima Er Srbije postoji spisak zemalja iz kojih presadanje prolazi bez dodatne provere, kao i spisak zemalja, čiji državljani moraju da prođu pasošku i dodatne provere pri presedanju na Surčinu.

Čini mi se da brat nije imao nikakvu kontrolu u Amsterdamu pri presedanju iz Beograda, tako da možemo pretpostaviti da postoji sporazum sa Holandijom.

8 minutes ago, FOX river said:

Biće da nemamo sporazum s Austrijancima o tome.

U brošuri na letovima Er Srbije postoji spisak zemalja iz kojih presadanje prolazi bez dodatne provere, kao i spisak zemalja, čiji državljani moraju da prođu pasošku i dodatne provere pri presedanju na Surčinu.

Čini mi se da brat nije imao nikakvu kontrolu u Amsterdamu pri presedanju iz Beograda, tako da možemo pretpostaviti da postoji sporazum sa Holandijom.

Na Šip(th)olu više nikad, hvala lepo. Neudobne klupe i neprijatno osoblje, doduše bila je teška okolnost - propustili connecting filight pa je bila jurnjava za hotel x ceo avion, a i ujutru njihov onaj ulazak kroz security je bio baš spor.

Imam dalje, jebeni rasista na ulazu na gate odvaja sve koji nisu Eu ili Usa beli slucajnim uzorkom na dodatnu kontrolu... Gde su mi cerki nasli da ima exploziv na dlanovima pa su nas jos malo drkali da bi naravno bilo.nista....

Ako nista, sa druge strane sef sluzbe je znao nas jezik ps smo se lepo izdivanili, dok smo cekali da mi dete dodatno provere jel ima exploziva...

1 hour ago, Vapad said:

Na Šip(th)olu više nikad, hvala lepo. Neudobne klupe i neprijatno osoblje, doduše bila je teška okolnost - propustili connecting filight pa je bila jurnjava za hotel x ceo avion, a i ujutru njihov onaj ulazak kroz security je bio baš spor.

2/2 osobe iz moje porodice kad su solo isle na taj aerodrom su drndane dal su dosle u prostituciju (pristojno se oblacimo obe nije nosila kratku suknju fazon).

1 hour ago, radisa said:

Imam dalje, jebeni rasista na ulazu na gate odvaja sve koji nisu Eu ili Usa beli slucajnim uzorkom na dodatnu kontrolu... Gde su mi cerki nasli da ima exploziv na dlanovima pa su nas jos malo drkali da bi naravno bilo.nista....

Ako nista, sa druge strane sef sluzbe je znao nas jezik ps smo se lepo izdivanili, dok smo cekali da mi dete dodatno provere jel ima exploziva...

Ako nisu nesto relativno skoro promenili, ovo je neobicno za Bec.

Ja sam leteo non-Schengen to non-Schengen def bez ulaska/izlaska, kao i bez dodatne bezbednosne kontrole (dolazeci iz Beograda).

Austrian iz tog razloga i nudi karte sa ultra kratkim presedanjima (video sam i 35 min konekciju).

@Vapad ne znam odakle vuku podatke, ali Expertflyer ima deo gde ukucas aerodrom i aviokompanije i da ti MCT (minimum connection time).

Meni su oni i njihov KLM zaboravili glavni kofer na tom aerodromu. Onda su ga prebacili preko Bare pa ga zamalo iz Bostona poslali natrag na moje prvo polazište umjesto preko rijeke Charles gdje sam bio ja. Sve sam uredno odmah ispunio, imao sliku, kofer imao sve tagove kad sam ga pokupio...

Bez bjesomučnog telefoniranja otišo bi kofer natrag samo tako.

Čuo sam tad od supatnika da im se to često događa u međusobnoj suradnji

Nema više oni' stari' 'olanđana 🧐

Edited by Roger Sanchez

12 hours ago, jms_uk said:

Ako nisu nesto relativno skoro promenili, ovo je neobicno za Bec.

Ja sam leteo non-Schengen to non-Schengen def bez ulaska/izlaska, kao i bez dodatne bezbednosne kontrole (dolazeci iz Beograda).

Austrian iz tog razloga i nudi karte sa ultra kratkim presedanjima (video sam i 35 min konekciju).

@Vapad ne znam odakle vuku podatke, ali Expertflyer ima deo gde ukucas aerodrom i aviokompanije i da ti MCT (minimum connection time).

Leteo sam Austrianom, connected flight isto Austrian... Danas sam prosao jebene 4 kontrole (Beg, 2xVie i EWR da bi mi podlednji let sa EWR pomerili za 3 sata...

Na kraju ssm na EWR pištao na kontroli, debela sestra crkinja me pogledala samo i mahnula rukom... Te kontrole mi nisu jasne, kako je moguce da 3 puta nigde nista ne zapistim ukljucujuci i vrlo detaljan pregled na Vie, da bi na kraju pištao... Zar to ne treba da bude uniformno?

Inace detalj, na EWR, kintrolu na drogu i ekdplozive rade kučicći, sto je bas dobro, lik seta kuce levo desno, ventilator duva prema tebi i ako kuce krene prema tebi, jbg.. Video klinca nekog kako ga nanjušio... :(

Kucetu na prsluku pise ogromnim slovima "Do not pet" )

Edited by radisa

41 minutes ago, radisa said:

Na kraju ssm na EWR pištao na kontroli, debela sestra crkinja me pogledala samo i mahnula rukom... Te kontrole mi nisu jasne, kako je moguce da 3 puta nigde nista ne zapistim ukljucujuci i vrlo detaljan pregled na Vie, da bi na kraju pištao... Zar to ne treba da bude uniformno?

Nije, bude ponekad i random, da se ni oni sto rade ne opuste. Ja sam jednom prosao dva puta kroz isti aerodrom i sekjuriti (pre podne i popodne), i jednom pistalo, jednom nije.

Ok, jasno mi je za sekjuriti pre leta za US, ali i dalje ne razumem zasto pasoska (ako si na jednoj karti) ako si u tranzitu.

7 minutes ago, jms_uk said:

Nije, bude ponekad i random, da se ni oni sto rade ne opuste. Ja sam jednom prosao dva puta kroz isti aerodrom i sekjuriti (pre podne i popodne), i jednom pistalo, jednom nije.

Ok, jasno mi je za sekjuriti pre leta za US, ali i dalje ne razumem zasto pasoska (ako si na jednoj karti) ako si u tranzitu.

Ne znam, ni meni to nije jasno, ali ok, sad ne idem vise na Bec pa makar 100e bila razlika, nije vredno zivaca... Samo Minhen i Frakfurt, Nemačka medicina, die beste...

@barrcode

sad imam koga da gnjavim kad budem konacno skupio kintu za patagoniju. jesi bio u ushuaiji?