February 6Feb 6 Juče uveče je bilo upaljeno svetlo u onoj radionici/servisu. Sedela su neka tri tipa unutra, jedan debeo i crn ten, znači Bugarin. Mada šalu na stranu, tu sam s vremena na vreme viđao po neki auto, ali nikad nikog da ih servisira ili popravlja.
February 6Feb 6 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:dimitri(s) je majstor koji se aka sa tim matorim kolimakola plus sređivanje je cca 30ak k€idi vidi na mobile kolko su dobri mercedes 380 sl r107(1981-1985)Ma kapiram sta hoces da kazem, samo sam izrazio sumnju da neko ima profitabilni legit biznis u Srbiji sredjivanja oldtajmera.
February 6Feb 6 moj školski drug davor je to šljakao sa spačecima, dva ili tri je uspeo da ih zavalja u holandiju/nemačkupre korone je to bio vrlo unosan biznis, on je u tom periodu po 3 meseca išao kod nekog austrijanca i šljakao to(citroen program spačeci i ajkule)on mi je pričao da je radio na cv2 koji je bio na pariz dakar. taj auto je imao dva identična motora, jedan napred drugi pozadi tzv zbudženi 4x4za njega su štampali nalepnice po fotkama koje su imali sa tog relijaglupo bi zaista bilo da spominjem za koju cifru(koju mi je on rekao) ga spremaju
February 6Feb 6 Moj drugar je 2018. kupio ajkulu, 1973. godiste. Trebalo je bas dosta toga da se uradi na njoj. Nije se sam bavio autom, vec je platio majstora. Narucivao je iskljucivo originalne delove istog godista, i njih ugradjivao. Renoviranje je trajalo godinu i po dana. Nakon toga je drzao auto u garazi i povremeno ga izvozio, te izdavao za neka snimanja/vencanja.Proslog leta ga je prodao nekom Slovencu koji zivi u Nemackoj. Kaze da je, kad sve troskove sabere sto je imao oko auta, u plusu za 23k evra.Od tih para kupio je sinu GT86.
February 8Feb 8 On 6. 2. 2026. at 11:27, kud u maglu Simoviću said:moj školski drug davor je to šljakao sa spačecima, dva ili tri je uspeo da ih zavalja u holandiju/nemačkupre korone je to bio vrlo unosan biznis, on je u tom periodu po 3 meseca išao kod nekog austrijanca i šljakao to(citroen program spačeci i ajkule)Bane iz Šangaja (Batajnica) to radi već 20ak godina, ovo je otprilike 1/5 placa:On 6. 2. 2026. at 11:27, kud u maglu Simoviću said:on mi je pričao da je radio na cv2 koji je bio na pariz dakar. taj auto je imao dva identična motora, jedan napred drugi pozadi tzv zbudženi 4x4za njega su štampali nalepnice po fotkama koje su imali sa tog relija2CV Sahara, fabrički je model, ali jako redak.U Nišu ima lik koji restaurira Fikuse, pre dve godine kupila dvojica kolega za po 3 ili 3.5k - izbrisao sam fotke som, ali limarijski, mehanički i enterijerski potpuno sređeni automobili.
February 12Feb 12 Zna li neko, kakva je Skoda Oktavija 2018 1,6 TDI sedan ?Presla pravih 270.000, dobro odrzavana, mogu da je uzmem povoljno od proverenog coveka, tj bila je sluzbeni auto.Dosad vozio samo benzince (japance)...
February 12Feb 12 Ne bih ni ja, ali ovo mi kupovina od proverenog coveka, bukvalno mi stavili ispred nosa, nisam ni trazio drugi auto.Cuo sam da hvale ove TDI da mogu da prelaze nenormalne kilometraze.Inace me mrzi da menjam i auto i telefon, pa arcim dok god mogu.Sada imam matoru Hondu, sve je OK, pocele su neke sitne zaebancije da se javljaju, ali je koncept auta fenomenalan.Pa mi se namestilo da bez mnogo muke uzmem noviji. Edited February 12Feb 12 by brusli
February 12Feb 12 Sto govori da se vozio na otvorenom dosta a ti motori su za to i pravljeni. Takvih 270k je bolje nego 100k gradske voznje. Ako nije estetski urnisan i dobro izgleda, to je dobar auto tj. kilometraza mu nije mana.
February 15Feb 15 Na ppp se kupuju nova kola ili eventualno do 100 hiljada km, preko toga je vec zrelo za otpad/presu Inace, T Roc odlazi ekspresno ako nadjemo nacin da prodamo kao fizicko lice firmi a da sve bude regularno, nista se oko toga ne razumem jbg
February 16Feb 16 On 12. 2. 2026. at 16:44, Guuundogan said:Sto govori da se vozio na otvorenom dosta a ti motori su za to i pravljeni. Takvih 270k je bolje nego 100k gradske voznje. Ako nije estetski urnisan i dobro izgleda, to je dobar auto tj. kilometraza mu nije mana.Naravno, mašine (ne samo automobili nego uopšte) više vole da rade nego da stoje, to je generalno pravilo. Ima naravno flopova, ima i novih neproverenih tehnologija. Ali kad se kupuje nešto polovno barem danas nije teško istražiti da li daješ pare na nešto provereno ili nešto što se ispostavilo kao problematično u praksi.edit: sve ovo važi ako postoji uredna servisna istorija, inače je kockanje Edited February 16Feb 16 by bios
February 16Feb 16 Ima i ono gde, mislim bas u toj emisiji, kaze da uvek gleda auto preko 200 ili 250k. Jer je taj auto koji je toliko presao garantovano morao biti odrzavan. Tako da…