Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polovnjaci

Featured Replies

Zapravo su prilično različite stvari. Highlander je ista platforma kao Camry i Rav4, dakle auto. LC je suštinski kamion, jer deli platformu sa modelima Hilux/Tacoma. Imamo u USA i 4Runner koji je zapravo Hilux konvertovan u SUV i proizvodi se ovde. Obožavaju ga Ameri.

• Replies 8.7k
  • Views 642.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

1 hour ago, bios said:

Zapravo su prilično različite stvari. Highlander je ista platforma kao Camry i Rav4, dakle auto. LC je suštinski kamion, jer deli platformu sa modelima Hilux/Tacoma. Imamo u USA i 4Runner koji je zapravo Hilux konvertovan u SUV i proizvodi se ovde. Obožavaju ga Ameri.

Hm, tog 4Runnera nisam video kad sam bio kod vas... Bas cu da potrazim, kad dodjem sledeci put... Probao bih tako nesto, ogromno, kad sam vec u USA, a ne da imam osecaj da vozim ficu, a vozim mid-size SUV...

5 minutes ago, radisa said:

Hm, tog 4Runnera nisam video kad sam bio kod vas... Bas cu da potrazim, kad dodjem sledeci put... Probao bih tako nesto, ogromno, kad sam vec u USA, a ne da imam osecaj da vozim ficu, a vozim mid-size SUV...

Drugar kad je bio u USA vozio Fiat 500 rentacar. Kad je sipao gorivo, Ameri se skupljali da vide kakvu to igračku vozi odrastao čovek 😂

Ste videli ovo od juče-prekjuče?

Meni su ti američki "trucks" nešto najodvratnije u svetu automobila.

Ja sam prethodnih dana po jugu amerike vozio forester ascent 7 sedista. Solidno auto, ne znam kolko bih ga vozio. Ko za neke babe americke

11 minutes ago, ZokiAsov said:

Ja sam prethodnih dana po jugu amerike vozio forester ascent 7 sedista. Solidno auto, ne znam kolko bih ga vozio. Ko za neke babe americke lezbejke

popravio sam ti ovo

Hahaha moze prodato

7 hours ago, radisa said:

Toyota Highlander...

+1

Komšija voza jedan, lep onako na japanski način, konkretno auto sa mesta za ceo cirkus.

Ne znam šta stavljaju Nemci ispod haube, francuzi trpaju isti veseli trocilindraš od 1200 kubika(onaj sa umočenim kaišom u ulje) u toliki auto ali ovo čudo ima 2.5 atmosferac + lagani hibrid, mašina neopterećena, 8l na 100 km lagano, 10 -15 godina garancije daju kako gde. Jedino ga jebe cena, baš je drži, loš model(sa puno km, osnovna oprema) nema ispod 45k...

Edit, umesto njega mooožda i novi Santa Fe/Sorento, možda i Škoda, ne znam šta i kako rade.

Edited by Desmond Bojčinski

2 hours ago, napadaj said:

Ste videli ovo od juče-prekjuče?

Meni su ti američki "trucks" nešto najodvratnije u svetu automobila.

https://www.instagram.com/p/DXgp9f4D_dx/

Još Lamborghini beži u rikverc a budala naleće.

Kaže "nije ga videla". Sva sreća deca su veća od lambare, njih bi 100% videla isuse

Edited by Valk

4 hours ago, radisa said:

Možeš da odeš u u-haul i dobiješ za manje para proper truck umesto nekakvog šminkeraja fantom

IMG-6023.webp

Ne znam baš hoćeš li naci 4Runner, ali imaju rental agencije opcije za qrčenje. Može da se renta npr Jeep Rubicon ili Camaro, zavisi od lokacije šta ima od toga u ponudi.

Inače bolesno ovo sa Lambom. Možda jednom sazre ideja da za truck od 300 konja treba CDL, a ne obična dozvola.

5 minutes ago, Behemoth said:

To je to, novi auto je kaparisan, Insignia ide na prodaju, pa ko voli nek izvoli.

https://www.oglasipametno.com/oglas/195

I sta ste se dogovorili, koja boja se svidja gospodji?¿

2 minutes ago, Lancia said:

I sta ste se dogovorili, koja boja se svidja gospodji?¿

Hahaha tamno siva sa crnim krovom

• 1 month later...

Pisao sam ovde pre neki mesec da ću uskoro ako se stvore uslovi u akciju kupovine. Konačno se i stvorili, ali tek nastupaju muke. Gledam kao ludak već neko vreme oglase i što više gledam, veći mi je stres i opterećenje.

Krenulo se od oktavije A7, pa pasat b7 limuzina, pa golf 7 karavan, seat Leon fr karavan. Megan grand kupe ili karavan... Da ne pričam o Kaškaiju i to pre restajlinga ili superbu. To je već van budžeta.

Al sve je to brate 10+ godina ili 200+ hiljada km. A cene nisu naivne. Poenta je da sam se smirio i da sad neću uopšte da gledam kola preko 7000 eur. Nešto sa poznatom istorijom održavanja, a sa pristojnom opremom.

I tako se sad spustim na Astru J, 2013. sa 1.4 turbo motorom od 140ks. Najveći je problem da li može da odradi ulogu porodičnog automobila, ali nije malih dimenzija i ima prtljažnik od 350 litara. To je slično a3 sportback, koji ima ćale, a taj auto ima baš puno mesta u gepeku. Tako da mislim da bi radilo posao.

Znam da su modeli do 2013. imali problem sa menjačem. Tačnije ležajevima u menjaču. Valjda M32 menjač, ali su u primercima od 2013. rešili taj problem.

Pošto auto od ponedeljka do petka vozim po gradu (vrtić, škola, posao, treninzi) kontam da mi je ovaj benzinac najbolji izbor.

Ali eto interesuju me vaši komentari, ako je neko imao iskustva sa konkretnim modelom ili generalno neki savet.

• 2 weeks later...

@smooth.Op Da pokusam ukratko ozbiljno 😁

Ja trenutno imam Astru J "karavan" 2012 ali sa dizel motorom 1,7 i bas nisam merodovan. Kupio sam je slucajno ( smesna cena, bratu se "svidela"), , da sluzi kratak period ( dok ne nadjem nesto drugo povoljno) , kao drugi auto u porodici (odlazak na posao, treninzi i kupovina), i dok je ne odvezem za Srbiju. Ne volim dizel iz svima znanih razloga, DPF EGR ventil i ponekad imam problema , ali sreca cesto vozim na autoputu te nekako resim problem 😂

Prostora u gepeku ima i vise nego dovoljno, gepek je , kako da se izrazim "dubok" i prostran, tako da spakujem : decija kolica, sator, camping set ( 4x stolice + sto) brdo torbi i sportske opreme svakog vikenda. Problem je "zadnja klupa" gde nema previse mesta cak ni za juniora&juniorku , i putovanje od cca 200+km moze da predstavlja problem koji sedi pozadi.

Nisam nesto preterano visok ( cca 182) i debeo, i ponekad imam utisak da nemam dovoljno mesta , zna da me umori voznja na nekim srednjim relacujama 150-200km . U gradu je OK , povozan je , lako se parkira, iako me nerviraju parking senzori pozadi .

Sto se tice jos neke dodatne opreme, ima grejanje volana i sedista sto je posebno dobro kada se 4X nedeljno, pocevsi od oktobra i kisa, zaledimo na treningu/utakmici.Ako ti nesto znaci, i pri vecim brzinama od 170 je stabilna . Morao sam da probam jbg.

Pre cca 2 godine sam kratko vozio Hatchback sa tim motorom , i I njemu je dobar, zivahan , tih . Ali potrosnja zna da ode i preko 8-9l u gradskoj voznji, 6-7l na otvorenom putu.

Ne znam cene kod nas, ali moj izbor pre Astre bi bio I40, i Focus , eventualno Golf Sportsvan, sve zbog vise prostora koji nude.

Ukratko, malo malo nepovezano