Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polovnjaci

Featured Replies

2 hours ago, radisa said:

Znam, uzimam sad rentacar u USA, small SUV -> RAV4, Nisan Rogue i slične lepote... Letos sam vozio nekog Subarua Crosstrack (savsim ok auto), osećao sam se kao da sam u Fići, pored svih ostalih na putu... :(

Nije baš tako crno, ali dovoljno je 10-20% grdosija oko tebe da divlja na hajveju da imaš takav utisak. Ali navikneš nekako vremenom. Jbt luxury pickup truck je statusni simbol, neverovatno.

A taj Crossteck je super simpa autić i dosta ga hvale. Ne volim te spakovane SUV-ove, ali ovaj je stvarno vrlo šarmantan. Mnogo mi se više sviđa nego Corolla Cross.

Inače to hlađenje sedišta nije kao da sediš na ladan beton, više je kao neka ventilacija. Čisto da nemaš utisak da sediš na zimskom ćebetu dok napolju prži.

• Replies 8.7k
  • Views 644.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

8 hours ago, Lancia said:

Evo nisam ziva, zasto si uopste zapocinjao celu pricu, da bi zakljucio boldovanim sta?¿ )

A ja se sve vreme brinem da ti ne ozebe prostata na rashladjenom sedistu blink

9 hours ago, Lancia said:

Evo nisam ziva, zasto si uopste zapocinjao celu pricu, da bi zakljucio boldovanim sta?¿ )

Sve sve, pricas sa covekom koji je gro zivota vozio mala ili starudije od vozila, jer mi nikad nije padalo na pamet da budem rob auta iako pomno pratim sve u vezi auto industrije, vise kao hobi. Very old school, za mene su motor i mehanika srz auta, posle ide da mogu da smestim svoje pecaljke od nogu i na kraju da unutra bude koliko toliko prijatan ambijent a ne neka kljakava plastika. Elektronika, info sistemi, wati muzike i ostale pizdarije, sto manje to bolje.

Ni ne pricam tebi, konkretno. Ispalo je da tebi odgovaram.

Samo sam iznosio svoje misljenje, a glede ovih zahteva za extra prostorom nazad (a ti si uveo i mesto u prtljazniku, kao temu).

No hard feelings.

Proverio, nemam hlađenje. Kožna sedišta, a nije baš luksuz kao S klasa i slično. Imam grejanje volana, ali to stvarno ne planiram da koristim, kao i grejanje sedišta.

Zašto ste svi protiv grejanja sedišta?

Ja mrzim da vozim u nekim debelim jaknama i slično, i jako prija prvih par minuta kad sedenš u hladan auto, jer to brzo zagreje... Posle ga, kad se auto stvarno zagreje, isključiš... Govorim o toma kad su temperature oko i ispod 0 i nemam vremena da uključim daljinski da se greje...

I meni hlađenje nedostaje, ali ne mislim da je grejanje baš toliko besmisleno...

Kod mene je ono što sam pomenuo, a to je da mi je stalno pretoplo, pa mi prosto ne treba grejanje sedišta. Ne vozim u jakni ili kaputu, osim do posla ujutru, što traje 10 minuta.

10 hours ago, Djuro said:

Prelazim +35000km godisnje, u poslednjih 25 godina.

U 70% slucajeva sam sam u autu.

U nekih 25% slucajeva je supruga na suvozacevom mestu.

U max 5% slucajeva vozimo odrasle ljude pozadi. I sad, zbog tih retkih slucajeva, treba da pri kupovini auta vodim racuna o mestu nazad? Zabole me premudri.

Deca su retko u autu, uglavnom na kratkim relacijama i btw po definiciji su deca. nema dece od 180cm, stoga nema ni razloga da se auto kupuje po tom kriterijumu.

Prostor u gepeku? lol. Neko kupuje auto zbog mesta u gepeku? Rofl. A sve zbog situacije jednom ili nijednom godisnje, kad ce mu stvarno zatrebati? Smehotres. Pri tome je razlika izmedju “malog” i “bas dobrog, odgovarajuceg”, koliko? 50 litara? Ajd neka bude i 100.

U tome i jeste problem - ljudi kupuju automobile za 30% vece nego sto im stvarno trebaju, samo zbog toga sto ce im mozda/eventualno jednom godisnje taj prostor i zatrebati.

Pri tome ti auti vise trose, teze ih je parkirati, skuplji su.

Nepotrebno rasipanje resursa. Iracionalno.

Mislim, ni ja nisam drugaciji - i ja sam budala, i moj auto ima puno mesta pozadi i ogroman gepek. Ali to su sve budalastine, realno.

Kakav bezvezan komentar.

Evo, ja sam kupio auto i zbog velikog gepeka i zbog prostora na zadnjoj klupi i zbog toga što Peugeot 3008 nema tunel na podu kod zadnje klupe već je ravan.

Imam tri sina, od kojih najstariji ima 175 cm i 90 kila, a i mlađi će da ga stignu uskoro. Najstariji klinac ne može da ide nigde sam, jer je autističan, ne možemo da idemo nigde avionom jer je najstariji klinac autističan i imamo problem sa disciplinom koja je potrebna za avion + nam treba 5 karata za bilo koju destinaciju.

Volimo da putujemo često i da idemo na dalje destinacije na kojima ostajemo po 2 nedelje, ove godine smo prošli 3 hiljade kilometara na odmoru po Italiji, Austriji i Švajcarskoj, na proleće ćemo u Poljsku i Češku. Za sva ta duga putovanja nam je potrebna gomila prtljaga i mnogo prostora u gepeku i mnogo prostora na zadnjem sedištu da mi se klinci ne gužvaju kao sardine na vožnji od 1000 km u jednom smeru, pa sam vrlo vodio računa o tome koji auto kupujem. Često idemo i kod ženinih u unutrašnjost, i vozimo tamo vamo razne stvari - od starog nameštaja do džemova i turšije. Jeep Compass mi je recimo odmah otpao jer mu je gepek premali, isto i Nissan Qashqai.

To što ti imaš neke potrebe ne znači da i svi ostali imaju iste takve potrebe i da su budale i skorojevići što kupuju velike automobile.

u kojoj meri se vezujete za automobile, narocito ako ste ih dugo vozili?

ja ne znam maltene nista o automobilima i nisam zaljubljenik generalno

ali sam se za stari auto koji je star 20 godina i realno krntija raspala po svim osnovama bas vezao

juce oterao auto kod majstora, popodne, nesto sam nikakav, spava mi se, vreme napolju uzasno, ja treba da odem da zavrsim nesto sto mi je predaleko pesice, a mrzelo me da cekam bus u jednom smeru, pa u drugom...

i padne mi na um da upalim staru masinu nakon valjda sest meseci

upalio je odmah, doduse sa drugim duplo jacim akumulatorom D

u onoj maglustini i mraku njegovi slabi farovi ne daju dovoljnu preglednost, treba dugo da se ugreje, pa jos zamaglilo sa unutrasnje strane

cuju se svakakvi zvukovi iz raznih delova auta, auspuh propao cuje se kilometar u daljinu

volan dosta tezi nego na aktuelnom, gas daleko slabije prima

jos sam se plasio da nece dovoljno napuniti njegov akumulator (koji sam vratio nakon paljenja) pa sam sve vreme davao i medjugas da se slucajno ne ugasi

a moj subjektivni osecaj kao da sam seo u najbolji auto na svetu, "sretan ko malo dete" D

@Ayatollah

“budale i skorojevici”?

relax bro, niko nista slicno nije tu ni izgovorio.

cestitam ti na tri sina koji imaju 175cm i 90 kila. nek su zivi i zdravi! heart

Edited by Djuro

5 minutes ago, Djuro said:

cestitam ti na tri sina koji imaju 175cm i 90 kila. nek su zivi i zdravi! heart

Kakav tupav komentar.

Ja samo da javim da vrlo postujem Camry ali i da je Superb pola do cela klasa iznad sto se osecaja u voznji tice. Blize je pomenutoj s klasi mecke, ali to je liga za sebe svakako

9 minutes ago, pbg12345 said:

a moj subjektivni osecaj kao da sam seo u najbolji auto na svetu, "sretan ko malo dete" D

Uffff..toliko da sam na pragu razvoda..

307 2.0 HDI. Dobio ga kad sam diplomirao..2 godine star bio tada. Sada se vec objektivno raspada mada ja verujem da krenemo do Berlina, stigli bi tamo bez problema. Lunjamo svuda sa njim, do zeninih, mojih, skoknemo do Temisvara..ne trosi puno, motor radi odlicno a sve ostalo je..onako.

Nemam grejanje nicega sem kabine i zadnjeg stakla..a i ne fali mi.

I da..svaki put kad ga vozim pomislim..greota da ga batalim.

Kupicemo nesto na prolece verovatno.

35 minutes ago, pbg12345 said:

ja ne znam maltene nista o automobilima i nisam zaljubljenik generalno

ali sam se za stari auto koji je star 20 godina i realno krntija raspala po svim osnovama bas vezao

juce oterao auto kod majstora, popodne, nesto sam nikakav, spava mi se, vreme napolju uzasno, ja treba da odem da zavrsim nesto sto mi je predaleko pesice, a mrzelo me da cekam bus u jednom smeru, pa u drugom...

i padne mi na um da upalim staru masinu nakon valjda sest meseci

upalio je odmah, doduse sa drugim duplo jacim akumulatorom D

u onoj maglustini i mraku njegovi slabi farovi ne daju dovoljnu preglednost, treba dugo da se ugreje, pa jos zamaglilo sa unutrasnje strane

cuju se svakakvi zvukovi iz raznih delova auta, auspuh propao cuje se kilometar u daljinu

volan dosta tezi nego na aktuelnom, gas daleko slabije prima

jos sam se plasio da nece dovoljno napuniti njegov akumulator (koji sam vratio nakon paljenja) pa sam sve vreme davao i medjugas da se slucajno ne ugasi

Ja sam bio emotivno vezan samo za prvi auto. Kad je otisao na reciklazu cale ga otero, ja nisam mogao. Za sve posle toga nula emocija

22 minutes ago, Willow said:

Kakav tupav komentar.

U pravu si. Neverovatno je sta sam uspeo da napisem.

Ovo je potpuno glupo i neprihvatljivo sa moje strane.

Izvinjavam se svima a posebno @Ayatollah .

Izvinite.

19 minutes ago, ZokiAsov said:

Ja sam bio emotivno vezan samo za prvi auto. Kad je otisao na reciklazu cale ga otero, ja nisam mogao. Za sve posle toga nula emocija

isto, takođe

s tim da spaček nije otišao na reciklažu već smo ga porodično razvlačili, čak i sredili pa smo ga onda tapnuli i to za solidne novce imajući u vidu godište auta

par puta sam bio u prilici da ga prodam i to bez oglasa, sami su se javljali al nisam imao herca da ga prodam. jedan je čak nudio odličnu lovu

posle toga ništa, sve do minija

malo merdžana, al ne kao ova dva