Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polovnjaci

Featured Replies

sad mi priča kolega dobio ponudu za australa 31k€ u fulu, nema samo grijanje volana(i još neku glupost)

premišlja se još uvek, dal da ga uzima ili da čeka proleće i sajam

ja ga gasiram da ide sutra u kompresor

• Replies 8.7k
  • Views 644.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

Verovatno je do percepcije, ali od kako sam u Teksasu RAV4 vidim kao mali SUV, Highlander kao srednji, a 4Runner kao veliki.

Bajdvej, kome je do prostora za ljude i na prednjem i na zadnjem sedištu neka gleda midsize sedan tipa Camry, Accord… Gepek je manje praktičan nego hatch, ali ipak staju 4 ženska kofera lagano.

13 minutes ago, radisa said:

Ako AI ne laže, to su manje-više isti automboli po veličini...

Ista su klasa definitivno, Highlander i Land Cruiser su u većoj

13 minutes ago, radisa said:

2025 Hyundai Tucson:

• Length: ~182.7 inches (4640 mm)

• Width: ~73.4 inches (1865 mm) 

2025 Kia Sportage Dimensions (Approximate)

• Length: ~4660 mm (183.5 in)

• Width: ~1865 mm (73.4 in) 

2025 Toyota RAV4 Dimensions (Approximate)

• Length: ~4600 - 4645 mm (181 - 182.9 in)

• Width: ~1855 - 1880 mm (73 - 74 in) 

2025 Volkswagen Tiguan (Standard Model)

• Length: ~184.4 inches (4680mm)

• Width: ~73.0 inches (1859mm) (excluding mirrors) 

Ako AI ne laže, to su manje-više isti automboli po veličini...

Evo, gledam ove dimenzije ovih auta kod Radise - pa jbt skoro 5m svaki. A neka srednja klasa danas.

A secam se mercedesove E klase, ne tako davno, koja je bila 4.8m. A to je bila ladja.

Nenormalno.

1 minute ago, Djuro said:

A secam se mercedesove E klase, ne tako davno, koja je bila 4.8m. A to je bila ladja.

Nenormalno.

Porasli su svi bar malo, nova E-klasa je sad 4950 mm

11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

sad mi priča kolega dobio ponudu za australa 31k€ u fulu, nema samo grijanje volana(i još neku glupost)

premišlja se još uvek, dal da ga uzima ili da čeka proleće i sajam

ja ga gasiram da ide sutra u kompresor

Meni su grejanje volana i grejanje sedišta potpuno nepotrebni.

17 minutes ago, napadaj said:

Ali zato je hlađenje sedišta 1 vrh. Imao sam ga na Outbacku i nedostaje mi taj feature.

32 minutes ago, bios said:

Verovatno je do percepcije, ali od kako sam u Teksasu RAV4 vidim kao mali SUV, Highlander kao srednji, a 4Runner kao veliki.

Bajdvej, kome je do prostora za ljude i na prednjem i na zadnjem sedištu neka gleda midsize sedan tipa Camry, Accord… Gepek je manje praktičan nego hatch, ali ipak staju 4 ženska kofera lagano.

Znam, uzimam sad rentacar u USA, small SUV -> RAV4, Nisan Rogue i slične lepote... Letos sam vozio nekog Subarua Crosstrack (savsim ok auto), osećao sam se kao da sam u Fići, pored svih ostalih na putu... :(

30 minutes ago, napadaj said:

imam grejanje sedišta i ne znam dal sam ga drugi put upotrebio(prvi put da probam jel radi)

ok je verujem da bi prijalo posle pola sata lopatanja snega oko kola npr

dok je hlađenje sedišta skroz kul varijanta

al je nemam

srdoc

36 minutes ago, Djuro said:

Prelazim +35000km godisnje, u poslednjih 25 godina.

U 70% slucajeva sam sam u autu.

U nekih 25% slucajeva je supruga na suvozacevom mestu.

U max 5% slucajeva vozimo odrasle ljude pozadi. I sad, zbog tih retkih slucajeva, treba da pri kupovini auta vodim racuna o mestu nazad? Zabole me premudri.

Deca su retko u autu, uglavnom na kratkim relacijama i btw po definiciji su deca. nema dece od 180cm, stoga nema ni razloga da se auto kupuje po tom kriterijumu.

Prostor u gepeku? lol. Neko kupuje auto zbog mesta u gepeku? Rofl. A sve zbog situacije jednom ili nijednom godisnje, kad ce mu stvarno zatrebati? Smehotres. Pri tome je razlika izmedju “malog” i “bas dobrog, odgovarajuceg”, koliko? 50 litara? Ajd neka bude i 100.

U tome i jeste problem - ljudi kupuju automobile za 30% vece nego sto im stvarno trebaju, samo zbog toga sto ce im mozda/eventualno jednom godisnje taj prostor i zatrebati.

Pri tome ti auti vise trose, teze ih je parkirati, skuplji su.

Nepotrebno rasipanje resursa. Iracionalno.

Mislim, ni ja nisam drugaciji - i ja sam budala, i moj auto ima puno mesta pozadi i ogroman gepek. Ali to su sve budalastine, realno.

Evo nisam ziva, zasto si uopste zapocinjao celu pricu, da bi zakljucio boldovanim sta?¿ )

Sve sve, pricas sa covekom koji je gro zivota vozio mala ili starudije od vozila, jer mi nikad nije padalo na pamet da budem rob auta iako pomno pratim sve u vezi auto industrije, vise kao hobi. Very old school, za mene su motor i mehanika srz auta, posle ide da mogu da smestim svoje pecaljke od nogu i na kraju da unutra bude koliko toliko prijatan ambijent a ne neka kljakava plastika. Elektronika, info sistemi, wati muzike i ostale pizdarije, sto manje to bolje.

28 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

imam grejanje sedišta i ne znam dal sam ga drugi put upotrebio(prvi put da probam jel radi)

al je nemam

srdoc

Grejanje nije toliko retko, često je minimalna doplata, ali zato za hlađenje deru, ako ga uopšte i nude (Austral nema kao opciju)

32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

al je nemam

srdoc

isto, plus imam i grejanje volana... nikad koristio.

Mislim da nemam hlađenje sedišta, baš ću da proverim sutra. Leti zatreba, uparim se u kožnom sedištu, a od onih sam kojima je stalno toplo i koji se znoje i na 15 stepeni.

Imam paljenje grejanja na daljinu, iz aplikacije, to je dobro, ali svi noviji automobili se auto jako brzo zagreju, pa ta opcija nije previše bitna.

Grejanje sedišta se ne preporučuje muškarcima, sedalni deo ofc vlade

Ja mrzim kad zimi sednem u ledeno sedište, bilo da je auto ili autobus kako god, kao da sedim na kocki leda dry