Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rukomet

Featured Replies

13 minutes ago, Nikodije said:

Baš su ozbiljna sila. Više medalja nego mi u odbojci (14).

Sa tom razlikom da u rukometu nema razlike između SP i EP

U odbojci Brazil i Usa su sile a uvek ima još nekoliko pretendenata plus Sp u rukometu je na dve godine a u odbojci na 4etiri

• Replies 4.6k
  • Views 309.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• SNARC
    SNARC

Sportklub Tužan kraj: Voša odbila da se vrati, Partizan šampion Finalna serija šampionata Srbije u rukometu neće ostati u lepom sećanju ljubiteljima sporta. Partizan je u prvom meču slavio sa 33:27 pr

• Sve u svemu meni ovo bolje nego godinama unazad, pa sta urade - urade. Nije vise onaj spor rukomet sa bezidejnim napadom, mucenjem. Korak napred. 

• Carolostadien
    Carolostadien

Pa u stvarnom trokutu i imate šanse, samo taj se neće stvoriti s remijem s Francuzima   Trebate dobit Francuze 2 razlike, a može vam biti dosta i 1.    Mi smo u mogućem trokutu na

Posted Images

Rukomet je u Evropi popularniji sport od odbojke, a odbojka je popularnija globalno.

2 hours ago, Nikodije said:

Sad videh podatak da Hrvati imaju čak 16 medalja sa velikih takmičenja i baš me šokirao taj podatak, mislio sam da imaju oko 10. Prvu medalju su uzeli na EP 94, pa srebro na SP 95, zatim zlato OI 96, onda su imali sušu do SP 2003, a nakon toga skoro na svakom velikom takmičenju uzimaju medalju (doduše zlato nisu uzeli od OI 2004). Baš su ozbiljna sila. Više medalja nego mi u odbojci (14).

inače, zanimljivo kako smo mi i Hrvati podelili sportove. Oni su u odnosu na nas totalno dominantni u fudbalu i rukometu, mi u košarci i odbojci u odnosu na njih, dok smo samo u vaterpolu relativno egal, iako mi imamo prednost. Baš me čudi što je tako, bilo bi logičnije da smo egal u svih 5 ekipnih sportova jer smo ipak bili deo istog sistema dugo.

Може ту доста паралела да се повуче. Они су у кошарци рецимо увек имали добре играче али нису успевали да то упакују у тим који би доносио резултате, нешто слично као ми у фудбалу.

Ми смо у рукомету некад били сасвим солидни али смо упали у канал из којег не излазимо има једно 20 година, код њих то важи за кошарку.

Нажалост и у одбојци доживљавамо сличан сценарио и већ дуго нисмо озбиљан фактор. Код њих је ето одбојка практично непостојећа, како и зашто појма немам.

А што кажеш из истог смо спортског система, сличних/истих физичких карактеристика, требало би да се више преклапамо по спортовима.

Опет јасно је да и ми и они имамо малу базу одакле црпимо таленте и да није реално да будемо не знам колко добри у свим спортовима. Плус бар код нас фактор уплитања политике, расуло у савезима итд.. С обзиром на све околности ми у ствари кидамо, неке много веће земље од нас не могу да се похвале нашим достигнућима.

Ima malo i do ljudi koji vode te saveze i sportove. Ko god da je vodio FSS, da je takvo rukovodstbo bilo u HNSu - imali bi leve selektore u tim vrhunskim generacijama i nista ne bi uradili. Isto se odnosi i da smo mi imali npr. njihove odbojkaske funkcionere umesto Boricica i ekipe, koji su jedini razvili top class selekciju ni iz cega - zensku odbojkasku reprezentaciju Srbije, koja je 2x bila svetski prvak i 3x evropski u 10 godina. A za 40ak godina SFRJ je uzeta samo 1 medalja.

Hrvati su svoj rukomet "izvukli" iz SFRJ skole, kao i mi nasu kosarku. Odbojka je druga prica. Tu smo mi i Slovenci napravili nesto sto ni SFRJ nije bila.

On 30. 1. 2026. at 14:42, glibav said:

Ok, nisam znao za to, propustio, u pravu si onda, idu na ignore. Jbg kad se secam Pere Metlicica, Mirze Dzombe, Balica i Sole. Bilo je i tada Tomposonovih postovalaca ali ovo sada je ozbiljna patologija. Nista onda, samo za Dance, najsimaticniju rukometnu skupinu ikada.

Lino Červar : "Smatram da je HRS trebao drugačije reagirati. Zlatna generacija koju sam ja vodio osvojila je 9 medalja, no mi se u svlačionici nikada nismo bavili ovakvim stvarima. Naša je pjesma bila 'Morska vila' Daleke obale, to je bio sentiš oko kojeg nikada nije bilo priče."

Mora da pevaju tomsonove pesme, to je deo njihovog identiteta, da nema Srba i mrznje prema njima, oni ne znaju sta bi radili sa sobom. To je fakat. Imaginarni neprijatelj koji je kriv za sve, kako bi lakse podneli cinjenicu da su njihovi preci pobili 1 mil Srba, Jevreja i Roma, nesto sto normalan razum ne moze da prihvati tek tako lako.

Druga je stvar sto smo mi retardi bili pa pobede u oba svetska rata pretvorili u dugorocni poraz , davajuci novu sansu porazenim Hrvatima iz tih ratova. Cena - i dan danas Srbija to oseca.

Ne postoji tragicniji primer u svetu od Srba iz 20.veka, tolike zrtve najstravicnije u 1 sv ratu, je rezultirala jednom teskom teskom zabludom, a o 2 sv ratu da i ne govorimo, bioloska supstanca naroda unistena, danas bi nas bilo 12 14 miliona da nije bilo genocida u 2 sv ratu i 1 sv rata i golgote u Albaniji i tifusa.

Ali to je skroz neka druga tema, mada kad neko peva tompsonove pesme, direktno gura prst u oko Srbima, a onda se Srbi optuzuju da su faktor nestabilnosti, valjda da cutimo i da se stidimo svojih predaka i da zaboravimo zrtve.

I jos nesto, nisu Hrvati u nikakvom dizanju reprezentacije, naprosto su iskoristili dva super divna scenarija, lani su imali domacinstvo , gde bi ispali jos ui 1/4 u 99.9% slucajeva, Madjari su imali dobijen mec, a ovo sada je tek cirkkus bi, kao da im je Mirza Dzomba pravio grupe , sve top reprezentacije u onoj drugoj grupi, da se pokolju medjusobno, a oni protiv Madjara i Slovenca i Islanda za medalju, a i te Madjare opet jedva dobili.

Sorry, ali nema jos dokaza da su se digli, vec perfect storm od scenarija, pre lanjsko SP su bili na OI teska blamaza, nisu ni grupu prosli.

Naravno, trebas da dobije Island, desetkovanu Sloveniju i Madjarsku, tako da, da, dobili su njih i po scenariju to je bilo dovoljno za medalju. U stvarnosti su ih Nemci lagano otresili u 1/2 i Svedska za 8 golova razlike, jedina ekipa koja je ranga Spanije, Portugala recimo u toj grupi gde su oni bili.

Edited by gorance

12 minutes ago, gorance said:

Mora da pevaju tomsonove pesme, to je deo njihovog identiteta

Ne kaki, procitaj iznd sta kaze Lino.

Just now, glibav said:

Ne kaki, procitaj iznd sta kaze Lino.

Ne mislim na rukometase, vec na ceo narod tj vladu, ministre i ceo narativ. Koliko se secam, tamo je bilo 400k na njegovim koncertima, time je sve receno.

I da ne bude zabune, Ivano Balic je rukometni genije i ta generacija je zaista bila vrhunska, samo komentarisem ovu trenutnu reprezentaciju i sklop srecnih okolnosti po njih koji su direktno uticali na put do medalja. Za nesto vise treba veci broj takmicenja sa izbalansiranijim scenarijima i zrebom i bez domacinstva. Zasluzeno su uzeli, to jeste tacno, bili su bolji od PONUDJENIH rivala koje im je EHF omogucio takvim zrebom i to je to, niko to ne spori, samo gledam siru sliku, jer pratim rukomet i znam da ovaj tim nije ni blizu Balic tima.

Ali da, imaju veliki niz medalja i to treba postovati. Samo sam bio duzan da objasnim za one koji samo vide krajnji rezultat - medalja, aha, znaci opet jaki. Pa nisu bas jaki kao ranije, ni blizu. To je poenta svega.

Edited by gorance

14 minutes ago, gorance said:

Ne mislim na rukometase, vec na ceo narod tj vladu, ministre i ceo narativ. Koliko se secam, tamo je bilo 400k na njegovim koncertima, time je sve receno.

I da ne bude zabune, Ivano Balic je rukometni genije i ta generacija je zaista bila vrhunska, samo komentarisem ovu trenutnu reprezentaciju i sklop srecnih okolnosti po njih koji su direktno uticali na put do medalja. Za nesto vise treba veci broj takmicenja sa izbalansiranijim scenarijima i zrebom i bez domacinstva. Zasluzeno su uzeli, to jeste tacno, bili su bolji od PONUDJENIH rivala koje im je EHF omogucio takvim zrebom i to je to, niko to ne spori, samo gledam siru sliku, jer pratim rukomet i znam da ovaj tim nije ni blizu Balic tima.

Ali da, imaju veliki niz medalja i to treba postovati. Samo sam bio duzan da objasnim za one koji samo vide krajnji rezultat - medalja, aha, znaci opet jaki. Pa nisu bas jaki kao ranije, ni blizu. To je poenta svega.

Zasto drobis o hrvatima generalno ako se prica o rukometasima. Sto se tice rukometasa i ove generacije pogledao sam malo par utakmica i sastav, slazem se da tu nema nekog kvaliteta, mozda golmani odudaraju sto se i pokazuje kroz rejting klubova u kojim igraju, ono sto mene iznenadjuje je dosta igraca iz domacih klubova. Tu dolazimo i do kljucne razlike u odnosu na nas, nasa liga je slaba i tesko proizvodi neke kvalitetne igrace. E sad, ja u srecu ne verujem tako da to sto hrvati i dalje odrzavaju neki niz medalja ipak ima veze sa radom koji na kraju stvara kvalitet. Nemu tu neke druge filozofije.

Proleter, dvostruki šampion ex yu i finalista Kupa šampiona, danas istupio iz lige zbog besparice i verovatno će se ugasiti. Umesto što se ceo državni aparat i prateća medijska svita danima bavio Hrvatima i Tompsonom, bolje da su se posvetili spasavanju Proletera.

selo gori baba se češlja

za to vreme u nišu organizuju sVeSrPsKi rukometni kup za muške&ženske u koji su strovalili x stotina hiljada evra u dvodnevni spektakl

4 hours ago, Nikodije said:

Proleter, dvostruki šampion ex yu i finalista Kupa šampiona, danas istupio iz lige zbog besparice i verovatno će se ugasiti. Umesto što se ceo državni aparat i prateća medijska svita danima bavio Hrvatima i Tompsonom, bolje da su se posvetili spasavanju Proletera.

Zasto bi spasavali, samo dzabe da smetaju. Zna se kako funkcionise nas sport - samo jedan klub po sportu, ostalima zivotarenje ili katanac. U rukometu ce Partizan osvajati trofeje u narednom periodu.

9 hours ago, Nikodije said:

Nema para lokalna samouprava da daje ćacijima dnevnice i da daje za sport. Prošle godine je bilo prvi put od ko zna kad da nije bilo dodatnog sportskog konkursa za klubove. Mogao je Proleter da izabere put da igra drugu ligu ali oni su odabrali put da svake godine uđu u super ligu i da ispadnu iz nje, ovaj put nisu imali ni da se takmiče. Salapura gradonačelnik je čovek iz sporta kažu, Čape Rnić dao podršku Vučiću, što nisu obezbedili novac, ko ih jebe, nek se ugase sad.

Zrenjanin grad sporta kažu, neće sledeće sezone imati klub u 4 najpopularnija kolektivna sporta (fudbal, košarka, rukomet, odbojka) u saveznom rangu takmičenja. Ako košarkaši ispadnu iz DRUGE lige, a na odličnom su putu. Grad koji godinama glasa za vlast koja ni vodu ne može da im obezbedi ni ne zaslužuje bolje.

Nije samo Proleter u pitanju. Potpuno su zavrnute slavinice i drugim klubovima. Cak je pitanje sta ce ostati i od Vojvodine iako je ona do juce imala monopol nad rukometom.

Vojvodina zavisi od Srbijagasa (tj.od Sepse i Bajatovića). Ako se zbog situacije s Rusima Srbijagasu smanje prihodi, od Voša u istoriju.