January 24Jan 24 Nije da nesto pratim rukomet ali imam prijatelje koji su u tome..Kazi da Portugal pravi ozbiljan proboj u prethodnih 5-10 godina..u fazonu ko voli loptu a nije bas za fudbal, ima slicnu alternativu.
January 24Jan 24 Ubishe ih Njemci na krilima Vuka. Negde mi je i drago sto su nas Osterrajheri postedeli blamaze u Top12 fazi.
January 25Jan 25 1 hour ago, Cash said:Island razvalio Švedsku 8 razlike.Gledao sam samo 5 minuta. Za to vreme Islanđani dali 3 gola sa krila. Kakva rapsodija.
January 25Jan 25 1 minute ago, Svarog said:Gledao sam samo 5 minuta. Za to vreme Islanđani dali 3 gola sa krila. Kakva rapsodija.Gledo sam Slovenija-Mađarska odlični Slovenci. Utorak protiv Hrvatske.
January 26Jan 26 Islandjani su pandan SR Jugoslaviji u fudbalu, nekada. Mnogo dobrih/odlicnih/izvanrednih pojedinaca, ali timski uvek ili skoro uvek zestoko podbace.Njihova bekovska linija Gisli, Smarason, Magnuson je verovatno najbolja bekovska linija medju svim timovima, jedina mana je sto nisu kompatibilni, nize rasta ( uslovno nizi 1.85 1.87 nije nisko, ali jeste u poredjenju sa bekovima suterima od 1.96 ), to se najbolje videlo protih Hrvata , totalno nemoc da bilo sta urade sutem spolja. Najjaci su na ulazu, promena pravca, ubrzanja, brutalno su dobri u tom segmentu, plus sto imaju i pristojne sutere, ako im bude dan, kao juce onaj Kristijanson ( bivsi fudbaler sto je poceo sa 18,19 godina da se bavi rukometom, juce je dao 11 golova ). Imaju i dobre golmane, ne bas u sam svetski vrh, ali odmah ispod te klase i vise nego slidna krila, njihovo desno krilo je prava gol masina vec godinama u Evropi. Pivoti su onako, solidni , odbrana im je najjaci problem, u smislu timske odbrane i taktike. Juce im je zapravo bila najbolja utakmica u zadnjih nekoliko prvenstava, a sasvim sigurno najbolja od kad ih je preuzeo Snori Gudjonson. Ipak za nesto vise, citaj 1/2, mora da pokazu konstantnost, dobili su Madjare i Svedjane, izgubili od Hrvata, talenat imaju itekako, timski tek treba da se dokazuju. Mi smo sa njima igrali oni cuvenu utakmice 2024, kad smo bodili 3 razlike na minut do kraja i uspeli da prospemo , cime smo ostali ne samo bez druge faze na proslom EURU, vec i bez SP, jer smo morali da idemo na Spaniju u barazu kasnije.Slovenija je najprijatnije iznenadjenje jer su dosli bez skoro cele bekovske linije, ali pokazaju kako su nepresusan izvor bekova, sada vise minuta su dobili braca Makuc, ovaj stariji je u Barsi, mladji u Celju, oboje identican stil igre, izvanredna promena pravca u sekundi i ubrzanje. Drzava sa 2 mil stanovnika stanca srednje bekove kao od sale, do mi ne mozemo postenog srednjeg beka da napravimo.Hrvati dobili Svajcarce, ali problem za njih je sto ne zavise od sebe, sve i da dobiju i Madjare i Slovence ( a to nece biti lako ), opet ne bi isli u 1/2, ako Svedjani i Islandjani dobiju svoje dve utakmice. Edited January 26Jan 26 by gorance
January 26Jan 26 francuzi ozbiljno chokeuju protiv vec otpisanih spanaca. posle igraju danska i nemacka koja je trebala da odluci ko ce ici u polufinale a sada mogu obe reprezentacije dalje.
January 26Jan 26 Imam osecaj da je svaki Islandjanin u dobi 18-35 reprezentativac u bar sporta..i samo ih rotiraju u zavisnosti od obaveza..A nama su pricali da tamo zive deprimirani ljudi, ovisni o alkozu i bromazepam
January 30Jan 30 Hrvati se nesto zestoko iskenjali po organizatorima. Zato navijam za njih za finale, a u finalu ipak za Dance.
January 30Jan 30 @glibav Zbog čega bi navijao za likove koji svaku pobedu slave uz Tompsonove pesme a pre neki dan su zdušno zagrmeli "Za dom spremni" u svlačionic (valjda stih iz neke skotove pesme)....Malo je glupo navijati za takve spodobetine... Edited January 30Jan 30 by ronin