henrik larsson Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Nek ti je sa srećom sa rifurbišd mekom, trebaće ti.Znaš nekog ko je imao problema sa njima? Pošto ja ne znam, a nisam ni čuo.
yolo Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 (edited) ja znam jedan par koji je uzeo 2 rfrbshd macbooka pre jedno 2 god u onoj staroj govnjivoj beloj plasticnoj sasiji, oba izgledali i radili besprekorno. to je sve od statistike koja mi je dostupna. znam jos jedno 20 ljudi koji su kupovali rfrbshd desktopove, minije i slicno, tu mi se cini da je manji rizik od problema. sad ste me napal'li sa tim SSD, bumo videli krajem oktobra gde ce kockica da se spusti.zanimljivo mi inace da na aktuelnoj apple sajtu SSD kao opcija postoji samo za air. mozda to ide kao neki special order, nemam pojma, al toga nigde nema. :) Edited September 7, 2010 by gazza1
jms_uk Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 zanimljivo mi inace da na aktuelnoj apple sajtu SSD kao opcija postoji samo za air. mozda to ide kao neki special order, nemam pojma, al toga nigde nema. :)MacBook nema, ali MBPro ima :)
yolo Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 MacBook nema, ali MBPro ima :)ma gde ti to vidis?http://www.apple.com/mac/whichmacbook/compare.htmljedino ako sam slep, ovde ispade da sam air ima SSDe da, oko ovih grafickih, jel bolje uzimati model sa nvidiom 320, 220 ili 9400?
jms_uk Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 ma gde ti to vidis?To su samo standardne konfiguracije. Kad odes na "Buy" [bilo koji MBP] tamo mozes da menjas sve i svasta.
Venom Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 ja znam jedan par koji je uzeo 2 rfrbshd macbooka pre jedno 2 god u onoj staroj govnjivoj beloj plasticnoj sasiji, oba izgledali i radili besprekorno. to je sve od statistike koja mi je dostupna. znam jos jedno 20 ljudi koji su kupovali rfrbshd desktopove, minije i slicno, tu mi se cini da je manji rizik od problema. sad ste me napal'li sa tim SSD, bumo videli krajem oktobra gde ce kockica da se spusti.zanimljivo mi inace da na aktuelnoj apple sajtu SSD kao opcija postoji samo za air. mozda to ide kao neki special order, nemam pojma, al toga nigde nema. :)Ne moze slikovitije od ovoghttp://www.youtube.com/watch?v=Elujjdo_8XURazlika je znacajna, ali je i cena znacajna. S druge strane, imas problem kapaciteta - ako tu imas velike potrebe HDD je ipak za sada jedini izbor.
yolo Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 kapacitet? pa rekao bih da je sa jeftinim eksternim memorijama glupo nakrcavati notebookove milionima digitalnih fotki, muzikom itd. tako da mislim da bih preziveo i sa SSD od 120GB ako je ovako brutalna razlika u brzini.nego pitanje prakticno, ako macbook ima ovu konfiguraciju RAM-a:2GB (two 1GB SO-DIMMs) of 1066MHz DDR3 SDRAM (PC3-8500); supports up to 4GBda li to znaci da ovaj apgrejd na 4GB ide sa 2x1GB ili 1x2GB i koliko to uopste kosta i jel to mora da se nosi u mac servis ili postoje kvalitetni indijanci u gradu koji to rade?
jms_uk Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 nego pitanje prakticno, ako macbook ima ovu konfiguraciju RAM-a:2GB (two 1GB SO-DIMMs) of 1066MHz DDR3 SDRAM (PC3-8500); supports up to 4GBda li to znaci da ovaj apgrejd na 4GB ide sa 2x1GB ili 1x2GB i koliko to uopste kosta i jel to mora da se nosi u mac servis ili postoje kvalitetni indijanci u gradu koji to rade?ima samo dva slota - izvadis ove od po 1GB, ubacis dva po 2GB.Ja to odradio na gomili MBP-ova, od prvih modela iz 2006 do ovog unibody - 5-15 minuta posla.
yolo Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 (edited) a cijena ovih od 2mb?ovaj me inace oooopako lozi:http://store.apple.com/us/product/G0GL1LL/A?mco=MTA4MzQ4NDg Edited September 18, 2010 by gazza1
jms_uk Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 a cijena ovih od 2mb?kako gde, npr. u US imas ovde za $92 - 2x2GB
Zabalujev Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Lebac im lopovski, libanski, ili koji već. Pitao u iStyle za novi iPod touch, kažu stiže za dve nedelje, biće cena 30 iljada i nešto za model od 8GB.
banecare1 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 moj prvi MBP je posteno odradio 4 godine. problemi: menjanje mother board usd 20 i riknjavanje punjaca usd 90 (drugi put sam zaboravio punjac u hotelu, to nije tehnicki problem - usd 170 )vreme je za novu masinu, ovaj moze sa novom baterijom fino da radi, ali kad firma casti, sto ne bi iskoristio. u kini je mak skup, planiram shoping kad budem u oktobru blizu hong-konga (tamo su jeftiniji + fino opravdanje za odlazak dole). razmisljanm da uzmem 17'' i doplatim malo ako kenjaju u racunovodstvu. naravno, ni u jednom momentu mi nije palo na pamet da se vratim na windows OS. mackice su uzivancija :Ppitanje - ocekuju li se uskoro neki novi MBP modeli koje vredi cekati?
Zmitjkoe Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 pitanje - ocekuju li se uskoro neki novi MBP modeli koje vredi cekati?Budi uveren da se ocekuju. Ne znam sta fali akteuelnom savrsenstvu:
jms_uk Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Ne znam sta fali akteuelnom savrsenstvu:Bas nista - cak sam i ovaj post napisao na jednom takvom :D
Recommended Posts