June 2Jun 2 Meni nije to razlog. Pokušali smo pre X vremena da izboksujemo bolje uslove potpisivanjem novog ugovora (EON umesto d3 gold trio) - ne može, stari korisnici, ko vas jebe.Onda sam pokušala da ih muž odjavi a da JA potpišem nov ugovor kao nov korisnik - ne može, ista adresa, već ima priključak, ko vas jebe.Bukvalno NIŠTA nismo mogli da dobijemo, čak ni nov fiksni telefonski aparat kad se inicijalno govance pokvarilo. Nisu prihvatili reklamaciju - ko vas jebe.Ipak smo ostajali iz nekih krajnje iracionalnih razloga lojalnosti. Dok nismo skapirali da nemamo baš ništa od toga i da smo debili. Počeli da razmatramo alternative, A1 mi je super ispao kao mobilni operater, videli njihove reklame za optiku, proverili imamo li tehničke mogućnosti za nju u stanu, i taman kad sam htela da zovem call centar - nađosmo u sandučetu flajer koji je imao oznaku "posebne pogodnosti i benefiti ISKLJUČIVO za terensku prodaju". Znači da smo zvali call centar ili otišli u poslovnicu - ne bismo dobili ovako wow paket svega. Pomoglo je što je bio kraj meseca i što jure targete. Edited June 2Jun 2 by Valk
June 2Jun 2 14 minutes ago, Fakundo Sava said:Koliko je to poskupeo sbb pa ste rešili da sečete kablove?300 dinJa sam u svojevrsnoj bulji, produžio sam SBB u novembru, dali su mi nakon ozbiljnog ciganisanja 1din na 6 meseci, ali mi nisu dali da se odreknem fiksnog telefona (koji nemam i ne koristim).Rado bih sad raskinuo ugovor i prešao na optiku, ali nema infrastrukture kod mene u ulici. Vidim pamflete po kraju da MTS uvodi optički kabl, ali to je jbni MTS, ubedljivo najveće đubre na tržištu.Pride, SBB radi ko kita, crkava mi net svaki put kad krenem da srčem torente, umre posle 6-7min jakog protoka. pa moram da resetujem ruter i onda proradi, i opet iznova. Zvao ih da se žalim, javio mi se poludisleksični lik koji cenim nije ni skapirao šta mu govorim, ali kao podesio je tamo neke parametre i ne bi trebalo opet da se dešava (i dalje se dešava), a razgovor mi je završio izdeklamovanom ponudom u tri paragrafa o nekom paketu mobilnog telefona, televizije i čišćenja tavana, ne znam šta već.Baš su propali.
June 2Jun 2 4 minutes ago, goofs said:Rado bih sad raskinuo ugovor i prešao na optiku, ali nema infrastrukture kod mene u ulici. Vidim pamflete po kraju da MTS uvodi optički kabl, ali to je jbni MTS, ubedljivo najveće đubre na tržištu.Kod mene u selu jedini izbor mts optika ili A1 bežični Pošto sam već plaćao mts box,produžio sam ugovor i tražio da me prebace na optiku .Bez optike njihov internet je bio užasan ,zbog udaljenosti od centrale .Da mi treba samo internet možda bi A1 završio posao ali mi baš volimo da gledamo televiziju imam 5 televizora u kući ,tri rade sa boxom a dva preko iris aplikacije
June 3Jun 3 Iz nekog razloga SBB mi otkljucao sve arena kanale i jos gomilu nekih koje nisam ni znao da postoje. Ugovor mi je istekao u Septemebru prosle godine i kada su me pre mesec dana zvali da produzim ja pokusao da se cenkam i oni me uputili na poslovnicu da podnesem zahtev za prelaz kod drugog operatera.
June 3Jun 3 3 minutes ago, Tinman said:Iz nekog razloga SBB mi otkljucao sve arena kanale i jos gomilu nekih koje nisam ni znao da postoje.Ugovor mi je istekao u Septemebru prosle godine i kada su me pre mesec dana zvali da produzim ja pokusao da se cenkam i oni me uputili na poslovnicu da podnesem zahtev za prelaz kod drugog operatera.
June 3Jun 3 9 hours ago, goofs said:SBB radi ko kita, crkava mi net svaki put kad krenem da srčem torente, umre posle 6-7min jakog protoka. pa moram da resetujem ruter i onda proradi, i opet iznova.Moguće da se pregreva, probaj da uperiš neki ventilator u njega ili ga staviš na ono postolje s ventilatorima za laptopove. I naravno prvom prilikom promeni provajdera. Tamo gde je mts, dostupni su i Yettel i Yunet (imali su nedavno akciju 500 mbps za 2000 din, ne znam da li još važi), a i A1 tamo gde ih ne sabotiraju. Edited June 3Jun 3 by vememah
June 3Jun 3 8 hours ago, Fakundo Sava said:Kod mene u selu jedini izbor mts optika ili A1 bežičniPošto sam već plaćao mts box,produžio sam ugovor i tražio da me prebace na optiku .Bez optike njihov internet je bio užasan ,zbog udaljenosti od centrale .Da mi treba samo internet možda bi A1 završio posao ali mi baš volimo da gledamo televiziju imam 5 televizora u kući ,tri rade sa boxom a dva preko iris aplikacijeObrati pažnju pri sklapanju sledećeg ugovora, MTS je nedavno smanjio broj smart TV-ova preko aplikacije u novim paketima, sad može samo 1, tako da bi bilo dobro da potražiš operatera koji podržava 5 uređaja ili da probaš da se iscenkaš sa MTS-om za taj peti.
June 3Jun 3 Da, to i planiram, ali MTS još uvek nije ušao u zgradu, tako da osim SBB koaksijalnog stvarno nema ništa drugo. Najradije bih sačekao da MTS to instalira, a ja da preko tog kabla uzmem Yettel (ili taj Yunet, nisam za to ni čuo). Ali da bi to instalirali mora neko iz zgrade da pređe kroz ovih.
June 3Jun 3 Yunet je bivši Eunet, sad ga drži Telekom tipa 80% i Karići tipa 20%, ali imaju nezavisnu ponudu daleko jeftiniju od Telekomove. Imaš podugačku temu na Benchmarku, daju dobre Nokia Beacon rutere i statičku adresu besplatno.Ovo je ta akcija koju sam spominjao.https://www.facebook.com/yunetadsl/videos/1959370718082274/Po dosadašnjim iskustvima raznih korisnika i Yettel i Yunet su mogli da se uvedu odmah u novim zgradama čim MTS pusti optički signal, dok su A1 sabotirali po nekoliko meseci, čak i do pola godine. Edited June 3Jun 3 by vememah
June 3Jun 3 Infernal @ Bench forum:Kontaktirah ih [SBB] preko četa oko raskida ugovora zbog povećanja cene. Rekoše da će pozvati neko od kolega nazad sa informacijama. Pozvaše danas i ponuda je 8 meseci po dinar, potom regularna cena paketa koji se izabere. Trenutno na Eon full paketu, u decembru ističe ugovorna obaveza. https://forum.benchmark.rs/threads/sbb-generalna-diskusija-2025-nije-tema-za-eon-box-aplikacije-total-tv-eon-sat.508295/post-7738236
June 3Jun 3 Inače, A1 koristi infrstrukturu od MTS-a tamo gde nema svoju, ali u praksi MTS ih mnogo koči po tom pitanju i pokušava da odbije mnoge priključke. Pogotovo tamo gde je MTS razvukao optiku pre manje od 6 meseci, tu ne daju ni Yettelu ni A1 da se odmah priključe. Edited June 3Jun 3 by fusion_
June 3Jun 3 Kome ističe ugovor ili raskida zbog poskupljenja može uglavnom da sklopi bolji ugovor nego što je na sajtu bilo kog provajdera. Ima na benchu tema o tome, napišete gde ste, šta imate i šta bi hteli i jave se agenti pa može dosta bolje da se prođeBenchmark ForumTrazim najbolju ponudu za internet usluge! (pravila u prv...Potrebna ponuda samo za opticki internet bez TV-a, novi korisnik. Edited June 3Jun 3 by sasha
June 3Jun 3 1 hour ago, vememah said:Moguće da se pregreva, probaj da uperiš neki ventilator u njega ili ga staviš na ono postolje s ventilatorima za laptopove. I naravno prvom prilikom promeni provajdera. Tamo gde je mts, dostupni su i Yettel i Yunet (imali su nedavno akciju 500 mbps za 2000 din, ne znam da li još važi), a i A1 tamo gde ih ne sabotiraju.Imali su jedan model, koji i ja imam :(, koji ima jako mali memorijski buffer i onda se to prepuni i neće da radi dalje, dok ga ne resteuješ... A kad tornetišeš ili vas troje gledate 3 streama to puni buffer brzinom munje...Ne bih nija znao, da mi lik koji se profi bavi time nije to objašnjavao i kako se svađao sa pola SBB-a oko toga, da mu zamene ruter, kod klijenta... Njegov savet je bio da pokvarim ruter i kažem da je crkao, da mi daju noviji model... Ja sam rešio na drugi način, dete koje je ubijalo sa protokom, sam iselio iz kuće Edited June 3Jun 3 by radisa
June 3Jun 3 ja ne mogu to tako da rešim pošto sam ja to dete mislim da nije do modela rutera pošto je godinama radio dobro, probaću ovo sa ventilatorom, ali ubeđen sam da oni tamo imaju neki setting koji te izbacuje sa mreže ako preteraš. svi kao prodaju neke 100Mbit brzine, ali kad bi 20% korsnika istovremeno krenulo da crpi tu brzinu do maksimuma sve bi se raspalo ko kula od karata.
June 3Jun 3 Javi šta je posredi kad isprobaš. Meni se letnje zaglupljivanje rutera (onaj prastari vodoravni/uspravni Cisco/Technicolor sa gomilom sitnih lampica) znatno smanjilo nakon što sam ga stavio na taj držač laptopa s ventilatorima.Mislim da bi se po forumima ipak pisalo da tako drastično u odnosu na druge provajdere krljaju torentaše, plus što meni torenti normalno rade s tim ruterom.25 minutes ago, goofs said:kad bi 20% korsnika istovremeno krenulo da crpi tu brzinu do maksimuma sve bi se raspalo ko kula od karata.Pa nemaju korisnici te stotine evra da svaki mesec ulažu u novi storage za to što su dovukli, čak i da svi žele da bekapuju net. Plus su tu striming platforme, legalne i nelegalne tako da se više filmovi i serije uglavnom ne drže na diskovima, bar ne u toj meri. Edited June 3Jun 3 by vememah