Friday at 20:203 days @bios Nisam pisao na mejl, onaj dečkonja u poslovnici napisao, meni samo stigla potvrda SMS da sam uložio prigovor. Edited Friday at 20:213 days by MeanM@
Saturday at 00:273 days Za mts je mejl - [email protected]U kontakt centru je cekanje oko 1h u sred pika. Tako da ne preporucujem pozivanje jer za to vreme cete otici do poslovnice.
Saturday at 22:442 days On 4. 6. 2026. at 11:06, đorđe geprat said:ja koristim u selu ovu najjeftiniju opciju kućnog neta i funkcioniše bez greške. u gradovima je verovatno perfektno. ovo ovde je ipak vukojebina. čovek mi je postavio ruter u prozor koji gleda prema ljigu. direktan pogled na repetitor.Naprotiv, u gradovima uglavnom radi lošije nego na selu.Generalno taj internet preko 4G mobilne mreže je nužno zlo.Dobro je za podstanare koji se često sele ili za one koji dobar deo godine provode na vikendici, pa tako ne moraju da imaju dupli internet.Mi smo imali kod A1 upravo za te varijante, kao backup glavnom internetu i za izlete. Radilo je odlično, pogotovo što i kad potrošiš 100GB obaralo je brzinu na 2Mbps, što i nije loše, jer je to neograničeno.Sada daju potpuno neograniče pakete, uz odredbu "fer upotrebe"
Sunday at 09:512 days 11 hours ago, dvb-t manijak said:Naprotiv, u gradovima uglavnom radi lošije nego na selu.Generalno taj internet preko 4G mobilne mreže je nužno zlo.Dobro je za podstanare koji se često sele ili za one koji dobar deo godine provode na vikendici, pa tako ne moraju da imaju dupli internet.Mi smo imali kod A1 upravo za te varijante, kao backup glavnom internetu i za izlete. Radilo je odlično, pogotovo što i kad potrošiš 100GB obaralo je brzinu na 2Mbps, što i nije loše, jer je to neograničeno.Sada daju potpuno neograniče pakete, uz odredbu "fer upotrebe"Obzirom da se pojavio 5G, evo proverio sam trenutno mi je brzi internet na telefonu preko mobile data nego sto imam na optici, 360>300. Optiku imam samo zbog posla inace mislim da bi mi uz dodatni telefon od 100e koji moze da ima esim i mts usluga "jedan za sve" koji kosta 300 dinara mogao da mi pokrije bez problema potrebe koje imamo za internet. Telefon glumi wifi ruter i sheruje moj mobile data. Ovo je jedino da ne bi trosio bateriju na telefonu a i da mi stoji u stanu. Znaci uz neogranicen internet na telefonu ako imas 5G za 300d dodatnih mozes i da ugasih kablovski ili optiku bez problema. Edited Sunday at 09:522 days by glibav
Sunday at 10:012 days @dvb-t manijak da li postoji uređaj(ruter) na koji bi mogao da prosledim internet sa telefona(5g) a da iz tog rutera razdelim signal na tv/tv box/laptop/tablet
Sunday at 10:162 days 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:@dvb-t manijak da li postoji uređaj(ruter) na koji bi mogao da prosledim internet sa telefona(5g) a da iz tog rutera razdelim signal na tv/tv box/laptop/tabletNema to. Imas ovu opciju koju sam opisao, MTS pruza uslugu jedan za sve. To je napravljeno za smart satove da mozes na njima da imas svoj internet. To radi i za telefone preko esim. Kupis neki najjeftiniji telefon koji ima esim, platis uslugu i dobijes na posebnom telefonu svoj internet. Doduse samo 4g za sada. Ukljucis hot spot i dobio si internet sa telefona u celom stanu. Taj dodatni telefon moze da ti stoji u stanu a mozes da da ga nosis gde hoces.
Sunday at 10:372 days 13 minutes ago, glibav said:Nema to. Imas ovu opciju koju sam opisao….hm, ai kaže da je ovo rešenije za “moj” slučajGL.iNet Slate AXimam yettel paket za mob i plaćam mts(do pre koji mesec orion optički internet). optika je 1800 din još godinu dana i hteo bih da se rešim duplih računa. sad kad sam prebacivao orion na mts video sam da nema paketa koji uključuju samo internet za manje od 3000(3500)din. ukoliko je to tehnički moguće treba da se preračunam da li mi se i kako isplati da pređem sa yettel100 paketa na neki sa neograničenim internetom i naravno da se otkačim od mts-ako je ikako mogućedo sad mi je uspevalo
Sunday at 11:482 days 13 hours ago, dvb-t manijak said:Naprotiv, u gradovima uglavnom radi lošije nego na selu.Generalno taj internet preko 4G mobilne mreže je nužno zlo.Dobro je za podstanare koji se često sele ili za one koji dobar deo godine provode na vikendici, pa tako ne moraju da imaju dupli internet.Mi smo imali kod A1 upravo za te varijante, kao backup glavnom internetu i za izlete. Radilo je odlično, pogotovo što i kad potrošiš 100GB obaralo je brzinu na 2Mbps, što i nije loše, jer je to neograničeno.Sada daju potpuno neograniče pakete, uz odredbu "fer upotrebe"Ovaj 5G Kućni net u A1 radi i više nego dobro (Beograd). Uzeo sam nedavno onaj paket od 300 Mbps koji je uvek iznad 300, uglavnom oko 500. Da li će tako ostati, videćemo.S obzirom da u zgradi imam SBB coax (koji sam odjavio), druga opcija je bila MTS optika (ne daju još da se A1, Yettel i Yunet nakače na tu optiku), a MTS bi mi bio krajnja opcija kad ne bih imao ništa drugo.Tako da sam na kraju uzeo ovaj 5G Net, bez TV jer mi je bio cilj da uzmem samo net Edited Sunday at 11:502 days by fusion_
Sunday at 12:062 days 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:hm, ai kaže da je ovo rešenije za “moj” slučajGL.iNet Slate AXimam yettel paket za mob i plaćam mts(do pre koji mesec orion optički internet). optika je 1800 din još godinu dana i hteo bih da se rešim duplih računa. sad kad sam prebacivao orion na mts video sam da nema paketa koji uključuju samo internet za manje od 3000(3500)din. ukoliko je to tehnički moguće treba da se preračunam da li mi se i kako isplati da pređem sa yettel100 paketa na neki sa neograničenim internetom i naravno da se otkačim od mts-ako je ikako mogućedo sad mi je uspevaloAko sam dobro procitao, nije ti resenje jer taj uredjaj moze samo da reemituje mobilni internet sa tvog telefona koji si omogucio preko hot spota. Znaci ako odes van dometa taj uredjaj ostaje bez interneta. Plus kosta 160e. Resenje koje sam napisao radi tako sto bukvalno imas dva uredjaja sa istim idjem koji se kace na bazne stanice. Dakle ovo je benefit koji su mobilni oeratori omogucili zbog smart satova a moze da se iskoristi da imas dva potpuno odvojena izvora mobilnog interneta bilo gde. Doduse nije savrseno, jedini nedostatak sto bi drugi uredjaj primao i pozive ali to moze da se resi. I sto je za sada samo 4G.
Sunday at 12:232 days 16 minutes ago, glibav said:Ako sam dobro procitao, nije ti resenje jer taj uredjaj moze samo da reemituje mobilni internet sa tvog telefona koji si omogucio preko hot spota. Znaci ako odes van dometa taj uredjaj ostaje bez interneta. Plus kosta 160e. Resenje koje sam napisao radi tako sto bukvalno imas dva uredjaja sa istim idjem koji se kace na bazne stanice. Dakle ovo je benefit koji su mobilni oeratori omogucili zbog smart satova a moze da se iskoristi da imas dva potpuno odvojena izvora mobilnog interneta bilo gde. Doduse nije savrseno, jedini nedostatak sto bi drugi uredjaj primao i pozive ali to moze da se resi. I sto je za sada samo 4G.to mi i treba
Sunday at 12:472 days 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:da li postoji uređaj(ruter) na koji bi mogao da prosledim internet sa telefona(5g) a da iz tog rutera razdelim signal na tv/tv box/laptop/tabletJa koristim ovaj ,povezan je na wifi a na njega sam nakačio lan kablove za dva kompjutera i radi kao extender za wifi EchoLife WA8021V5 WiFIIzabrao sam taj model jel je kompatibilan sa mts boxevima pa bi u teoriji trebalo da box može da se nakači na njega ,odnosno da box radi bez kabla Ima ih na kp za crvenu ili dve
Sunday at 12:502 days 5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:to mi i trebaImas vec signal sa telefona, cemu treba da sluzi drugi signal? Plus trosis bateriju sa telefona jer kad je ukljucen hot spot baterija se trosi barem 30% brze. Znam jer cesto koristim. Koja bi bila uloga tog drugog uredjaja koji cec nemas kod telefona? Moguce da ne razumem nesto.
Sunday at 18:201 day 5 hours ago, glibav said:Imas vec signal sa telefona, cemu treba da sluzi drugi signal? Plus trosis bateriju sa telefona jer kad je ukljucen hot spot baterija se trosi barem 30% brze. Znam jer cesto koristim. Koja bi bila uloga tog drugog uredjaja koji cec nemas kod telefona? Moguce da ne razumem nesto.hoću da mi 5g signal sa telefona bude jedini internet kod kuće
Yesterday at 06:541 day 18 hours ago, glibav said:Imas vec signal sa telefona, cemu treba da sluzi drugi signal? Plus trosis bateriju sa telefona jer kad je ukljucen hot spot baterija se trosi barem 30% brze. Znam jer cesto koristim. Koja bi bila uloga tog drugog uredjaja koji cec nemas kod telefona? Moguce da ne razumem nesto.Na primer hoće da nakači desktop koji nema wifi nego običnu mrežnu karticu?
Yesterday at 07:151 day @kud u maglu Simoviću Ima ovo, optika, akcija da kraja juna, tu je vlasnik većinski mts plus Karići, nije loša cena za net za 24 meseca Koga zanima ima na benchu o njima https://forum.benchmark.rs/threads/yunet-optika-mts.498794/page-32