Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kablovska TV

Featured Replies

23 hours ago, Fakundo Sava said:

HUAWEI-WA8021V5_3.jpg

Ja koristim ovaj ,povezan je na wifi a na njega sam nakačio lan kablove za dva kompjutera i radi kao extender za wifi

EchoLife WA8021V5 WiFI

Izabrao sam taj model jel je kompatibilan sa mts boxevima pa bi u teoriji trebalo da box može da se nakači na njega ,odnosno da box radi bez kabla

Ima ih na kp za crvenu ili dve

Je l' ovo isto radi kao one usb antenice što su meni preporučivali pre par stranica?

Kako se povezuje sa desktopom, preko LAN kabla? To bi mi više odgovaralo nego da mi zauzme trajno usb port.

• Replies 9.8k
  • Views 1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• sto da ne, kako sos kanal postoji 30 godina

• SBB i Yettel će ići u merdžer sigurno, tako će napraviti provajdera koji ima i fiksnu i mobilnu telefoniju i TV i Internet. Yettel ima i dosta sopstvene infrastrukture, što je bivša Telenorova i Mobte

• to u prevodu znaci da "analiticar" nema pojma o cemu prica. 

Posted Images

40 minutes ago, Valk said:

Je l' ovo isto radi kao one usb antenice što su meni preporučivali pre par stranica?

Kako se povezuje sa desktopom, preko LAN kabla? To bi mi više odgovaralo nego da mi zauzme trajno usb port.

Preko LAN kabla.

51 minutes ago, Valk said:

Da radi preko lan kabla .

Najbolje je da ga postaviš što bliže ruteru ,na primer meni je ruter u jednoj sobi ,ovaj uređaj sam stavio u sobi preko hodnika , a onda iz te sobe sproveo kablove do moje sobe na spratu ,jer sam tu već imao rupe za kablove i brzina je full 200/200 optika . Ovako samo sa usb donglom nije moglo da prebaci preko pola

6 hours ago, JozoMujica said:

Na primer hoće da nakači desktop koji nema wifi nego običnu mrežnu karticu?

Ok jasno ali sve to moze i sa usb wireless adapterom za desktop koji kosta 10e. Ovaj uredjaj kosta 160e. Mrezna kartica mu ne garantuje vece brzine od maksimalne brzine koje ima na hotspotu koji deli sa telefona.

Imam još jedno pitanje i prestajem da smaram.

Ako iskopam gde mi je interna wireless kartica za PC, da li je to bolje da instaliram u kućište nego da budžim ove plug'n'play?

20 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

hoću da mi 5g signal sa telefona bude jedini internet kod kuće

U krartko- ne može.

Malo manje u kratko- možda može da se nabudži nekako, ali u praksi je to ćorav poso. Što kaže @glibav trošla bi se brže baterija, kod većeg protoka sigurno i više od 30%. Plus imaš i bržu degradaciju baterije usled pregrevanja. Jedino pismeno rešenje je 5G wifi ruter sa net only paketom, a telefon pusti na miru da živi svoj život.

Osim toga kad bi ovo što si zamislio ferceralo, ISP-ovi bi ostali bez nekih trećine korisnika. Nisu oni mutavi. Btw u USA su razdvojeni telefonski net i hotspot net u flat mobilnim paketima i hotspot je ograničen uglavnom na 10-tak GB. Verovatno će i kod vas to biti prepisano uskoro.

1 hour ago, Valk said:

Imam još jedno pitanje i prestajem da smaram.

Ako iskopam gde mi je interna wireless kartica za PC, da li je to bolje da instaliram u kućište nego da budžim ove plug'n'play?

Ako već nećeš kablove da razvlačiš svakako interna kartica >> USB sranjce

18 minutes ago, bios said:

U krartko- ne može.

Malo manje u kratko- možda može da se nabudži nekako, ali u praksi je to ćorav poso. Što kaže @glibav trošla bi se brže baterija, kod većeg protoka sigurno i više od 30%. Plus imaš i bržu degradaciju baterije usled pregrevanja. Jedino pismeno rešenje je 5G wifi ruter sa net only paketom, a telefon pusti na miru da živi svoj život.

Osim toga kad bi ovo što si zamislio ferceralo, ISP-ovi bi ostali bez nekih trećine korisnika. Nisu oni mutavi. Btw u USA su razdvojeni telefonski net i hotspot net u flat mobilnim paketima i hotspot je ograničen uglavnom na 10-tak GB. Verovatno će i kod vas to biti prepisano uskoro.

Ma moze i operateri su to omogucili zbog smart satova i to moze da radi i na drugim uredjajima tipa telefoni. Kod MTSa se usluga zove MultiSim, sada sam proverio. Svi operateri imaju ovu uslugu. To je isti broj na vise uredjaja.

https://mts.rs/Privatni/Mobilna/Usluge/Jedan-broj-na-vise-uredjaja

Ogranicenja su sto oba uredjaja primaju pozive, sto uredjaj mora da podrzava esim i sto je maksimalna brzina na drugom uredjaju 4G. I sto kosta dodatnih 300d. Ovo je jedino resenje, znam, koristim ga, npr klinac ima moj neogranicen internet na svom telefonu bilo gde i bilo kada. Nezavisno od mog telefona. Isto tako moze da se omoguci da drugi telefon bude wifi signal za celi stan kroz ovu uslugu. I to radim kada odem negde gde nemam kucnu optiku.

Edited by glibav

1 hour ago, bios said:

Ne želim, taman sam ih se masivno rešila uvođenjem optike. Interna it is.

6 minutes ago, Valk said:

Ne želim, taman sam ih se masivno rešila uvođenjem optike. Interna it is.

Vidi samo da je dual band, da radi i na 2,4 i na 5 GHz koji je mnogo brži. Trebalo bi da ima ako nije baš neka starija.

5 hours ago, glibav said:

Ma moze i operateri su to omogucili zbog smart satova i to moze da radi i na drugim uredjajima tipa telefoni. Kod MTSa se usluga zove MultiSim, sada sam proverio. Svi operateri imaju ovu uslugu. To je isti broj na vise uredjaja.

https://mts.rs/Privatni/Mobilna/Usluge/Jedan-broj-na-vise-uredjaja

Ogranicenja su sto oba uredjaja primaju pozive, sto uredjaj mora da podrzava esim i sto je maksimalna brzina na drugom uredjaju 4G. I sto kosta dodatnih 300d. Ovo je jedino resenje, znam, koristim ga, npr klinac ima moj neogranicen internet na svom telefonu bilo gde i bilo kada. Nezavisno od mog telefona. Isto tako moze da se omoguci da drugi telefon bude wifi signal za celi stan kroz ovu uslugu. I to radim kada odem negde gde nemam kucnu optiku.

Aha sad sam pohvatao da ima taj loophole zbog smart satova. Onda bi taj drugi sim mogao da se koristi na ruteru, ako postoji neki koji podržava esim.