Yesterday at 12:081 day 23 hours ago, Fakundo Sava said:Ja koristim ovaj ,povezan je na wifi a na njega sam nakačio lan kablove za dva kompjutera i radi kao extender za wifiEchoLife WA8021V5 WiFIIzabrao sam taj model jel je kompatibilan sa mts boxevima pa bi u teoriji trebalo da box može da se nakači na njega ,odnosno da box radi bez kablaIma ih na kp za crvenu ili dveJe l' ovo isto radi kao one usb antenice što su meni preporučivali pre par stranica?Kako se povezuje sa desktopom, preko LAN kabla? To bi mi više odgovaralo nego da mi zauzme trajno usb port.
23 hours ago23 hr 40 minutes ago, Valk said:Je l' ovo isto radi kao one usb antenice što su meni preporučivali pre par stranica?Kako se povezuje sa desktopom, preko LAN kabla? To bi mi više odgovaralo nego da mi zauzme trajno usb port.Preko LAN kabla.
23 hours ago23 hr 51 minutes ago, Valk said:Je l' ovo isto radi kao one usb antenice što su meni preporučivali pre par stranica?Kako se povezuje sa desktopom, preko LAN kabla? To bi mi više odgovaralo nego da mi zauzme trajno usb port.Da radi preko lan kabla .Najbolje je da ga postaviš što bliže ruteru ,na primer meni je ruter u jednoj sobi ,ovaj uređaj sam stavio u sobi preko hodnika , a onda iz te sobe sproveo kablove do moje sobe na spratu ,jer sam tu već imao rupe za kablove i brzina je full 200/200 optika . Ovako samo sa usb donglom nije moglo da prebaci preko pola
23 hours ago23 hr 6 hours ago, JozoMujica said:Na primer hoće da nakači desktop koji nema wifi nego običnu mrežnu karticu?Ok jasno ali sve to moze i sa usb wireless adapterom za desktop koji kosta 10e. Ovaj uredjaj kosta 160e. Mrezna kartica mu ne garantuje vece brzine od maksimalne brzine koje ima na hotspotu koji deli sa telefona.
22 hours ago22 hr Imam još jedno pitanje i prestajem da smaram.Ako iskopam gde mi je interna wireless kartica za PC, da li je to bolje da instaliram u kućište nego da budžim ove plug'n'play?
20 hours ago20 hr 20 hours ago, kud u maglu Simoviću said:hoću da mi 5g signal sa telefona bude jedini internet kod kućeU krartko- ne može.Malo manje u kratko- možda može da se nabudži nekako, ali u praksi je to ćorav poso. Što kaže @glibav trošla bi se brže baterija, kod većeg protoka sigurno i više od 30%. Plus imaš i bržu degradaciju baterije usled pregrevanja. Jedino pismeno rešenje je 5G wifi ruter sa net only paketom, a telefon pusti na miru da živi svoj život.Osim toga kad bi ovo što si zamislio ferceralo, ISP-ovi bi ostali bez nekih trećine korisnika. Nisu oni mutavi. Btw u USA su razdvojeni telefonski net i hotspot net u flat mobilnim paketima i hotspot je ograničen uglavnom na 10-tak GB. Verovatno će i kod vas to biti prepisano uskoro.1 hour ago, Valk said:Imam još jedno pitanje i prestajem da smaram.Ako iskopam gde mi je interna wireless kartica za PC, da li je to bolje da instaliram u kućište nego da budžim ove plug'n'play?Ako već nećeš kablove da razvlačiš svakako interna kartica >> USB sranjce
20 hours ago20 hr 18 minutes ago, bios said:U krartko- ne može.Malo manje u kratko- možda može da se nabudži nekako, ali u praksi je to ćorav poso. Što kaže @glibav trošla bi se brže baterija, kod većeg protoka sigurno i više od 30%. Plus imaš i bržu degradaciju baterije usled pregrevanja. Jedino pismeno rešenje je 5G wifi ruter sa net only paketom, a telefon pusti na miru da živi svoj život.Osim toga kad bi ovo što si zamislio ferceralo, ISP-ovi bi ostali bez nekih trećine korisnika. Nisu oni mutavi. Btw u USA su razdvojeni telefonski net i hotspot net u flat mobilnim paketima i hotspot je ograničen uglavnom na 10-tak GB. Verovatno će i kod vas to biti prepisano uskoro.Ako već nećeš kablove da razvlačiš svakako interna kartica >> USB sranjceMa moze i operateri su to omogucili zbog smart satova i to moze da radi i na drugim uredjajima tipa telefoni. Kod MTSa se usluga zove MultiSim, sada sam proverio. Svi operateri imaju ovu uslugu. To je isti broj na vise uredjaja.https://mts.rs/Privatni/Mobilna/Usluge/Jedan-broj-na-vise-uredjajaOgranicenja su sto oba uredjaja primaju pozive, sto uredjaj mora da podrzava esim i sto je maksimalna brzina na drugom uredjaju 4G. I sto kosta dodatnih 300d. Ovo je jedino resenje, znam, koristim ga, npr klinac ima moj neogranicen internet na svom telefonu bilo gde i bilo kada. Nezavisno od mog telefona. Isto tako moze da se omoguci da drugi telefon bude wifi signal za celi stan kroz ovu uslugu. I to radim kada odem negde gde nemam kucnu optiku. Edited 19 hours ago19 hr by glibav
19 hours ago19 hr 1 hour ago, bios said:Ako već nećeš kablove da razvlačiš svakako interna kartica >> USB sranjceNe želim, taman sam ih se masivno rešila uvođenjem optike. Interna it is.
19 hours ago19 hr 6 minutes ago, Valk said:Ne želim, taman sam ih se masivno rešila uvođenjem optike. Interna it is.Vidi samo da je dual band, da radi i na 2,4 i na 5 GHz koji je mnogo brži. Trebalo bi da ima ako nije baš neka starija.
14 hours ago14 hr 5 hours ago, glibav said:Ma moze i operateri su to omogucili zbog smart satova i to moze da radi i na drugim uredjajima tipa telefoni. Kod MTSa se usluga zove MultiSim, sada sam proverio. Svi operateri imaju ovu uslugu. To je isti broj na vise uredjaja.https://mts.rs/Privatni/Mobilna/Usluge/Jedan-broj-na-vise-uredjajaOgranicenja su sto oba uredjaja primaju pozive, sto uredjaj mora da podrzava esim i sto je maksimalna brzina na drugom uredjaju 4G. I sto kosta dodatnih 300d. Ovo je jedino resenje, znam, koristim ga, npr klinac ima moj neogranicen internet na svom telefonu bilo gde i bilo kada. Nezavisno od mog telefona. Isto tako moze da se omoguci da drugi telefon bude wifi signal za celi stan kroz ovu uslugu. I to radim kada odem negde gde nemam kucnu optiku.Aha sad sam pohvatao da ima taj loophole zbog smart satova. Onda bi taj drugi sim mogao da se koristi na ruteru, ako postoji neki koji podržava esim.