Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Centar - Lacio i Rim, Toskana i Firenca, Umbrija, Marke

Featured Replies

poštujem.

• Replies 656
  • Views 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Mi smo se vratili sa našeg puta u Rim i Fermo sinoć. Bilo je vrlo intenzivno, a opet se nismo mnogo umorili. U Rimu smo videli sve što smo hteli da vidimo osim Vile Borgeze za koju sam zakasnio za k

• Italija, divna jedna zemlja. Prvi put smo išli kolima, obišli dosta gradova. A onda sam prošle godine otišao u Rim, i malo da švrćnem, dok sam bio sam i trebalo mi je nešto lepo. I bilo je lepo. Prole

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Vratih se iz "večnog grada". Slike, neću kačiti, jer ih nema. Poodavno sam odlučio da bi mi to oduzelo previše vremena u užuvanju i "upijanju" utisaka. Slike mi ne bi služile ničemu. Dok su mi "u mozg

Posted Images

Ne moze put u Italiju da prodje bez Toskane, ovaj put Anghiari.

Toranj je iz XI veka, mesto je San Leo, hvala @Poludziber na preporuci.

IMG_20240506_183512.jpg

IMG_20240506_125801.jpg

IMG_20240506_124648.jpg

Edited by Milosh76

On 4. 5. 2024. at 22:49, Serena said:

Ako te ne mrzi da voziš i ako zena voli cvece onda Spello :thumbup:

Hvala stotinu puta, Spello je pun pogodak.

IMG_20240508_152106.jpg

Edited by Milosh76

Bas mi je drago sto vam se svidja :wub:

Naberite pelcera ako vas ne uhvate :lolol:

Meni su se svi primili :thumbup:

Neke cudne mesnatice sam tamo pronasla. 

Edited by Serena

Ako ste jos tamo onda za Rimini se vratite preko Osimo i na ovoj terasi sacekajte zalazak sunca. Ima da ti se zena zaljubi :wub: ja jesam u jedan ogromni bor u tom parku, morala sam i da ga zagrlim kao Novak 😂

Blizu parka ima parking, a onda jedno setaliste uz liticu sa kog se vide predivni zalasci sunca. 

hRHr23A.jpeg

Nesto ovako. Nije moja slika mrzi me da trazim sad. 

Supruzi reci da je ovaj dasa samo moj :nono:

7b4BKS6.jpg

Edited by Serena

hWmGRsv.jpeg

Roseto comunale sa preko 1000 razlicitih vrsta ruza, a svaki primerak uredno obelezen i opisan :wub:

Maj mesec je idealan za obilazak istog, pa jos rimski borovi i ostatci od Circo Massimo u pozadini, zaista una meraviglia! 

Šta bih dao da sam milijunaš i da samo putujem i menjam države na svakih mesec dva nakon temeljnijeg upoznavanja sa svakom od njih...

Mislim da bio to bi savršen život. 

• 1 month later...

Došao sam da gledam Il palio di Siena juče:

da bi baš pred samu trku pala kiša. Sad moram ponovo do Sijene pošto će danas trčati, a najavljena je opet kratka kiša danas nekad u toku dana. Ako bar bude manja gužva danas i ako kiša promaši start možda i bude sve ok. Inače mi rekoše da je prvi put u istoriji otkazana trka zbog kiše iako je 9 od 10 konja stalo ispred konopca.

Danas opet otkazana zbog kiše. Još pratim vesti ceo dan i ubeđuju da će sve biti po planu iako je bilo očigledno da je vreme još gore nego juče.

:ilija:

Što bi rekao ovaj sa slike: "Nisam ni moro da idem. Sve sam znao." :)

Sad bih morao da promenim plan putovanja da bih išao opet sutra, ali nije isključeno. Sutra bar najavljuju ceo dan sunčan.

Idi obavezno, da pricas nama koji ne mozemo da gledamo uzivo... dokumentuj pa objavi

5 minutes ago, stajebrebilo said:

Idi obavezno, da pricas nama koji ne mozemo da gledamo uzivo... dokumentuj pa objavi

Fala na podršci. Nisam planirao da fotodokumentujem, verujem da ima sasvim dovoljno snimaka i slika svuda po internetu. A i domaći ne gledaju baš blagonaklono na turiste ovih dana, više puta su tražili da se smanji broj turista u nedelji palio-a. I mene su počeli da nerviraju turisti ovde :). Pa sam hteo samo da prisustvujem bez aparata i slikanja. Ako se organizujem i dođem sutra napisaću svoj doživljaj ove trke.

Edited by Zeleni sto

Ja bio ubeđen da se Palio održava u avgustu.

4 hours ago, Behemoth said:

Ja bio ubeđen da se Palio održava u avgustu.

Jedan u julu, drugi u avgustu. Nisam bio, ali su naši pobedili, gledali smo na telefonu uživo 200km daleko. :(

Torino je super, Djenova, Bolonja. Vicenca, Padova, Ravena... taj sever sam doktorirao :D  Milano je "najruzniji" od svih tamo... jezera, Bergamo...  Bari je super, ali je bas daleko od Rima..