Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Centar - Lacio i Rim, Toskana i Firenca, Umbrija, Marke

Featured Replies

2 hours ago, Peter Fan said:

Iz Srbije. Posto nema direktnih letova Beograd - Chicago, onda moramo presjedati negdje, pa smo ovo godine izabrali (opet) RIm. Prvo smo mislili da obidjemo Pugliu, ali smo odustali posto ostatak familje hoce 5 Terre da vidi.

Imamo 5 dana.

Ok, kontam. Ako u tih 5 dana racunas dan leta iz Bg i dan leta za USA onda otidjite samo di Ligurije i natenane obidjite obalu od La Specije do Djenove. Od Rima idite obalom do Ligurije a vratite se preko Firenze centralnim putem A1. Ili obratno. Obalom bi se zaustavio na klopu u Orbetello i posetio Pizu (barem “trg cuda” gde se nalazi i cuveni toranj. U povratku bih obisao Firencu ceo dan I to je to. Ako mislis da ti je ovo poslednja poseta Italiji onda moze ovaj Milosev stil da se dotaknes po par minuta svega  ali jbg, nije to to.

• Replies 656
  • Views 658
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi smo se vratili sa našeg puta u Rim i Fermo sinoć. Bilo je vrlo intenzivno, a opet se nismo mnogo umorili. U Rimu smo videli sve što smo hteli da vidimo osim Vile Borgeze za koju sam zakasnio za k

• Italija, divna jedna zemlja. Prvi put smo išli kolima, obišli dosta gradova. A onda sam prošle godine otišao u Rim, i malo da švrćnem, dok sam bio sam i trebalo mi je nešto lepo. I bilo je lepo. Prole

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Vratih se iz "večnog grada". Slike, neću kačiti, jer ih nema. Poodavno sam odlučio da bi mi to oduzelo previše vremena u užuvanju i "upijanju" utisaka. Slike mi ne bi služile ničemu. Dok su mi "u mozg

Posted Images

4 hours ago, Milosh76 said:

Bolonja, 5 terre, San Gimiano, Volterra, Siena, Montepulciano, Pienza, Val d'Orcia (cempresi) ... To ti je must see, ostalo nek dopuni neko drugi.

3 hours ago, Poludziber said:

Ok, kontam. Ako u tih 5 dana racunas dan leta iz Bg i dan leta za USA onda otidjite samo di Ligurije i natenane obidjite obalu od La Specije do Djenove. Od Rima idite obalom do Ligurije a vratite se preko Firenze centralnim putem A1. Ili obratno. Obalom bi se zaustavio na klopu u Orbetello i posetio Pizu (barem “trg cuda” gde se nalazi i cuveni toranj. U povratku bih obisao Firencu ceo dan I to je to. Ako mislis da ti je ovo poslednja poseta Italiji onda moze ovaj Milosev stil da se dotaknes po par minuta svega  ali jbg, nije to to.

Hvala momci. Ovo mi sad daje osnovu za planiranje. 

Hvala momci. Ovo mi sad daje osnovu za planiranje. 

A najbolji predlog je 5 dana u Rimu. :D
1 hour ago, Milosh76 said:

A najbolji predlog je 5 dana u Rimu. :D

To smo vec odradili. 👍

• 3 months later...

Auh, kakav mi LSD iskočio malopre na netu:

20220806_085032.thumb.jpg.4a1e1d3ac7cc67195a86fe9b8bee0cfc.jpg

Kripta u Ananjiju blizu Rima. Kud ne znadoh za ovo kad sam bio blizu pre par godina.

a malo su nabudžili boje...
0.jpg

• 3 weeks later...
On 29.3.2022. at 8:39, Poludziber said:

Castiglione Della Pescaia. 

g1wEAKfl.jpg 

On 1.4.2022. at 6:53, Poludziber said:

Orbetello

orbetello.jpg

Samo da se zahvalim na ova dva posta i preporuke. Ova dva gradica su nam doslovno spasili ovogodisnje putovanje u Italiju. Koliko god me smorili Cinque Terre, Rim i Firenca, toliko nas je odusevilo ovo iskusktvo.

Nakon 5-6 posjeta Italiji, mislim da smo na dugo vremena zavrsili sa ovim velikim turistickim centrima. Posebno me je Firenca razocarala, odnosno arogancija i pohlepa turistickih "radnika".  Pri tom mislim i na radnike, a i na gazde. Cini mi se da je nekad bilo mnogo bolje, odnosno tako pamtim Firencu od prije 20 godina.

Ako/kad budemo isli ponovo, onda samo neki seorski turizam varijanta. 

10 minutes ago, Peter Fan said:

Samo da se zahvalim na ova dva posta i preporuke. Ova dva gradica su nam doslovno spasili ovogodisnje putovanje u Italiju. Koliko god me smorili Cinque Terre, Rim i Firenca, toliko nas je odusevilo ovo iskusktvo.

Nakon 5-6 posjeta Italiji, mislim da smo na dugo vremena zavrsili sa ovim velikim turistickim centrima. Posebno me je Firenca razocarala, odnosno arogancija i pohlepa turistickih "radnika".  Pri tom mislim i na radnike, a i na gazde. Cini mi se da je nekad bilo mnogo bolje, odnosno tako pamtim Firencu od prije 20 godina.

Ako/kad budemo isli ponovo, onda samo neki seorski turizam varijanta. 

Drago mi je da ti je bilo od koristi. 👍

Cinque Terre treba izbeci u letnjoj sezoni. A kad si se vec otisnuo tamo bolja solucija su ti bili Portovenere i Kamolji. Mada Ligurija u julu/avgustu je pravi kosmar generalno ne preporucljivo nikako.

3 minutes ago, Poludziber said:

Drago mi je da ti je bilo od koristi. 👍

Cinque Terre treba izbeci u letnjoj sezoni. A kad si se vec otisnuo tamo bolja solucija su ti bili Portovenere i Kamolji. Mada Ligurija u julu/avgustu je pravi kosmar generalno ne preporucljivo nikako.

Nas problem je sto zbog skolske godine, jedine opcije su nam jul i avgust.

I jedna opaska, posto moram biti fer i priznati da su Koloseum "utegli", odnosno smanjili haos na ulazu. Sad je to daleko bolje organizavano nego prije 4-5 godina.

Aperitivo :D a878c9236aac95738579c08b43262647.jpg

10 minutes ago, Milosh76 said:

Aperitivo :D a878c9236aac95738579c08b43262647.jpg

Uuu, sedeo sam u istom baru u aprilu. Samo sam bio na onim šank stolovima uz zid iza.

Ispred nas seo mladi par, i dolazi konobar, Italijan, i vidim da se ne razumeju. Na kraju, konobar ih pita na engleskom odakle ste, a oni u glas, iz Napulja :D

• 4 weeks later...
4 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:

To ćemo lako:D. Mene samo generalno interesuje koji je stepen gužve i turista u tom delu, u to doba godine, ostalo ćemo sve po redu...;)

Btw, hvala na savetima:).

Guzva u Italiji...? to ti je kao dobar dan... mada Rim u avgustu je pun pogodak, pogotovo ako nema ni vrucine ni kise, kao sto je meni bilo ove godine?

Ako planiras Italiju, nemoj sededi na jednom mestu... greota :D 

zavisi od mesta i od čoveka :)
u Rimu samom imaš šta da obilaziš i više od mesec dana. a da ne pričam da ja spadam u one kojima je najlepše da nađu neki mali trg i na njemu bar u koji dolaze lokalci i da tu
džabalebare ceo dan. :wub:

10 minutes ago, aram said:

u Rimu samom imaš šta da obilaziš i više od mesec dana.

BIo sam 15 dana iz tri puta i jedan dan od ujutro do uvece :D   A isao bih svaki dan... Ove godine sam bio 3 puta u Italiji

Edited by Milosh76

• 3 months later...

I Siena pre Firence... A ostale dane posvetiti Volteri, Montepulcianu... I jedan dan Firenca.

Svakako ces opet doci, garantujem [emoji2]