December 29, 20223 yr E da, i meni je lepsa Siena od Firence, a u tom kraju ima i jedam mali srednjevekovni gradic Pienza, ali to ostavi za drugi dolazak, leto ili jesen, posto ima divan pogled na toskanske brezuljke koji zimi i nisu bas interesantni.
December 30, 20223 yr 13 hours ago, Serena said: jedam mali srednjevekovni gradic Pienza Odlican predlog... jedan od retkih gradica gde sam se vracao vise puta... Ulica ljubavi, ulica poljubaca... Preporuka toskanska salama/kobasica tipicno za taj kraj... poslednji put sam samo zbog kilo doticnog specijaliteta putovao oko 120km I pecorino cheese naravno Edited December 30, 20223 yr by Milosh76
December 30, 20223 yr idemo sredinom aprila, tako da sneg ne očekujem. ne verujem da ću uzimati auto tamo pa će biti teško mala mesta obići. ali siena je svakako lako dohvatljiva iz firence. ima li smisla ići u Luku? to bi bio jedan dan: firenca - piza - luka - montekatini - firenca
December 30, 20223 yr Da, Lucca je super... iznajmi auto... ne budali.. a stanica u Sieni je oko 2km od centra grada. Cela poenta Toskane je da ides kolima i da se "izgubis" u njenoj lepoti i gradicima, obicno na vrh brda. Gde ti je smestaj? Zasto ne ides kolima? Edited December 30, 20223 yr by Milosh76
December 30, 20223 yr 8 minutes ago, Milosh76 said: Da, Lucca je super... iznajmi auto... ne budali.. a stanica u Sieni je oko 2km od centra grada. Cela poenta Toskane je da ides kolima i da se "izgubis" u njenoj lepoti i gradicima, obicno na vrh brda. Gde ti je smestaj? Zasto ne ides kolima? nemam još smeštaj.neki plan je menjati smeštaj svakih dan-dva. ne ide mi se autom iz minhena. omatorio sam za duge vožnje
December 30, 20223 yr 1 hour ago, Ros said: idemo sredinom aprila, tako da sneg ne očekujem. Lepo si napisao za drugu nedelju uskrsa, a ja procitala bozica Onda moras da iznajmis kola i provozas se Toskanom Civita di Bagnoregio deluje nestvarno, slikom i recima se ne moze opisati mesto i okolina 😍 2 hours ago, Milosh76 said: Odlican predlog... jedan od retkih gradica gde sam se vracao vise puta... Ulica ljubavi, ulica poljubaca... U Firenci sam bila jednom i dosta Siena i Pienza 3x, a moracu jos jednom da uklopim u periodu kad cveta safran 😍 lavande i suncokrete sam videla u cvetu, fali mi jos safran
December 30, 20223 yr Umbria nego, pecorino. za paste, npr. carbonaru, je najbolji romano. za jelo sardo. toskano isto više za jelo nego za paste.
February 14, 20233 yr Najstariji (zidani (po)stojeći) most u Rimu je obnavljan nebrojeno puta i ostao je samo jedan luk. Tzv. Polomljeni most svedoči o 22 veka (dekadencije) imperije. Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
May 20, 20233 yr Dragi forumasi, potreban je savet/pomoc: 26. maja putujemo za Rim, prvi put, porodicno, slecemo na Ciampino wizzovim letom oko 8h ujutru. Juce pronadjem vest da je najavljen generalni strajk "The FISI and USB unions have called for a nationwide public and private sector strike on May 26 as part of a dispute over pay and privatization. The strike will impact public transport, sanitation, healthcare, educational, and local government services. Air traffic and airports will not be directly affected, though public transport connections to airports are likely to see significant disruptions. A minimum level of service will be guaranteed in all affected industries, with transport services typically operating during peak hours. Nikad nisam putovao u Italiju avionom i ne znam sta da ocekujem od ovog strajka i kakve ce razmere haosa biti, a dolazimo sa dvoje decice. Da li ceo ovo uticati na transfere sa aerodoroma? Smestaj nam je u blizini Vatikana ali bi mi znacilo i da se domognem Termini stanice, spremao sam se za prevoz vozom i mteroom do hotela ali sumnjam da ce to biti moguce . Ako imate neki savet, da li bukirati taksi unapred? Gde? Hvala
May 20, 20233 yr Imaš autobuse koji voze sa aerodroma do Termini. Wizz Air ima svoje autobuse, možeš njih da bukiraš, ako misliš da ćeš biti sigurniji. Cena je 6€ po osobi svakako. Koliko ja vidim, štrajkuju vozovi uglavnom, ali i taxi 24h. Ostalo bolje da ti kaže neko ko je u Rimu...
May 20, 20233 yr U slučaju da baš ništa drugo ne ide, poručio bih Uber (treba App). Za očekivati je da ne štrajkuju, ali i da će biti luda navala na njih...
May 20, 20233 yr Obavezno kupi italijansku karticu, imas Iliad za 10e(+10e za samu karticu) 150GB neta i neogranicen razgovor i sms. Treba ti pasos i 5 minuta vremena.Za 20e imas resen net gde god setate. Ako je na nekom nebitnom telefonu, jos bolje.Uzvajte u Rimu.
May 20, 20233 yr sad nešto čitam, pa ovaj štrajk je skroz politički. nešto ne verujem da će svi hteti da štrajkuju da se zabrani isporuka oružja Ukrajini. i uostalom, jebo im ja mater.