Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Centar - Lacio i Rim, Toskana i Firenca, Umbrija, Marke

Featured Replies

Naveli ste spello i todi a di vam je assisi?

• Replies 656
  • Views 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Mi smo se vratili sa našeg puta u Rim i Fermo sinoć. Bilo je vrlo intenzivno, a opet se nismo mnogo umorili. U Rimu smo videli sve što smo hteli da vidimo osim Vile Borgeze za koju sam zakasnio za k

• Italija, divna jedna zemlja. Prvi put smo išli kolima, obišli dosta gradova. A onda sam prošle godine otišao u Rim, i malo da švrćnem, dok sam bio sam i trebalo mi je nešto lepo. I bilo je lepo. Prole

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Vratih se iz "večnog grada". Slike, neću kačiti, jer ih nema. Poodavno sam odlučio da bi mi to oduzelo previše vremena u užuvanju i "upijanju" utisaka. Slike mi ne bi služile ničemu. Dok su mi "u mozg

Posted Images

48 minutes ago, Serena said:

Da pogodim, fali ti Civita i Pitigliano?

Fale Civita di Bagnoregio(bili u Orvietu) i Malcesine (nismo uspeli parking da nadjemo).

@raskopcani Asisi mi je ok, nije ta kstegorija.

Arbelobelo je bas fin utisak, recimo.

U Pienzi smo bili 3 ili 4 puta, kobaja od toskanske svinje ❤️ Cinta senese je jedan od razloga 😁

Fun fact nisam jos bio na Siciliji 😁

Edited by Milosh76

Pulja je u kategoriji "znam da je super, a ispalo mnogo bolje" i to je bilo jedino putovanje u 2020...

Palermo je trebalo u januaru, al ce ipak biti Alicante za rodjendan. A bice svakako opet Italije u 2026 😂

2 hours ago, Milosh76 said:

Fale Civita di Bagnoregio(bili u Orvietu) i Malcesine (nismo uspeli parking da nadjemo).

@raskopcani Asisi mi je ok, nije ta kstegorija.

Arbelobelo je bas fin utisak, recimo.

U Pienzi smo bili 3 ili 4 puta, kobaja od toskanske svinje ❤️ Cinta senese je jedan od razloga 😁

Fun fact nisam jos bio na Siciliji 😁

Orvieti mi je neostvarena zelja (kao i Orte koji je tu u blzini), ko zna koliko puta sam prolazio pored njih i gledao ih sa autostrade onako na steni.

?u=https%3A%2F%2Fcontent.r9cdn.net%2Frim

Meni je i Arezzo sjajan, stari deo grada u brdu, nije bilo turista pa moze da se seta i uziva. Jos bih dodao i Cava De Tirreni, Padovu i Cittadellu.

Ja sam bio u Rimu pre neki dan. Na ulazu nikakva skeniranja, klasicna pasoska kontrola, a na izlazu su me uputili na automatsko skeniranje pasosa gde mi je posle pandur lupio pecat, slicno kao na BG aerodromu

• 1 month later...

U drugoj polovini marta mi uletelo da idem 5 dana u Rim. Ajde neke predloge kako da skockam obilazak tamo.

E da sećam se da je neko "skočio" vozom do Napulja?

Isplati li se to?

Ne mogu sa telefona da nadjem taj post...

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

U drugoj polovini marta mi uletelo da idem 5 dana u Rim. Ajde neke predloge kako da skockam obilazak tamo.

Isplati li se to?

isplati se dakako. 1h vozom.

no ne bih na sam Napulj trošio vreme. Možeš npr. Pompeju i Vezuv u istom danu, bez preterane jurnjave. Predveče npr večera u staroj luci Sorenta, pa nazad (ovo poslednje mislim da je izvodljivo, ali treba proveriti vozni red).

ali ako kreneš rano ujutru, svašta može da stane u dan.

21 minutes ago, Frank Pembleton said:

Isplati li se to?

Ako ti je prvi put u Rimu, onda ne Napulj. Za Rim ti treba mnogo vise od 5 dana, tako da jedan poklonis Napulju je mnogo.

Inace vredi otici u Napulj svakako i na vise dana. Prosetati uskim ulicama., videti Maradonino svetiliste, prosetati kraj mora, pojesti pravu napolitansku picu. Jedan ti je dovoljan da osetis malo atmosfere i grada koji je jedinstven u svemu.

Sto se tice odece nemam pojma, prati prognozu, ali moras imati veoma udobnu obucu jer ces setati kao nikada do sada.

Edited by Milosh76

18 minutes ago, barrcode said:

isplati se dakako. 1h vozom.

no ne bih na sam Napulj trošio vreme. Možeš npr. Pompeju i Vezuv u istom danu, bez preterane jurnjave. Predveče npr večera u staroj luci Sorenta, pa nazad (ovo poslednje mislim da je izvodljivo, ali treba proveriti vozni red).

ali ako kreneš rano ujutru, svašta može da stane u dan.

E jbg, mogao si mu predloziti i da poseti Kapri pa Amalfi, a ako nije prespor da skokne i do Matere. Dug je da. Kako vi ljudi posecujete ta mesta? Napravite selfi na stanici pa produzite? Jedan dan samog centra Napulja je malo za normalnog coveka koji uziva u novom gradu.

28 minutes ago, Frank Pembleton said:

Isplati li se to?

Slazem se sa Milosem da ostanes sve vreme u Rimu ako ti je to prvi put. Napulj je blizu vozom i stanica je jako blizu samog centra. Ali samo ako si vec video dosta Rima.

1 minute ago, Lo Zingaro said:

Napravite selfi na stanici pa produzite?

jeste baš tako. thumbup

1 minute ago, barrcode said:

jeste baš tako. thumbup

Bez ljutnje druze, ali doci vozom u Napulj, posetiti centar, popeti se na vezuv, posetiti Pompeju, vecerati u Sorentu i vratiti se vozom u Rim sve u istom danu je prilican WTF. Ne znam dali i ima vremena za taj stanicni selfi.

29 minutes ago, Lo Zingaro said:

Bez ljutnje druze, ali doci vozom u Napulj, posetiti centar, popeti se na vezuv, posetiti Pompeju, vecerati u Sorentu i vratiti se vozom u Rim sve u istom danu je prilican WTF. Ne znam dali i ima vremena za taj stanicni selfi.

Dobro, ima ljudi koji vole da protrce, totalno drugaciji nacin uzivanja. Neko voli da vidi isplanirano, pa da se malo opusti, sredi misli, nesto i ponovi, uziva u normalnijem ritmu. Svakako temeljnija poseta napravi vise tragova u srcu i glavi.

Napustati Rim ne preporucujem, nije samo izgubiti 1/5 dana nego svaki drugi obilazak trosi energiju. Racunati da ce dan Napulja biti da umesto 5 dana Rima, ima 3 dana Rima. Tako da je 5-1=3 u praksi

Edited by Sandradjer

Za Napulj i ponešto pored ti treba minimum 2 dana. Samo Napulj može 1. Pišem kasnije više.

59 minutes ago, Lo Zingaro said:

Slazem se sa Milosem da ostanes sve vreme u Rimu ako ti je to prvi put. Napulj je blizu vozom i stanica je jako blizu samog centra. Ali samo ako si vec video dosta Rima.

Ti i ja se slozili hail

I nisi me "potkacio" da brzo obilazim gradove 😀

Staris prijatelju 😎