Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Centar - Lacio i Rim, Toskana i Firenca, Umbrija, Marke

Featured Replies

E super!

Drago mi je.

Onaj krug na Piazza di Popolo je bio super...

Ali posle organizatori koji su na Španskom trgu "razdelili" ulicu i stavili ostrvo. I onda zatvore jedan krak i uteraju nestrpljive turiste u ostrvo na sredini kao ovce u tor,onda zatvore drugi krak i puste ih da predju dalje...

Lepo je i vreme bilo, nadam se da kocke nisu bile klizave kad je ona kišica krenula...

Edited by Frank Pembleton

• bags locked this topic
  • Replies 656
  • Views 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi smo se vratili sa našeg puta u Rim i Fermo sinoć. Bilo je vrlo intenzivno, a opet se nismo mnogo umorili. U Rimu smo videli sve što smo hteli da vidimo osim Vile Borgeze za koju sam zakasnio za k

• Italija, divna jedna zemlja. Prvi put smo išli kolima, obišli dosta gradova. A onda sam prošle godine otišao u Rim, i malo da švrćnem, dok sam bio sam i trebalo mi je nešto lepo. I bilo je lepo. Prole

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Vratih se iz "večnog grada". Slike, neću kačiti, jer ih nema. Poodavno sam odlučio da bi mi to oduzelo previše vremena u užuvanju i "upijanju" utisaka. Slike mi ne bi služile ničemu. Dok su mi "u mozg

Posted Images

Vratih se noćas iz Rima.

Nemam slike jer me mrzi da slikam, a i imam "princip" da treba da pamti sve u svojoj glavi, a kada mi mozak popusti, onda sve to neće bifi bitno.

Možda nekad promenim mišljene ali...

Samo da lažem da je park Villa Borghese jedan ozbiljan mamojeb!

Edited by Frank Pembleton

19 minutes ago, Frank Pembleton said:

Samo da lažem da je park Villa Borghese jedan ozbiljan mamojeb!

Verujemo ti iako lažeš fantom

• Popular Post

Vratih se iz "večnog grada".

Slike, neću kačiti, jer ih nema. Poodavno sam odlučio da bi mi to oduzelo previše vremena u užuvanju i "upijanju" utisaka.

Slike mi ne bi služile ničemu.

Dok su mi "u mozgu" to je to...

Kad počnem da trokiram i zaboravljam onda svakako nije bitno...

Rim je zaista svetsko čudo, u isto vreme imaš utisak da si video sve i da si propustio da vidiš mnogo.

Ima taj "usisavajajući" momenat da se te prigrli i zaokupi kao da si sto godina tu, a u isto vreme kao da si strano telo u tkivu grada...

Ali to koliko je stvari "na ulicama" na "izvolte" to je neverovatno.

Bukvalno može satima da se ostane gledajući "fontanu 4 reke", a zatim se takodje diviti nekom unutrašnjem dvorištu neke zgrade i to nekom koje pažljivo održavano kao i nekom koje je "pušteno" da se sama priroda pobrine o izgledu...

Bukvalno je dovoljno doći u centar grada i sve je na "hodajućoj" razdaljini.

Verovatno ne "sve" ali toliko toga da je to neverovatno.

Situacija gde iz vreve pomahnitalih "ljudi-mrava" ulazite u ulicu koja ima "zaglušujuću tišinu" je čarobna.

Što se tiče ljudi, ja ono što sam sretao i komunicirao, oni su svi bili predusretljivi i ljubazni, odvajali vreme u sred dana da mi nešto objasne.

Sećam se jednog čoveka koji je u "biznis" autfitu zastao kad sam ga pitao za neku ulicu i na salveti na stolu obližnjeg restorana nacrtao gde je to što sam ga pitao kako da dodjem dotle.

Google maps odjebi... Papir i olovka FTW.

Možda sam ja imao sreće, nemam pojma...

Ajd sad malo tehničkih detalja.

Mi smo uboli neki hotel u centru povoljno i zato nismo uzimali te karte za javni prevoz za više dana... Prosto nam nije trebalo...

Do aerodroma ide Leonardo ekspres i on ne staje nigde usput, kreće sa Termini stanice nije bila gužva.

Ono gde je bila gužva je u metrou kojim smo došli do terminija ali tu je moja opcija da "tociljamo" kofere i ne idemo metroom izgubila bitku 🤪

E da klopa po restoranima je dobra do odlična, nismo imali neke pokušaje dranja...

E da ko kupi onu kartu "Koloseum +Forum+Palatin brdo" neka razmisli da razdvoji na dva dana. Karta za Forum i Palatin se može iskoristiti u roku od 24 h pošto validirate u Koloseumu.

Ovo govorim zato što Forum ima baš mnogo toga fa se zastane i vidi... Treba vremena i kondicije...

E da ako jedna stvar može da se "izvuče" (a ne može) to su fontane, imaih malih, velikih, na trgovima, "ugradjenim" u zidove zgrada, minijaturnih, ogromnih, u parkovima, na trgovima svugde, neke su kao česme zapravo..

Mnogo česmi ima, pa čak i onih koje su nisko da mogu ljubimci da lapću..

Motivi su bezbrojni, od božanstava do svakodnevnih situacija iz života ljudi...

Eto udavih...

A park Villa Borghese nisam ni spomenuo 😢

Bernini wub.

Rim valja posetiti nekoliko puta. Inace, Rim je "jeftin" grad posto se vidi toliko lepota potpuno besplatno

bila sam u Rimu samo jednom, imali smo sjajnog vodiča Stevana Ubavića ...on nam je tada rekao nešto slično, oni koji imaju para ili sreće dolaze u Rim više puta, jednom samo zbog Mikelanđela, drugi put zbog Leonarda, 3,4,5....tako redom. Bacila sam novčić da se nekad vratim. Videćemo.

56 minutes ago, Sara said:

bila sam u Rimu samo jednom, imali smo sjajnog vodiča Stevana Ubavića ...on nam je tada rekao nešto slično, oni koji imaju para ili sreće dolaze u Rim više puta, jednom samo zbog Mikelanđela, drugi put zbog Leonarda, 3,4,5....tako redom. Bacila sam novčić da se nekad vratim. Videćemo.

Simpatican savet.

Najpre Mikelandjelo i Bernini, pa onda na trece mesto Karavadjo (ima ga u Church of San Luigi dei Francesi - nije bas u vrhu preporuka sta videti u Rimu- mozda ce nekome znaciti). Eto vec tri puta ).

Pored galerija, muzeja i palata Rim se otkriva postepeno i na svakom koraku

1 hour ago, Sara said:

oni koji imaju para ili sreće dolaze u Rim više puta, jednom samo zbog Mikelanđela, drugi put zbog Leonarda, 3,4,5....tako redom.

Što peti put? Zar nije bilo samo 4 nindža kornjače? think

Jedino ako je zbog profesora Splintera fantom

Ovo smo zapevali sa "šefom sale" u jednoj piceriji u Rimu. On peva žena se pridružila odma. Meni pesma sad ne izlazi iz glave...

Video ili se nije desilo 😁

2 hours ago, Milosh76 said:

Video ili se nije desilo 😁

Onda računaj da se nije desilo....

• Lo Zingaro changed the title to Italija - Centar - Lacio i Rim, Toskana i Firenca, Umbrija, Marke
  • Lo Zingaro unlocked this topic
  • 2 months later...

Mi smo se vratili sa našeg puta u Rim i Fermo sinoć. Bilo je vrlo intenzivno, a opet se nismo mnogo umorili.

U Rimu smo videli sve što smo hteli da vidimo osim Vile Borgeze za koju sam zakasnio za karte. Vatikan i sam grad bili odlični, Koloseum onako, propao je mnogo više nego što sam mislio. Našli odličan stan u Via Cola di Rienzo i odatle išli na sve strane. Jako, jako velike gužve i prilično toplo, ali smo preživeli nekako. Klinci su me iznenadili svojom izdržljivošću.

U Fermu je to bilo skroz drugačije, jer je porodična poseta, ali smo ipak stigli da se okupamo u Jadranu. Nisu počele još gužve na italijanskim plažama, more jeste bilo hladnjikavo, ali se moglo ući unutra.

Rent a car sam uzeo Sixt, tražio sam kompakt sa manuelnim menjačem, a dobio sam karavan sa automatskim menjačem, ali nema veze, dobro je poslužio i bio skroz nov. Promašio ulaz na autoput kod povratka juče, pa sam platio 60 evra putarine za 15 kilometara puta, ali preživeću.