Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

1 minute ago, harper lee said:

Uh, pa zavisi od istrazivanja. Markeri su uglavnom vezani za pitanja o nacionalnoj toleranciji i odnosu prema pripadnicima drugih nacija u zamisljenim zivotnim situacijama ali razlicita istrazivanja razlicito formulisu te markere. Stvari tipa (banalizujem) "kako biste prihvatili da vam se cerka uda za Albanca na skali od 1 (ubio bih se tupim nozem) do 5 (castio bih celu kafanu od srece)" ili tako nesto.

Uh ovo pitanje je bas... cak i u savrsenom sistemu Yugo mislim da je u zavisnosti od religija i regiona bilo bas etnickih distanci...

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

Just now, Mel said:

Uh ovo pitanje je bas... cak i u savrsenom sistemu Yugo mislim da je u zavisnosti od religija i regiona bilo bas etnickih distanci...

Ma, karikiram, ali kapiras sta hocu da kazem. Ima ovde psihologa, oni ce ti bolje objasniti metodologiju izrade testova tolerancije.

Sad bar znamo zasto:

Možemo to učiniti na lakši ili teži način, kaže Tramp. SAD će nešto učiniti po pitanju Grenlanda, sviđalo se to „njima“ – verovatno Grenlandu ili Danskoj – ili ne. Ovo je rekao američki predsednik Donald Tramp na konferenciji za novinare u petak kasno uveče po danskom vremenu. - Trenutno ćemo nešto učiniti po pitanju Grenlanda, sviđalo se to njima ili ne. Jer ako to ne uradimo, Rusija ili Kina će preuzeti Grenland. A mi ne želimo Rusiju ili Kinu za suseda. Želeo bih da postignemo dogovor na lakši način. Ali ako to ne uradimo na lakši način, uradićemo to na teži način, kaže on.

- Inače, ja sam takođe fan Danske. Bili su veoma ljubazni prema meni. Veliki sam obožavalac. Ali činjenica da su imali brod koji je tamo pristao pre 500 godina ne znači da poseduju zemlju. Imali smo i mnogo brodova koji su tamo dolazili, kaže on.

-Inače, NATO mora ovo da shvati. Ja sam potpuno za NATO. Ja sam spasao NATO. Da nije bilo mene, NATO danas ne bi postojao. Ali nećemo dozvoliti Rusiji ili Kini da okupiraju Grenland – a to je upravo ono što će se desiti ako ne preduzmemo ništa.

https://nyheder.tv2.dk/live/2025-01-06-kampen-om-groenlands-fremtid

znači, rešeno je

dobra mu je ova metafora sa brodom, sad stiže moćniji brod pun kauboja

pa ne zelimo rusiju ili kinu za suseda rece tramp

tipičan buli iz blokova koji prodaje ciglu.

57 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

znači, rešeno je

dobra mu je ova metafora sa brodom, sad stiže moćniji brod pun kauboja

You’re gonna need a bigger boat..

Pa najavio je da će se opet praviti bojni brodovi, veći nego ikada...

image.png

morao sam, praštajte

On 8. 1. 2026. at 14:57, đorđe geprat said:

pa nema argumenata ali ima seirenja nad okrutnim dancima što će možda mečka da im zaigra pred vratima. i neshvatanje da je to nešto što će da šteti celom svetu.

Jbg, grešni smo ionako.

On 8. 1. 2026. at 15:35, harper lee said:

To su nepisani zakoni i nisu pravo vec realpolitika. Postoji gomila opste ratifikovanih medjunarodnih sporazuma koji definisu pravo drzava. Ja ne sporim da je realnost takva kakvom je opisujes, samo kazem da to nije pravo. U ovom slucaju devil really is in the details jer ako pristanes na to da definises arbitrarnost sile kao pravo onda si sam kriv kad te siledzija maltretira zato sto misli da na to ima pravo.

Nijedno pravo ne postoji bez policije, koja ga po potrebi prinudno uteruje usijanim glavama, a kojih ima uvek i svuda. To je njegova školska definicija.

U međunarodnom (javnom) pravu nema policije, ergo nema ni prava, to se samo tako lažno zove. To je skup džentlmenskih dogovora koje uglavnom bez sankcije krši ko uzmogne, a kvalitet i kvantitet slučajeva kršenja upravo je srazmeran veličini, brzini i razornoj moći raketle kojom prekršilac raspolaže. Jedini univerzalni zakon tu je zakon jačeg.

8 hours ago, Krampa said:

pa ne zelimo rusiju ili kinu za suseda rece tramp

pa već su susedi preko čukotskog mora 80 km. a imaju i ostrvo između da se odmore.

nego, u helsinkiju na KEBS je potpisana nepromenljivost granica u evropi. potpisale su i USA i kanada. važi li to još? pitam zbog mađara i orbanovog šala. ai zbog grenlanda.

A da Danska trazi natrag US Virgin Island, jer je USA prekrsila ugovor iz 1908, valjda? fantom

7 minutes ago, radisa said:

A da Danska trazi natrag US Virgin Island, jer je USA prekrsila ugovor iz 1908, valjda? fantom

čemu ovo?

kebs je bio 1973. i tada je dogovorena nepromenljivost granica evropskihdržava.. ako možeš da mi odgovoriš na pitanje, da li danska može da se pozove na dogovor iz helsinkija gde je zacrtana nepromenjivost granice danske, OK.

ako ne, onda, ništa.

1 minute ago, đorđe geprat said:

čemu ovo?

kebs je bio 1973. i tada je dogovorena nepromenljivost granica evropskihdržava.. ako možeš da mi odgovoriš na pitanje, da li danska može da se pozove na dogovor iz helsinkija gde je zacrtana nepromenjivost granice danske, OK.

ako ne, onda, ništa.

Americki zakoni su po Americkom ustavu u rangu sa medjunarodnim ugovorima, s tim da vazi ono sto je kasnije doneto...

Sustinski, ako USA donese zakon da je Grenland njihov, po njihovom ustavu, Helsinki ne vazi...

Svi medjunarodni ugovori USA su sustinski jedostrano promenljivi i kurca ne vrede...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.