Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

^da, zbog toga su smanjivali bazu od 10k vojnika na 150

liči na ono ubistvo “poštara” u poljskoj krajem abgusta ‘39

cirkus

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

Trump calls for $1.5 trillion military budget in 2027, up from $901 bln in 2026

Neće oko Grenlanda prolaziti njini brodovi. fantom

1 hour ago, Pixisis said:

Niste se ni Vi ovde proslavili nekom argumentacijom van tog što kod drugog volite da nazovete seirenjem, s oproštenjem.

kako,zar nije dovoljan argument da će, imajući uvidu trampove ideje, moć, novac da aneksija grenlanda našteti celom svetu topljenjem snega i zagađivanjem. drugo, da imajući vidu USA socijalnu politiku, život grenlanđana biće teži.

1 hour ago, Sara said:

@đorđe geprat nisam primetila da se seiri što će Danskoj da na vrata zakuca Tramp, ovde ga većina ne trpi, samo je tema skrenula sa otimanja Grenlanda ka odnosu velikih nacija prema margini.

kako ner, pa toliko postova ima na temu odnosa dsnske prema grenlanđanima i onih da su priznali kosovo, bombardovali srbiju i da im se sada to vraća jer mečka......

• Popular Post
4 hours ago, svashtabezneshto said:

naravno da usa rednek neće inuitkinjama doneti slobodu, neće im doneti ništa. meni je, jer sam odrasla sa idejom da su skandinavske države zemlje slobode (one slobode čije su granice sloboda drugih ljudi, nešto kao eonomski mnogo uspešnija jugoslavija) sve ovo srušilo velikog sneška

i dalje mi nije jasno kako je to moguće i kako se u 21. veku nijedna feminističa grupa nije time bavila i poražavajuće je što je to u širu svetsku javnost došlo tek kad je ludak iz bele kuće počeo da preti otimanjem grenlanda

Our babies were taken after 'biased' parenting test - now we're fighting to get them back

No image preview

Greenlandic families fight to get children back after par...

The Danish government has banned the use of parental competency tests on Greenlandic families after decades of criticism.

Ono što ljudi uglavnom ne znaju, a nevezano je za Dance - ovde je dansku problem što je iz jednog humanog, socijalno pravednog sistema otišlo u svoju suprotnost, i pretvorilo se u polueugenički princip državnog odlučivanja o populaciji - dakle, ono što ljudi ne znaju jeste da je nezanemarljivo veliki broj psihologa dobrano ograničen u znanju primene psiholoških instrumenata. I ne samo to. Tokom decenija sam se u praksi uverila u pristup koji ne preispituje alternative, koji nema više mogućih značenja, koji te papire i šablone tretira i koristi kao sredstvo za trijažu, stigmu i olako etiketiranje. Bez integracije s drugim podacima, i bez pogleda iz drugih uglova.

I što se tiče teorije, i tu je često uokviren pogled - nema odstupanja - pravac kaže tako, idemo tako, mora tako. Psihoanaliza, narcizam - mora tako. Ne misliš tako? Projektuješ svoju agresiju. Na primer.

Skučenost u integraciji podataka.

Verovanje u ideal procene ljudske duše i svih njenih pojavnih oblika od strane neke nauke.

Nedostatak samokritike.

U Trećem rajhu, ako izuzmem one koji su zbog porekla morali da pobegnu (a oni će se pokazati kap najpoznatiji autori sada), dobar broj Nemaca psihologa je radio za naciste, eksperimentisao na razne jezive načine, pokušavajući da dokaže osnovnu postavku.

Veliki je broj, takođe, onih koji shvataju raznovrsnost načina i imaju svesnost o sopstvenim nemogućnostima spoznaje (Sokrat), ali je ova prvosposmenuta strana razočaravajuće sveprisutna. Da ni posle 40 godina radnog staža ne naučiš bar da ne smeš reći nekome da je psihotičan, jer mu je na jednom testu skor prešao marker liniju.

Tako da kad ovo čitam, vidim sve to. Samo je razlika što je država tamo dala vlast psiholozima. I socijalnoj službi, sve zajedno.

• Popular Post
3 hours ago, Sammael said:

Hm, pun Prag Vijetnamaca koji su pobegli od rata onomad, ne znam kako se to uklapa. Mađarska i Poljska su mi jasne, Slovačku ne kontam.

Off topic - topla preporuka za knjigu:

https://laguna.rs/n3448_knjiga_simpatizer_laguna.html

7 hours ago, Sara said:

usa je već dugo glavni zlostavljač planete, što neko gore reče, mnoge je vratila u kameno doba.

Generalizacije su dopuštene samo kad se tvrdi da su svi Srbi govna.

srbi su sve samo ne govna. kao i ostali narodi. sve drugo govoriti je jebeni fasizam

3 hours ago, đorđe geprat said:

kako ner, pa toliko postova ima na temu odnosa dsnske prema grenlanđanima i onih da su priznali kosovo, bombardovali srbiju i da im se sada to vraća jer mečka......

odnos Danske prema Grenlandjanima je poznat, kao i to da su uključeni u Nato operacije svuda u svetu

ispada da je seirenje ako se to što je fakat pomene u situaciji kad ih USA ugrožava. Ja to ne doživljavam tako.

Meni lično Danska nije na crnoj listi, al samo zato što su Danci mahom visoki, plavi i lepi D

19 minutes ago, bradilko said:

srbi su sve samo ne govna. kao i ostali narodi. sve drugo govoriti je jebeni fasizam

slažemo se ili ne? think

3 hours ago, Svemir Zeka said:

...

Veliki je broj, takođe, onih koji shvataju raznovrsnost načina i imaju svesnost o sopstvenim nemogućnostima spoznaje (Sokrat), ali je ova prvosposmenuta strana razočaravajuće sveprisutna. Da ni posle 40 godina radnog staža ne naučiš bar da ne smeš reći nekome da je psihotičan, jer mu je na jednom testu skor prešao marker liniju.

Tako da kad ovo čitam, vidim sve to. Samo je razlika što je država tamo dala vlast psiholozima. I socijalnoj službi, sve zajedno.

Mislim da ove sto treba da rade u socijalnoj sluzbi selektuju sefove da budu head noddig priglupi socioapte, ljudi generalno jesu priglupi, ali da je to slobodan sistem, zalutao bi im neko inteligentan i savestan pa bi vec nadigao frku.

Isto to je kod njihovih medicinskih kolega koji su tu da sterilisu decu, dok ovi otimaju decu.

danski politicari su uvijek dansku predstavljali kao dobru kolonijalnu silu za razliku od ostalih evropljana. evo recimo, danska je bila najveci trgovac robljem pa cak imaju par svojih izuma za transport.

ljude su tjerali da leze tokom cijelog puta, nekada cak u vise slojeva da bi se prostor bolje iskoristio. brodovi su imali 4 ili 5 spratova tako da bilo mjesta za poprilican broj robova. svako ko misli da je danska nevina u cijeloj prici oko grenlanda duboko se vara. vecina i dalje smatra inuite kao parazite tako da ako imaju pameti, ljudi na grenlandu bi trebali iskoristiti momenat i odjebati dansku uz pomoc amerike i da nesto naprave od sebe i grenalnda. da li ce im biti bolje? moguce, mada amerikanci se nisu proslavili kao veliki postovaoci prava starosjedioca.

ilustracija tipa broda kojim je dobra kolonijalna sila akumulirala stravicno bogatstvo. vijekovima.

kilde-3-1-lasteplan-for-et-slaveskib-102

Edited by Krampa

23 minutes ago, Mel said:

Mislim da ove sto treba da rade u socijalnoj sluzbi selektuju sefove da budu head noddig priglupi socioapte, ljudi generalno jesu priglupi, ali da je to slobodan sistem, zalutao bi im neko inteligentan i savestan pa bi vec nadigao frku.

Isto to je kod njihovih medicinskih kolega koji su tu da sterilisu decu, dok ovi otimaju decu.

Mislis na ovako nesto:

Euronews.rs
No image preview

Bivša danska ministarka za imigraciju osuđena na 60 dana...

Stojberg je optužena da je svesno prekršila zakon jer je naredila razdvajanje svih izbegličkih parova koji traže azil

2 hours ago, Mel said:

Sta su neki pokazatelji za agresivni nacionalizam vs rasizma po tim anketama?

Odavno nisam gledao pa ne znam sta kazu novija istrazivanja ali koliko se secam dok sam to pratio nismo bili slavni na nacionalistickoj skali, to put it lightly. pretpostavljam da se ta istrazivanja mogu pronaci na netu.

17 minutes ago, harper lee said:

Odavno nisam gledao pa ne znam sta kazu novija istrazivanja ali koliko se secam dok sam to pratio nismo bili slavni na nacionalistickoj skali, to put it lightly. pretpostavljam da se ta istrazivanja mogu pronaci na netu.

Vise sam mislila sta su neki parametri, sta ih se pita ispitanike pa onda izadje rezultat agresivni nacionalizam high?

4 minutes ago, Mel said:

Vise sam mislila sta su neki parametri, sta ih se pita ispitanike pa onda izadje rezultat agresivni nacionalizam high?

Uh, pa zavisi od istrazivanja. Markeri su uglavnom vezani za pitanja o nacionalnoj toleranciji i odnosu prema pripadnicima drugih nacija u zamisljenim zivotnim situacijama ali razlicita istrazivanja razlicito formulisu te markere. Stvari tipa (banalizujem) "kako biste prihvatili da vam se cerka uda za Albanca na skali od 1 (ubio bih se tupim nozem) do 5 (castio bih celu kafanu od srece)" ili tako nesto.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.