Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

5 minutes ago, Mel said:

Komunizam je mrtav 30 godina, a mene ovo iznenadjuje sad tako da nije samo do komunisticke propagande - nama su mozgovi isprani toliko da ni mi (kao ja) koji smo svesni da su isprani njihovom propagandom, ne znaju gde su tacno sve isprani.

Jbt ovi su silovali decu na hiljade. Najnormalnije. Usred zlatne epohe demokratije. I to su radili doktorsi redom, iako je na papiru ovo bilo nezakonito. Koja je to posrana kasta sociopata.

Pa, govorim o svojoj generaciji i tom periodu. U medjuvremenu smo neki odrasli a neki su i dalje ostali da uce o zapadu iz filmova, serija i njihovih mainstream medija. Kako ono kazu, neke ptice nikad ne polete. Tako je i sa nekim mozgovima.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

3 minutes ago, harper lee said:

Pa, govorim o svojoj generaciji i tom periodu. U medjuvremenu smo neki odrasli a neki su i dalje ostali da uce o zapadu iz filmova, serija i njihovih mainstream medija. Kako ono kazu, neke ptice nikad ne polete. Tako je i sa nekim mozgovima.

Ja sam nesto mladja generacija i smatram da nemam iluzija prema zapadu u odnosu na dobar deo ekipe koji se ovde okuplja pogotovo, i potpuno sam sokirana.

Dodje ti neko u skolu sa 12 godina na lekarski pregled i obavi ginekoloski pregled bez ikakve saglasnosti i jos gurne tu spiralu.

Jebote, to je peti razred osnovne!!!

Ovo su jebeni monstrumi, spirale na stranu, bukvalno manji problem.

Nama su pod komunistenima skolski pregledi tad bili da ti lupe revakcinu BSGa i da ti stavljaju plombe bez anestezije jer je nije bilo pod sankcijama. Da mi je neko ovako nesto uradio ubila bih se jbt.

5 hours ago, Svemir Zeka said:

@Krampa ne znam koliko je bitno, verovatno ne, ali mali nacoš Grenlanda kog sam upoznala je Arijevac 1/1. Mislim, nije Inuit. O čemu se tu radi, jel postoji neka šira agenda od inuitske?

idiota na sve strane, nema tu mnogo pameti. postoji taj jedan vikingski detalj kada su prvi put kolonizovali grenland, navodno par stotina godina prije inuita. tada su zivjeli neki drugi inuti na grenlandu koji su vjerovatno nebitni u cijeloj toj nacionalistiskoj prici. verjovatno je paralela valhala - hitler, i cijeli taj naci repertoar kao sto se furaju mnogi mladi nacisti danas. posebno u istocnoj evropi. ruku na srce, nisu danci kolonizovali prvi put grenland vec norvezani i islandjani. danci su posle uletjeli u pricu sa norvesko danskom kraljevinom kada je raspadom, sredinom 19 vijeka norveska pripala svedskoj a farska ostrva, island i grenland danskoj. doduse ,danci su prvi poceli traziti te male kolonije vikinga koje su nestale, neke 1600 godine mada u medjuvremenu svi se setali (holandija, britanija, portugal itd.)po grenlandu. najvise zbog lova na kitove.

We have substantially increased our investments in Arctic security and we are ready to do even more in close consultation with the United States and other NATO allies.

Security in the Arctic rests on respect for the fundamental principles of the UN Charter and international law, including the inviolability of borders.

Joint statement by the Nordic Foreign Ministers on Greenland

Screenshot_20260106_204121_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg

4 hours ago, Roger Sanchez said:

Ovo se može odnositi samo na američke crnce. I odnosi se, ali polako, prvo uppity doseljenici, onda kad njih nestane kreće se na uppity crnčuge

Brown v. Board of Education (1954) was seen as a major anti-communist victory by many during the Cold War, as racial segregation was used by Soviet propaganda to portray American democracy as hypocritical; the ruling countered this by demonstrating America's commitment to equality, proving to the world, especially newly independent nations in Asia and Africa, that the U.S. could live up to its democratic ideals. While the ruling itself wasn't about communism, the Justice Department argued in its brief that segregation harmed U.S. foreign relations and aided communist propaganda, making the decision vital for national security and moral leadership against the Soviet Union.

Jarlov kaže: Pošaljite snage na Grenland

Bilo bi mudro da Danska pošalje snage na Grenland kako bi odvratila SAD od vojne invazije. To je prema glasnogovorniku konzervativaca za Grenland, Rasmusu Jarlovu, za TV 2.

- Bilo bi mudro pozdraviti saveznike iz Francuske i Njemačke, koji će tamo poslati snage, kako bi pomogli u što bržoj obrani Grenlanda, tako da će cijena vojne invazije za Amerikance biti izuzetno visoka.

Rasmus Jarlov također spominje da vjeruje da će u bliskoj budućnosti biti financijska ponuda Grenlandčanima od SAD-a. Kaže da će Amerikanci pokušati "podmititi" Grenland da napusti Dansku i na ovaj ili onaj način postane dio SAD-a.

Na čemu to temeljite?

- Logično je da je Amerikancima puno lakše dati im financijsku ponudu nego ratovati s ostatkom NATO-a i kaos koji će to uzrokovati, kaže Rasmus Jarlov, koji je ujedno i predsjednik Odbora za obranu.

https://nyheder.tv2.dk/live/2025-01-06-kampen-om-groenlands-fremtid

polomice ameri zube na grenland.

u nastavku:

Lars Løkke Rasmussen (Ministar vanjskih poslova Danske) potvrdio je da su danska i grenlandska strana zatražile sastanak s američkim državnim tajnikom Marcom Rubiom. Danska naravno ne može udovoljiti američkoj želji da "dobije" Grenland, objasnio je ministar vanjskih poslova Lars Løkke Rasmussen. Troels Lund Poulsen (ministar odbrane) istaknuo je da je gotovo 100 milijardi (danskih kruna)uloženo u sigurnosne kapacitete. Lars Løkke Rasmussen istaknuo je značajnu podršku koja je stigla iz nekoliko zemalja. Zaključno, ministar vanjskih poslova rekao je da "ne služimo interesima kraljevstva" daljnjom raspravom o tim pitanjima.

Prisutni novinari mogu postavljati pitanja ministru vanjskih poslova Larsu Løkkeu Rasmussenu i ministru obrane Troelsu Lundu Poulsenu. Vjerujete li američkom predsjedniku? - U potpunosti vjerujemo našem članstvu u NATO-u. Grenland je dio NATO-a, a Danska je jedna od osnivačica, kaže Lars Løkke Rasmussen.

- Složili smo se da je sada došlo vrijeme da se obratimo američkom državnom tajniku za sastanak, kaže Lars Løkke Rasmussen.

Ministar vanjskih poslova objašnjava da je zahtjev stigao u ponedjeljak. Trenutno nije organiziran i stoga ne može reći kada bi se takav sastanak održao.

- Kada to želimo, to je zato što imamo iskustvo da se dio ove rasprave temelji na pogrešnom tumačenju onoga što je gore, a što dole.

Edited by Krampa

sa druge strane:

Bijela kuća ne isključuje korištenje vojske za preuzimanje Grenlanda

Američki predsjednik Donald Trump razgovara sa svojim timom o raznim opcijama za stjecanje Grenlanda. A korištenje američke vojske za postizanje cilja uvijek je opcija, rekla je Bijela kuća u izjavi poslanoj Reutersu. - Predsjednik Trump dao je do znanja da je stjecanje Grenlanda prioritet nacionalne sigurnosti za Sjedinjene Države i da je bitno odvratiti naše protivnike na Arktiku. - Naravno, korištenje američke vojske uvijek je opcija dostupna vrhovnom zapovjedniku, rekla je Bijela kuća. Izjava dolazi nakon što je Reuters, prema novinskoj agenciji, poslao niz pitanja Bijeloj kući.

4 hours ago, pt 2.0 said:

Deluje kao neka žurba...

Pa videli da je ovaj pomahnitao skroz pa vele da pokušaju onom starom bolje sprečiti nego lečiti.

Kako bi izgledalo vojno zauzimanje Grenlanda? Ameri imaju sad tamo 200 vojnika, Danci malo više. Celo stanovništvo je raspoređeno u 5 sela. Ti da odeš tamo ogradiš parče zemlje i kažeš ovo je moja država, niko te ne bi primetio dok ne krene hajka na pingvine medvede u sezoni proleće-leto 2035.

Just now, Engineer said:

Kako bi izgledalo vojno zauzimanje Grenlanda? Ameri imaju sad tamo 200 vojnika, Danci malo više. Celo stanovništvo je raspoređeno u 5 sela. Ti da odeš tamo ogradiš parče zemlje i kažeš ovo je moja država, niko te ne bi primetio dok ne krene hajka na pingvine medvede u sezoni proleće-leto 2035.

Zauzimanje aerodroma i pomorska blokada. Ocas posla.

Kakav kvalitetan raspad NATOa u najavi.

putin-vladimir-putin.gif

• Popular Post

Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate.

Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

5 minutes ago, Shan Jan said:

Zauzimanje aerodroma i pomorska blokada. Ocas posla.

Kakav kvalitetan raspad NATOa u najavi.

putin-vladimir-putin.gif

Pa već imaju najveću vazduhoplovnu bazu tamo, a civilni aerodrom je sitan.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.