November 19, 2025Nov 19 Imam jako slabo predznanje i informišem se preko vas, pa mi je drago što nakon jako pozitivnog utiska posle prve tri epizode nailizaim na komentare da je dosta toga verodostojno prikazano. Edited November 19, 2025Nov 19 by Milošica
November 19, 2025Nov 19 42 minutes ago, Milošica said:Imam jako slabo predznanje i informišem se preko vas, pa mi je drago što nakon jako pozitivnog utiska posle prve tri epizode nailizaim na komentare da je dosta toga verodostojno prikazano.kad je počelo, po onome što ti znašne ono ko je prvi zapucao, već “ko je izvukao prvu ciglu iz zida zvanog sfrj”
November 19, 2025Nov 19 Ne mogu tako da posmatram, mislim da je usko gledati samo kraj 80ih/početak 90ih, i da je ideja bila osuđena na propast još pre WW2. Na moju žalost, jer mi je taj politički koncept Jugoslavije, kao i kultura/sport kul. E sad, meni je možda lakše da romantizujem jer nisam tada živeo.Ili jesam živeo a da to za sada ne znam. Edited November 19, 2025Nov 19 by Milošica
November 19, 2025Nov 19 On 18. 11. 2025. at 10:44, zmanic said:Da li se iko seća serijala pisanih romana Knindže koji su se pojavili na trafikama u to doba.Kakav blast from the past! Secam se, cak sam i kupio par komada - a to bese u nezgodno vreme u Mostaru, da budem kao neki rebel!Mislim da jeste bila Milena.
November 19, 2025Nov 19 3 hours ago, Milošica said:Ne mogu tako da posmatram, mislim da je usko gledati samo kraj 80ih/početak 90ih, i da je ideja bila osuđena na propast još pre WW2. Na moju žalost, jer mi je taj politički koncept Jugoslavije, kao i kultura/sport kul. E sad, meni je možda lakše da romantizujem jer nisam tada živeo.Ili jesam živeo a da to za sada ne znam.Taj koncept nije bio samo kul već i jedini pametan za sve narode ex-Yu, na duge staze. Da smo tada ušli u evropsku zajednicu (EEU, čini mi se), danas bi se druga pesma pevala...zašto nismo, to je već pitanje na koje nema lakog odgovora. Ali jbg, izgleda da su svi srećni u svojim prosperitetnim, uticajnim i nadasve poštovanim državicama - neka uživaju onda. Edited November 19, 2025Nov 19 by Rudolf Pingvinoglu
November 22, 2025Nov 22 Author Popular Post 4 epizoda. mračna, teška, mučna. kontam da je ubistvo generala simbol za neka politička ubistva ali i sklanjanja koja su se tih godina dešavala u krajini. u stvarnosti u kninu takvog ubistva nije bilo ali ne nekoliko ljudi sklonjeno iz politike direktnom naredbom iz beograda. nestasica struje, siromastvo i iznosenje poslednjeg zalogaja gostima je tacno. tacno je i da su tu jedinicu slali da gasi požare, gde god da dođe no nekog pucanja fronta. jedinica u kninu je rasformirana 1991 kada je dosao unprofor. ponovo su ih okupili u aprilu maju 1992, ali pod komandom redovnih oficira i poslali na probijanje koridora. kasnije je u kninu ostao samo ostatak od gradskih berekina koje su slali svugde a ostali su otisli uglavnom u svoje krajeve gde su usli u svoje lokalne jedinice. arkanova jedinica nije imala nikakve veze sa tom kninskom jedinicom osim sto ih je u krajnjoj liniji osnovao jedan te isti centar. sastav je bio potpuno drugaciji, u arkanovoj jedinici je bilo jako malo krajišnika. ta jedinica će se prvi put pojaviti u kninu u januaru 1993 kada je počeo hrvatski napad na ravne kotare. nisu se nešto proslavili, pogotovo ne arkan kao komandant. 1994 je u kninu bio opšti raspad. neka čudna, mračna atmosfera opšteg umora. to je bila prva godina bez stvarne nade. mislim da su dobro uboli i prepariranost starijih i posledične svađe. odlična je minijatura sa muzikom, nema više rokenrola, samo narodnjaci.9/10
November 22, 2025Nov 22 bar su mogli da pogode neki hronološki tačan narodnjak iz tog perioda, a ne jovanu tipšin iz ‘96takvi kiksevi ne smeju da prolaze, ako se već toliko drže autentičnostimeni je ova epizoda znatno bolja od prošle, al mi smeta što se sporedni likovi sporo do nikako razvijaju. žena, tast, prijatelji, onaj narkić je obećavao kao likal ništa
November 22, 2025Nov 22 Stomak boli od ove serije, iako mi tematika nije bliska. Saosecam se sa glavnim likovima, sa tadasnjim ljudima. Dobro je da epizode bude to, a ne niske strasti.
November 22, 2025Nov 22 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:bar su mogli da pogode neki hronološki tačan narodnjak iz tog perioda, a ne jovanu tipšin iz ‘96takvi kiksevi ne smeju da prolaze, ako se već toliko drže autentičnostiI Idi dok si mlad je izašla godinu kasnije u odnosu na epizodu
November 23, 2025Nov 23 Sad je samo pitanje da li ce napraviti krimi-dzimi pricu ili ce se drzati dramskog zapleta izmedju krajiskih "romea i julije".. cenim da ce ovo prvo.U sledecoj ce biti Oluja, ona se poradja, kolone...mozda i pogine, a on postaje krimos i tako dalje.Nadam se da gresim, posto ima potencijala da bude drugacija serija od krimi-dzimi fazona koji se forsira poslednjih godina.6 hours ago, garcia said:a kapela idi dok si mlad jezivo...Ali se odlicno uklapa... da su se potrudili mogli su da nadju vremenski realniju pesmu. Edited November 23, 2025Nov 23 by Milosh76
November 23, 2025Nov 23 Author Ne verujem da će postati krimos. Jedini kninjanin koji je iole ozbiljan gangster devedesetih je Škene. On je bio Legijin vozač i telohranitelj. Umešan je u ubistvo Ivana Stambolića. Ali on je izvršilac naređenja. Plus smo pre rata trenirali rukomet zajedno. Nekakvih krajiških klanova nije bilo. Sloba je imao svoje igrače i nije tu bilo mesta za naše. Bilo je ludaka, ubica, ali nekakvog gangstera ne. Tipičan kninjanin je svoj hleb tih godina zarađivao na građevini ili u pekari ili tako nekim polu robovskim radom.
November 23, 2025Nov 23 Deluje da je onaj lik što mulja sa Bandovićem pravljen po notornom Đovani di Stefanu..
November 23, 2025Nov 23 12 hours ago, nautilus said:4 epizoda. mračna, teška, mučna. kontam da je ubistvo generala simbol za neka politička ubistva ali i sklanjanja koja su se tih godina dešavala u krajini. u stvarnosti u kninu takvog ubistva nije bilo ali ne nekoliko ljudi sklonjeno iz politike direktnom naredbom iz beograda. nestasica struje, siromastvo i iznosenje poslednjeg zalogaja gostima je tacno. tacno je i da su tu jedinicu slali da gasi požare, gde god da dođe no nekog pucanja fronta.jedinica u kninu je rasformirana 1991 kada je dosao unprofor. ponovo su ih okupili u aprilu maju 1992, ali pod komandom redovnih oficira i poslali na probijanje koridora. kasnije je u kninu ostao samo ostatak od gradskih berekina koje su slali svugde a ostali su otisli uglavnom u svoje krajeve gde su usli u svoje lokalne jedinice. arkanova jedinica nije imala nikakve veze sa tom kninskom jedinicom osim sto ih je u krajnjoj liniji osnovao jedan te isti centar. sastav je bio potpuno drugaciji, u arkanovoj jedinici je bilo jako malo krajišnika. ta jedinica će se prvi put pojaviti u kninu u januaru 1993 kada je počeo hrvatski napad na ravne kotare. nisu se nešto proslavili, pogotovo ne arkan kao komandant.1994 je u kninu bio opšti raspad. neka čudna, mračna atmosfera opšteg umora. to je bila prva godina bez stvarne nade. mislim da su dobro uboli i prepariranost starijih i posledične svađe. odlična je minijatura sa muzikom, nema više rokenrola, samo narodnjaci.9/10tako je. meni ova epizoda daleko najbolje docarava rat i krajinu onako kako ih se ja secamubistva, "sklanjanja", diverzije su bile razradjen nacin delovanja db srbije na teritoriji rsksvako ko se nije uklapao u semu* je eliminisanblizak rodjak mi je bio zrtva atentata tih godinasema je u najjednostavnijem da je u nekom trenutku milosevic odustao od teritorija u hrvatskoj i sve se podredilo pljackanju i izvlacenju poslednje markeujedinjenje rsk i republike srpske jeste (lazna) tema koja je nametnuta tih godina i zbog kojih je izmedju ostalog umalo izbio gradjanski rat izmedju onih u potpunosti vernih milosevicu i onih drugih1 hour ago, nautilus said:Ne verujem da će postati krimos. Jedini kninjanin koji je iole ozbiljan gangster devedesetih je Škene. On je bio Legijin vozač i telohranitelj. Umešan je u ubistvo Ivana Stambolića. Ali on je izvršilac naređenja. Plus smo pre rata trenirali rukomet zajedno.Nekakvih krajiških klanova nije bilo. Sloba je imao svoje igrače i nije tu bilo mesta za naše. Bilo je ludaka, ubica, ali nekakvog gangstera ne. Tipičan kninjanin je svoj hleb tih godina zarađivao na građevini ili u pekari ili tako nekim polu robovskim radom.gomila "specijalaca" iz tih krajiskih jedinica je kasnije zavrsila u "jedinici" i slicnim (para)vojnim formacijamanemali broj njih je direktno ili malo manje direkno ukljucen u kriminal u srbijinpr, vodja najjace "paravojne specijalne jedinice" iz petrinje je zavrsio kao vrlo blizak saradnik surcinskog klana i dan danas je u tim strukturamasin mu je ucestvovao na proslogodisnjoj olimpijadi, naravno u borilackim sportovimana kraju krajeva sretko kalinic, glavni ubica zemunskog klana je iz okoline knina i pisalo se da je i sam bio deo kapetan draganovih knindzia njega su regrutovali kao drvosecu u medvedjitanka je linija bila tih godina Edited November 23, 2025Nov 23 by pbg12345