November 17, 2025Nov 17 2 minutes ago, Spike said:Bandović mi djeluje previše zadrigao za Frenkija.nisu mogli da ga teraju da se steše, pa su mu stavili one frenkijeve naočareto je 1/1 simbol
November 17, 2025Nov 17 3 hours ago, pbg12345 said:"komadant" je (makar delom) kapetan draganpo meni izudin bi daleko vise legao za ulogu ocajovo maksic mi ko neka karikaturaIzudin jeste mator, ali ni Kep nije izgledao kao dečkić, obojica su suvi i imaju stav iskusnog instruktora. Pri tome, Izudin već ima majstorsko pismo za takvu ulogu, kao mutni policajac u Gori vatra. Na žalost, sumnjam da bi prihvatio iz političkih razloga, on je profesor na sarajevskoj akademiji i verujem da mu politički pritisak nije potreban.
November 17, 2025Nov 17 Odgledao drugu epizodu, ne znam da li da uzivam u seriji ili da placem od muke.Poceo sam da se secam detalja iz tog perioda, iako sam bio na bezbednom u BG.Sto bi rekao neko "picka vam materina, da vam picka materina"!
November 17, 2025Nov 17 Author 9 hours ago, Roger Sanchez said:trivijalno pitanje jedno. Je li prije ljeta 1990 bila okačena ikakva zastava na tvrđavi? Ako je, jel to bila zastava SFRJ ili SRH?Najčešće nije bilo nikakve zastave. Bura je previše jaka i iskida svaku zastavu za jedan dan. Kontam da ih sada menjaju i krpe na dnevnom nivou. Za državne praznike se isticala jugoslovenska zastava. SRH zastava je isticana jedino na hrvatskim svadbama. Na srpskim svadbama je isticana SRS zastava. U školi smo učili napamet i Hej Slaveni i Lijepu našu. Jedan rad se pisao latinicom a drugi ćirilicom. Prvo pismo koje smo učili je bila ćirilica a latinicu smo učili u trećem razredu.
November 18, 2025Nov 18 8 hours ago, nautilus said:Najčešće nije bilo nikakve zastave........Jedan rad se pisao latinicom a drugi ćirilicom. Prvo pismo koje smo učili je bila ćirilica a latinicu smo učili u trećem razredu.Isto sve kao i kod nas, bez Lijepe njihove.
November 18, 2025Nov 18 17 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ja počeo da gledam, ali mi je ovaj što igra glavnog klinca (što je sad desetar ili šta već) toliko antipatičan da moram da batalim.Meni on bas pozitivno iznenadjenje. I ona frizura od druge epizode je bila bas popularna tih godina.
November 18, 2025Nov 18 Author Meni je on isti moj brat od tetke koji je, malo trivije, u ratu bio komandant Jovi Maksiću
November 18, 2025Nov 18 Da li se iko seća serijala pisanih romana Knindže koji su se pojavili na trafikama u to doba. Ne samo da se sećam nego sam i pročitao par komada. Bilo vrlo čitano u studentskom domu. Jedino nikako da se setim imena one majorke iz romana. Ona je bila tri put opasnja od kep. Dragana, valjda beše Milena, nikako da budem siguran?!?E to je pravi predložak za holivudski scenario iz tog vremena. A ovako, dobili smo Kosovski Boj za 21. vek bez (tada) strašnog (smešnog i jadnog) Miloša Žutića
November 18, 2025Nov 18 4 hours ago, Nikodije said:Jel Jovo Maksić opet igra nekog mučenika?Nedavno sam ga šaltajući kanale zakačio u nekom đubretu, za koje se ispostavilo da je film (ili možda serija) o Aci Lukasu. Tamo igra neugodnog, naroljanog krimosa koji šmrče belo, kreše kurve, eksira viski, preti i jebe majke naokolo.Tragikomično je izgledalo. Baš sam pomislio, drž' se Jovo mukica-uloga. Drag glumac, ali one trick pony.
November 18, 2025Nov 18 8 hours ago, Filozof manijak said:Mi smo latinicu, štampanu i kurziv, učili u 2.razreduJa sam 1983. godiste i latinica je u Srbiji bila drugo pismo, koje se ucilo u 2om razredu. Igrom slucaja, dosao je novi djak, iz Vukovara, na pocetku drugog razreda i bio ubedljivo najbolji po pitanju latinice - logicno. Ali, njemu je problem bila cirilica. Nije je nikada video do tada. To je bilo u septembru-oktobru 1991.
November 19, 2025Nov 19 23 hours ago, Filozof manijak said:Mi smo latinicu, štampanu i kurziv, učili u 2.razreduKroz celu osnovnu skolu pisao cirilicom da bi se u srednjoj elektrotehnickoj presaltao na latinicu jer mi je bilo glupo da mesam 2 pisma u istom tekstu tako da istom i danas pisem.Ako mi bas zatreba nesto da napisem otkucam cirilicom - tu su alatke za transliteraciju, hvala onome sto ih napisao dje cuo i ne cuo.
November 19, 2025Nov 19 Kad pomenuste Bajrovica da li je neko gledao Kotlinu? Tanoviceva serija 5 epizoda isla na HRTu utorkom. Mislio sam da je zvuk jeziv ili imam problema sa sluhom a onda se pojavi Izudin i sve razumem. Ostali razgovetni ko Fedja Stukan
November 19, 2025Nov 19 Gledao sam ja Kotlinu, bila je solidna.PS.Sad sam nasao i ne mogu da verujem da su prosle 3 godine: