November 16, 2025Nov 16 Author Angažovali su stvarnog tadašnjeg spikera Radio Knina. Kad se čuje glas sa radija, to je taj, daje glas samom sebi. odlična fora. U blizini naselja u kome se radnja dešava (Vrpolje) je zaista postojala kafana Dalmacija. Ima dosta tih sitnih stvari koje se prepoznaju. Međutim, nakon Plitvica u Kninu kreće takvo ludilo od događaja da je nemoguće sve staviti u neku normalnu formu. 1991 se dole nije mnogo ratovalo u odnosu na Vukovar, na primjer. Ali, na leto će Hrvati blokirati kasarne u primorju i najveći problem za JNA će biti deblokada tih kasarni. Knin je bio samo dva puta gađan, jednom su to uradili lokalni Hrvati modifikovanim protivgradnim raketama, bez neke velike štete, a drugi put ZNG topovima 130 mm iz Pakova sela. Tu su već pogodili zgradu u mom komšiluku.
November 16, 2025Nov 16 1 hour ago, April said:Počeo da gledam na Nautilusovu preporuku, inače me puškom ne bi naterali.Prvi utisak: producenti Miloš Avramović i Tanja ŽeželjDrugi utisak : režija Saša HajdukovićTreći utisak : Sašina banjalučka ekipaUkratko, ovo ne može biti loše. Da, boli mozak od Jove Maksića, ali je svakako bolje od bilo koje beogradske ekipe koja bi probala priču o Kninu '90.Sad, muka mi je od opštih mesta tipa Dinamo - Zvezda, više me zanimaju oživljeni duhovi prošlosti među ljudima koji su decenijama živeli mirno, ženili se i družili.Dobro bi bilo da su angažovani i hrvatski glumci, recimo ekipa iz Zvizdana, da se malo razbuktaju strasti.bold no. 1bold no. 2ovo je možda i najveći minus serije. iskreno se nadam da su bar pokušali da dovedu nekoga. ako su uspeli i dali scenario na čitanje nekom hrvatskom glumcu, a ovaj odbio, znači da je sam scenario jednosmeran@nautilus jel onaj prvi kadar drona tvrđave na kojoj se vijori sfrj zastava kninska tvrđava?
November 16, 2025Nov 16 Author Meni se čini da nije kninska tvrđava nego da je nekakav AI. Edited November 16, 2025Nov 16 by nautilus
November 16, 2025Nov 16 7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:bold no. 1bold no. 2ovo je možda i najveći minus serije. iskreno se nadam da su bar pokušali da dovedu nekoga. ako su uspeli i dali scenario na čitanje nekom hrvatskom glumcu, a ovaj odbio, znači da je sam scenario jednosmeran@nautilus jel onaj prvi kadar drona tvrđave na kojoj se vijori sfrj zastava kninska tvrđava?Hrvatski glumci nikada ne igraju u nečemu što bi moglo da se tumači kao srpska propaganda, dok naši nemaju problem da igraju u onom smeću od Generala, npr.(samo konstatujem, ne osporavam bilo čiji izbor da igra ili ne igra bilo gde)
November 16, 2025Nov 16 Author Popular Post Na klip sa mojom pričom za BBC je došlo 3000 ljudi da mi na ovaj ili onaj način psuje mater. Na kraju su prestali brisati komentare jer nisu mogli stići. Jurili su me po fejsbuku, slali svašta. Pri tom s od srbovanja u reportaži nije bilo. Ne treba to nikome.
November 16, 2025Nov 16 30 minutes ago, Nikodije said:Hrvatski glumci nikada ne igraju u nečemu što bi moglo da se tumači kao srpska propaganda, dok naši nemaju problem da igraju u onom smeću od Generala, npr.(samo konstatujem, ne osporavam bilo čiji izbor da igra ili ne igra bilo gde)vrv zato što ako nešto može da se tumači kao srpska propaganda, onda i jeste srpska propagandai obratnosvjedoci vinka brešana mi padaju na pamet kao film za koji ne bi moglo da se kaže da je hrvatska propaganda(i tu glumi karanovićka), a sa druge strane bi to mogao da bude vukovar jedna priča bora draškića al sam to gledao jako davno da bi sad mogao sa sigurnošću da tvrdim da nema prizvuk propagande
November 16, 2025Nov 16 23 minutes ago, nautilus said:Na klip sa mojom pričom za BBC je došlo 3000 ljudi da mi na ovaj ili onaj način psuje mater. Na kraju su prestali brisati komentare jer nisu mogli stići. Jurili su me po fejsbuku, slali svašta. Pri tom s od srbovanja u reportaži nije bilo. Ne treba to nikome.Da se kladimo da od tih 3000 bar 85% nikad nije prozborilo ni reč sa nekim Hrvatom, a kamoli da je bilo tamo duže od jednog dana? Ali su ubeđeni da o Hrvatima znaju sve... To je ono što bih rado gledao u seriji - koji je to mehanizam koji jednu složnu i dugovečnu zajednicu za tren oka podeli na dva nepomirljiva plemena? Zato bi prisustvo hrvatskih glumaca unelo mnogo dinamike: oni bi svakako umeli žilavije da brane kninske Hrvate. Zato sam pomenuo Zvizdan. Za pola sata počinje nova epizoda...
November 16, 2025Nov 16 1 hour ago, nautilus said:Na klip sa mojom pričom za BBC je došlo 3000 ljudi da mi na ovaj ili onaj način psuje mater. Na kraju su prestali brisati komentare jer nisu mogli stići. Jurili su me po fejsbuku, slali svašta. Pri tom s od srbovanja u reportaži nije bilo. Ne treba to nikome.pa ne znam bas jel takou svakom slucaju mi je zao sto si prosao kroz torturu od strane idiota raznih felai zao mi je na nekom drugom nivou sto se u hrvatskoj, narocito kninu osecas kako se vec osecas (a prilicno sam siguran da mogu prepoznati tu emociju, jer sam je i sam imao kad sam bio prvi put na baniji posle rata, pre 20+ godina)ali to je pre svega do tebeu pravu si da su grad prvenstveno ljudi, ali nisu samo (drugi) ljuditi si dosao kuci i zalosno je da sapuces kad pricas da si se krio u podrumu od bombardovanja i da se neko drugi uselio u vas stan
November 16, 2025Nov 16 23 minutes ago, April said:Da se kladimo da od tih 3000 bar 85% nikad nije prozborilo ni reč sa nekim Hrvatom, a kamoli da je bilo tamo duže od jednog dana? Ali su ubeđeni da o Hrvatima znaju sve...To je ono što bih rado gledao u seriji - koji je to mehanizam koji jednu složnu i dugovečnu zajednicu za tren oka podeli na dva nepomirljiva plemena? Zato bi prisustvo hrvatskih glumaca unelo mnogo dinamike: oni bi svakako umeli žilavije da brane kninske Hrvate. Zato sam pomenuo Zvizdan.Za pola sata počinje nova epizoda...isti ili jako slican mehanizam koji strogi centar beograda pretvori u cacilendnajgori sljam ispliva na povrsinu i drzi konce zivota u svojim rukama
November 16, 2025Nov 16 1 hour ago, nautilus said:Meni se čini da nije kninska tvrđava nego da je nekakav AI.zar i ono isto nije niksic? tvrdjava onogost?
November 16, 2025Nov 16 jebeš “ratnu” seriju u kojoj prva scena borbe izgleda kao osrednja studentska vežbatotal, na total, na opšti plan, pa za promenu opet total
November 16, 2025Nov 16 treca epizoda ubedljivo najlosijaatmosfera ratne krajine potpuno promasenaatmosfera svadbe potpuno promasena"ratne scene" maltene kao parodijavrhunac je kad vojska krece pistoljima da vraca liniju, prvi iza komadanta (sa pistoljem u ruci :D ) lik u beloj kosuljifalilo je da jos da se pojavi neko u narandzastom fluorescentnom prsluku
November 16, 2025Nov 16 koliko ovo uopste ima epizoda?mislio sam na osnovu imdb 3ali ovo ocigledno nije bila poslednja