Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tvrđava

Featured Replies

45 minutes ago, Roger Sanchez said:

A koju to kao realnu istorisku bitku Zelengora prikazuje? Ako je Glina, reljef je totalno promašen

završnu borbu u operaciji švarc, čuvanje odstupnice za jedinice novj koje su se iz obruča na sutjesci preko zelengore povukle u istočnu bosnu

• Replies 739
  • Views 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Granatiranje je počelo ujutro 4. avgusta oko 4 sata. trajalo je do 1 ili 2, negde do 9 ujutro je baš bilo intenzivno a onda samo sporadično, svako 4 5 minuta negde padne granata, pa onda opet malo mir

• method actor, još nije izašao iz uloge

• ni tu vajde od Kolje.

Posted Images

47 minutes ago, Roger Sanchez said:

A koju to kao realnu istorisku bitku Zelengora prikazuje? Ako je Glina, reljef je totalno promašen

bitka na sutjesci, film se zove vrhovi zelengore, za klasu slabiji od sutjeske ili neretve, pa i od desanta na drvar ali za sirotinjske filmove kakvi se danas snimaju je holivud hihi

Jel beše u Vrhovima zelengore ona čuvena scena kada tifusari bauljaju i ćarlijaju? To mi je ostalo u sećanju kao dosta jeziva scena kada sam gledao kao klinac, samo nisam siguran koji je film. Ako jesu Vrhovi zelengore moram da gledam opet.

9 minutes ago, pbg12345 said:

kakva glina na puskomet od knina? gospode

Ne znam di je Zelengora, vidio sam je samo u trejleru pa pitam: ne znam ni za jednu '90-'91 bitku u kojoj su s_u bile ukopane na nekoj glavici, a ponajmanje oko Knina, a najpoznatiji okršaj (s keptnom u glavnoj ulozi) prije opće JNA-inclusive tarapane bio je u Glini.

@ kums, gf, stavljam s razlogom lolol

Edited by Roger Sanchez

1 minute ago, Roger Sanchez said:

Ne znam di je Zelengora, vidio sam je samo u trejleru pa pitam: ne znam ni za jednu bitku u kojoj su s_u bile ukopane na nekoj glavici, posebno oko Knina, a najpoznatiji okršaj prije opće JNA-inclusive tarapane bio je u Glini.

@ kums, gf, stavljam s razlogom lolol

prilicno sam siguran da su tu autori napravili hrabar korak i odstupili od RL dogadjaja rolleyes

inace zelengora, originalna, mi se uvek mesa sa "u gori raste zelen bor", jedan od dva vrdoljakova na osnovu siblovih rukopisa sa ratne banije

a to vec jeste moj kraj, epicentar takorec, sa sve lokalnim grobljem i "tvrdjavom grabovac"

2 minutes ago, pbg12345 said:

siblovih rukopisa sa ratne banije

''Daj bako varen'ke..!'' ''Nema sine, tele sve pos'salo''

tako to išlo otprilike zar ne lolol

1 hour ago, April said:

Tezgarenje se, inače, najviše vidi kod Miodraga Radonjića - imao je dve sezone Južnog vetra da navežba takve scene, i ništa. Lik Komandanta je baš sranje, drven i bezmud u isto vreme. Za takvu ulogu treba jedan Izudin Bajrović, a ne nabildovani beogradski pederčić.

"komadant" je (makar delom) kapetan dragan

po meni izudin bi daleko vise legao za ulogu oca

jovo maksic mi ko neka karikatura

1 minute ago, Roger Sanchez said:

''Daj bako varen'ke..!'' ''Nema sine, tele sve pos'salo''

tako to išlo otprilike zar ne lolol

islo tako sto se partizani pomesaju sa domobranima, pa svaki svog...

djed mi pricao

imaju i u filmu te scene, doduse kako i dolikuje romantizovane

2 minutes ago, pbg12345 said:

imaju i u filmu te scene, doduse kako i dolikuje romantizovane

u knjizi (Sjećanja) sve je poprilično filmski napisano i opisano, na primjer pogibija Vasilja Gaćeše.... (tadašnji) Vrdoljak je imao zahvalan materijal

Edited by Roger Sanchez

Фун фект. Моји деда и бака су се упознали у партизанској болници на Зеленогри. Деда дошао у болницу где је моја бака била фармацеут. Отприлике право са факса отишла у партизане. Деда је 41 већ био завршио факс када је отишао у партизане. Никада није положио правосудни додуше...

Ono šta se da zamijetit je da serija ne baš suptilno, na tragu narativa srbijanske desnice, gura priču kako je Jedinica bila na braniku Srba iz Krajine dok se od JNA odnosno SVK vidjelo samo kukavičkog pukovnika koji zapovijeda nekoj fantomskoj i potpuno beskorisnoj vojsci, šta je potpuni promašaj kad znamo da je zapovjednik kninskog korpusa bio Ratko Mladić koji je u Hrvatskoj prilično okrvavio ruke.

1 hour ago, Nikodije said:

Jel beše u Vrhovima zelengore ona čuvena scena kada tifusari bauljaju i ćarlijaju? To mi je ostalo u sećanju kao dosta jeziva scena kada sam gledao kao klinac, samo nisam siguran koji je film. Ako jesu Vrhovi zelengore moram da gledam opet.

Jesu Vrhovi Zelengore.

Tifusare predvode Mirko Boman (hrvatski glumac, izrazito mršav i prepoznatljivog ispijenog lica) i Drago Malović (crnogorski glumac, najpoznatiji kao Radosav iz Đekne), a Nijemca koga brutalno ubiju igra mladi Zoran Cvijanović.

Sve u svemu, prilično jeziva scena.

Edited by colonelo

8 minutes ago, Spike said:

Ono šta se da zamijetit je da serija ne baš suptilno, na tragu narativa srbijanske desnice, gura priču kako je Jedinica bila na braniku Srba iz Krajine dok se od JNA odnosno SVK vidjelo samo kukavičkog pukovnika koji zapovijeda nekoj fantomskoj i potpuno beskorisnoj vojsci, šta je potpuni promašaj kad znamo da je zapovjednik kninskog korpusa bio Ratko Mladić koji je u Hrvatskoj prilično okrvavio ruke.

a taman je u tom periodu dobio i generalski čin, dok je službovao u kninu, kao i pukovnik u seriji

ti likovi mi se ne poklapaju(lik iz serije i rm) dok je bandović pljunutitm frenki simatović

Čim na početku ugledam natpis RTS znam da sledi teško njesra!

Nema 'kep. Dragana" bez Davidove zvezde oko vrata ni Klare Mandić pod rukom, preko Terazija ... dok spremaju neko prosetavanje odmah posle Dnevnika od 2 sata. A u potadini Šešelj crta granice i u masnim pantalonama deli lekcije i tupe letke prolaznicima u Knezu...

Cela serija će biti veš mašina kroz koji se prepira SPS, SPC i ostala gamad koja je postigla da preživi do danas.

Serem se više na modus operandi " eto tako je moralo biti".

Nije.

7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

a taman je u tom periodu dobio i generalski čin, dok je službovao u kninu, kao i pukovnik u seriji

ti likovi mi se ne poklapaju(lik iz serije i rm) dok je bandović pljunutitm frenki simatović

Bandović mi djeluje previše zadrigao za Frenkija.