Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tvrđava

Featured Replies

nema odgovora

• Replies 739
  • Views 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Granatiranje je počelo ujutro 4. avgusta oko 4 sata. trajalo je do 1 ili 2, negde do 9 ujutro je baš bilo intenzivno a onda samo sporadično, svako 4 5 minuta negde padne granata, pa onda opet malo mir

• method actor, još nije izašao iz uloge

• ni tu vajde od Kolje.

Posted Images

vazan detalj za bolje razumevanje situacije je i cinjenica da je zbog ww2 nasledja u tim partizanskim krajevima vera u vojsku bila maltene neogranicena

"ne mogu ustase sa nama da se tuku, mi kad udarimo..."

sa druge strane vrlo brzo je postalo jasno da stvari idu u tri lepe

u nekom momentu je dolazak un ulio neku nadu

44 minutes ago, pbg12345 said:

u nekom momentu je dolazak un ulio neku nadu

i heroin fantom

Prošla epizoda je imala dva onako baš bezveze momenta: kačenje Tuđmanove slike nakon Bljeska i razgovor o pokatoličenoj deci iz II svetskog rata. Deluje da je ubačeno čisto radi efekta.

Ona Sandra je valjda arhetip beogradske ribe koja se loži na opasne momke. Uverljiva je taman koliko i Zlata Numanagić kao fatalna zavodnica u Srećnim ljudima.

Najefektnija scena je ono zajedničko kuvanje, kao i rastuće tenzije između Lukinih i Darijinih.

Bolje da se drže Knina.

Tudjmanova slika je bezveze momenat. Cak ne vidim zasto bi bilo manje opasno staviti je maja 1995, nego 1991, makar covek bio uveren da stizu "njegovi". Prica o pokatolicenoj deci je isto malo wtf momenat, a sumnjam da ne idu ka tome da se ispostavi da je Darijin cale jedan od njih. A time bi serija definitivno otisla u nekom pravcu gde ne bi trebalo.

Onakve ribe su definitivno postojale, cak i u "boljim" skolama. Kod mene je u razredu bila jedna takva 1993-94, pricala o frajerima sa utokama, kasnije se prebacila u drugu skolu. Ova iz serije je malo promasaj, ako nista stilski, vizuelno.

Sjajni su mi ovi nautilusovi osvrti na kninsku atmosferu tog vremena.

Sto se glume tice svi cemo se sloziti da je Dilpara Jr. najgori.

Meni se cini da ce serija na kraju propustiti priliku da bude vrhunska a cini se da su bili dobrom putu. Mada i ovako je puno bolja nego sto sam se nadao. Pogotovo posle trailera.

PS

Intro mi je jedan od boljih. I vizuelno i muzika.

5 minutes ago, bags said:

PS

Intro mi je jedan od boljih. I vizuelno i muzika.

Ovo htedoh i ja da kazem. Malo vuce na Succession.

cenim da je scena sa tuđmanom ubačena, a i ceo dosadašnji narativ mi govori da će “hrvat” da pogine u oluji

8 minutes ago, bags said:

Sto se glume tice svi cemo se sloziti da je Dilpara Jr. najgori.

Apsolutno, negledljiv je.

Kao što sam rekao, beogradski segmenti su jako loši i uopšte ne kapiram zašto su bili potrebni kad je to već sve obrađivano milion puta i to na daleko bolji način.

Toliko je bilo bolno predvidljivo da će Luka poći "zavela me svetla velikoga grada" putem, sve i da nam Ceca nije to prorekla na kraju prethodne epizode.

Sandra više izgleda kao studentkinja koja 2025. agituje za Palestinu nego kao džiberka iz 90-ih.

Realno, nautilusovi komentari vrede makar koliko i sama serija, ako ne i više.

12 minutes ago, Halvard said:

Sandra više izgleda kao studentkinja koja 2025. agituje za Palestinu nego kao džiberka iz 90-ih.

Posebna kategorija su bile ribe koje su, kao i tipovi, uvlacile gornji deo trenerke u farmerke. A onda, na sve to, jos i zalizu gomilom gela dugu kosu i cesljaju je unazad. Propustena prilika u seriji lolol

dilpara jr. je paradigma raznih arkana(otac oficir), marka m., badže jr. itd

slažem se da je malo iritantan, moglo je to sve sa njim da bude malo umerenije

Ali zato Bandović kao Dilpara sr. prejeben zlikovac...Ljubo kida realno.

Edited by ronin

Pejakovic takodje odlican, Bandovic je u svakoj seriji koju je snimio vrhunski odradio posao.

Dobra je serija, treba odgledati, bez obzira sto se ne gadja muzika tog vremena. Tu cinjenicu pamte samo "dinosaurusi" poput nas i nikom drugom to nije bitno D

On 23. 11. 2025. at 8:55, nautilus said:

Ne verujem da će postati krimos. Jedini kninjanin koji je iole ozbiljan gangster devedesetih je Škene. On je bio Legijin vozač i telohranitelj. Umešan je u ubistvo Ivana Stambolića. Ali on je izvršilac naređenja. Plus smo pre rata trenirali rukomet zajedno.

Nekakvih krajiških klanova nije bilo. Sloba je imao svoje igrače i nije tu bilo mesta za naše. Bilo je ludaka, ubica, ali nekakvog gangstera ne. Tipičan kninjanin je svoj hleb tih godina zarađivao na građevini ili u pekari ili tako nekim polu robovskim radom.

Bez da se sa nekim svadjam, niti polemišem, moram samo ovo:

Ovakve priče su razlog što ne gledam više ni ovu seriju, niti bilo šta što ima na sebi RTS/MTS/SPC i slične oznake, a svode se na žalopojke tipa :

"Nismo to mi (krivi) !.

Sve su to oni ( iz Srbije/Sa Kosova/iz Bosne/ došli kao šatro patriote iz"pizde materine"/...)
sve su nama smestili naši/njihovi, a mi jadni ovako sada pametni tada smo im naseli na lepe priče iz naše prevelike mudrosti ....

"

I to tako isto sa 5-6 lokacija, u desetak varijacija, sa svih ratišta je jedina "istorija" koju meljemo i preživamo kao krave muzare, a neki i ne preživljavaju u velikim brojevima.

Naravno da bez prolaska i nestanka bar dve generacije učesnika ništa neće da se zna kako je stvarno bilo.

Ja neću saznati, ne zanima me više, niti ću doživeti ali boli me racq za sve slično.

Mene iz ove serije samo zanima da li če i kako da se osvrnu i pomenu onu "podlu zapadnjačku podmetačninu od Z-4 Plana" i kako su se popišali na to scenarista i reditelj.

Edited by zmanic

8 minutes ago, zmanic said:

Bez da se sa nekim svadjam, niti polemišem, moram samo ovo:

Ovakve priče su razlog što ne gledam više ni ovu seriju, niti bilo šta što ima na sebi RTS/MTS/SPC i slične oznake, a svode se na žalopojke tipa :

"Nismo to mi (krivi) !.

Sve su to oni ( iz Srbije/Sa Kosova/iz Bosne/ došli kao šatro patriote iz"pizde materine"/...)
sve su nama smestili naši/njihovi, a mi jadni ovako sada pametni tada smo im naseli na lepe priče iz naše prevelike mudrosti ....

"

I to tako isto sa 5-6 lokacija, u desetak varijacija, sa svih ratišta je jedina "istorija" koju meljemo i preživamo kao krave muzare, a neki i ne preživljavaju u velikim brojevima.

Naravno da bez prolaska i nestanka bar dve generacije učesnika ništa neće da se zna kako je stvarno bilo.

Ja neću saznati, ne zanima me više, niti ću doživeti ali boli me racq za sve slično.

Mene iz ove serije samo zanima da li če i kako da se osvrnu i pomenu onu "podlu zapadnjačku podmetačninu od Z-4 Plana" i kako su se popišali na to scenarista i reditelj.

Najbolje da je Nautilus pričao to "nismo mi krivi"...