November 24, 2025Nov 24 Author Ne znam šta da ti kažem osim da Srbija ima problem istih tih ljudi kao i Krajina. Ako to misliš da je Mile Martić mogao taj plan odbiti protivno Slobinoj naredbi da ga prihvati onda, bez namere da te vređam, stvarno pogrešno razumeš tadašnje ljude i događaje. Čuveni Vučićev govor u Glini je bio tu negde u vreme tih pregovora, kada je Z4 bio na stolu. Da li bi tadašnji Vučić govorio to što je pričao bez dozvole odozgo? Mi smo platili najtežu cenu loše politike loših ljudi. Da li to znači da Srbija svoju cenu nije platila? Naravno da ne. Tako da tu priču ne razumem baš. Nikada nisam optuživao Srbiju, vrlo jasno i precizno sam optuživao Slobu. Svi ostali su izvršioci radova sa svojim krivica a u skladu sa tim.
November 24, 2025Nov 24 Da li je z4 bio išta više od načina da Srbi odu nešto sporije i nešto manje traumatično, baš kao i Srbi u Isočnoj Slavoniji nakon Erdutskog sporazuma, evo ne znam. Maše se tim z4 kao da je bio ne znam kakvo spasonosno rešenje, u šta sumnjam.
November 24, 2025Nov 24 18 minutes ago, Nikodije said:Da li je z4 bio išta više od načina da Srbi odu nešto sporije i nešto manje traumatično, baš kao i Srbi u Isočnoj Slavoniji nakon Erdutskog sporazuma, evo ne znam. Maše se tim z4 kao da je bio ne znam kakvo spasonosno rešenje, u šta sumnjam.Pa bukvalno bi sve bilo bolje od onog što se desilo na kraju. Srbi iz istočne Hrvatske i Srbi iz Krajine, nebo i zemlja.Hrvati nisu želeli Z4, molili su boga da Srbi ne prihvate, to je poznato. On realno i jeste bio teško održivo rešenje, ali opet, bukvalno bilo kakvo rešenje je bolje od opšte bežanije pred nadirućom vojskom i gubitka svega što si u životu imao.
November 24, 2025Nov 24 4 minutes ago, Halvard said:Pa bukvalno bi sve bilo bolje od onog što se desilo na kraju. Srbi iz istočne Hrvatske i Srbi iz Krajine, nebo i zemlja.Hrvati nisu želeli Z4, molili su boga da Srbi ne prihvate, to je poznato. On realno i jeste bio teško održivo rešenje, ali opet, bukvalno bilo kakvo rešenje je bolje od opšte bežanije pred nadirućom vojskom i gubitka svega što si u životu imao.Pa ni mirna predaja neprijatelju nije neko srećno rešenje, a verovatno nije ni bilo srećnog rešenja nakon 91, ako ga je bilo i tada.
November 24, 2025Nov 24 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:dilpara jr. je paradigma raznih arkana(otac oficir), marka m., badže jr. itdslažem se da je malo iritantan, moglo je to sve sa njim da bude malo umerenijeTo je valjda i poenta, da bude iritantna tatina debilčina. Jel se slažeš sa mnom?
November 24, 2025Nov 24 pa da, naravno al mislio sam konkretno na samog glumca i njegovo “iznošenje” uloge
November 24, 2025Nov 24 Imao je čini mi se sličnu ulogu u seriji Koža. Za ovo "Jel se slažeš sa mnom?" sam se referisao na Ljubu Bandovića, odnosno Dilparu koji to svako malo izgovara .
November 24, 2025Nov 24 ja sam istripovao da je dilpara frenki simatović i u suprotno me može ubediti samo scenaristaa kako sam marija imao priliku da upoznam davno, ova gluma dilpare jr. mi je prenaglašena3
November 24, 2025Nov 24 5 hours ago, Nikodije said:Da li je z4 bio išta više od načina da Srbi odu nešto sporije i nešto manje traumatično, baš kao i Srbi u Isočnoj Slavoniji nakon Erdutskog sporazuma, evo ne znam. Maše se tim z4 kao da je bio ne znam kakvo spasonosno rešenje, u šta sumnjam.srbi nisu otisli iz istocne slavonije i baranjezasto pises takve stvari?3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:ja sam istripovao da je dilpara frenki simatović i u suprotno me može ubediti samo scenaristaa kako sam marija imao priliku da upoznam davno, ova gluma dilpare jr. mi je prenaglašena3ima frenki valjda jos jednog sinaa definitivno je gluma tog lika najgora
November 24, 2025Nov 24 Just now, pbg12345 said:srbi nisu otisli iz istocne slavonije i baranjezasto pises takve stvari?ima frenki valjda jos jednog sinaa definitivno je gluma tog lika najgoraNaravno da ih je mnogo otišlo posle tzv mirne reintegracije, oko 50k ako se ne varam
November 24, 2025Nov 24 5 hours ago, nautilus said:Ne znam šta da ti kažem osim da Srbija ima problem istih tih ljudi kao i Krajina. Ako to misliš da je Mile Martić mogao taj plan odbiti protivno Slobinoj naredbi da ga prihvati onda, bez namere da te vređam, stvarno pogrešno razumeš tadašnje ljude i događaje. Čuveni Vučićev govor u Glini je bio tu negde u vreme tih pregovora, kada je Z4 bio na stolu. Da li bi tadašnji Vučić govorio to što je pričao bez dozvole odozgo?Mi smo platili najtežu cenu loše politike loših ljudi. Da li to znači da Srbija svoju cenu nije platila? Naravno da ne. Tako da tu priču ne razumem baš. Nikada nisam optuživao Srbiju, vrlo jasno i precizno sam optuživao Slobu. Svi ostali su izvršioci radova sa svojim krivica a u skladu sa tim.to je vreme kad se seselj najavljivao, a onda toboz nije dosao jer mu je "mikelic zabranio"jako je tesko docarati to vreme i odnose, ljudima koji to nisu prezivelia samo zbog tog govora vucic je morao robijati i imati dozivotnu zabranu bavljenja politikommater im jeben huskackua onda pre neku godinu deli traktore srbima povratnicima na kordunu
November 24, 2025Nov 24 2 minutes ago, Nikodije said:Naravno da ih je mnogo otišlo posle tzv mirne reintegracije, oko 50k ako se ne varamopet nasedas na vucicevsku propaganduogromna vecina je ostalaneuporedivo je sa posledicama bljeska i oluje, a ti si upravo to poredio u proslom postu
November 24, 2025Nov 24 7 minutes ago, pbg12345 said:opet nasedas na vucicevsku propaganduogromna vecina je ostalaneuporedivo je sa posledicama bljeska i oluje, a ti si upravo to poredio u proslom postuJa sam ti naveo koliko ih je otišlo, a diskriminacija preostalih traje i do dan danas. I to je činjenica, koliko god ti svaku nepodopštinu nad Srbima nazivao Vučićevom propagandom.
November 24, 2025Nov 24 Svakako im nije kao u raju, ali to je prosto neuporedivo s tim da bežiš u nepoznato ostavljajući sve što imaš kako bi sačuvao živu glavu.Posle 1991. nije bilo dobrih rešenja, samo manje i više loših. Naravno, odlučili smo se za najgore moguće.Inače, ubeđen sam da recimo početkom 1991. Tuđman, koliko god da je to želeo, nije mogao da zapravo zamisli Hrvatsku u kojoj Srbi ne postoje kao faktor.