December 16, 2025Dec 16 Jok bre, valja imati i negativnih reakcija na seriju. Kao što rekoh, karikaturalno mi je ispalo ono sa mojim tastom.Uostalom, nisam rekao da ti meni posisaš prstić. Edited December 16, 2025Dec 16 by Milošica
December 16, 2025Dec 16 Bila je na forum.hr jednom baš onako urnebesna rasprava o tome je li Knin Dalmacija. Obe strane su imale uverljive argumente
December 16, 2025Dec 16 24 minutes ago, Milošica said:@pbg12345Posisam ti taj prstić.Mišo je Vlaj, za prave dalmatinske Hrvate trebaju ti titlovi
December 16, 2025Dec 16 On 15. 12. 2025. at 0:17, Nikodije said:Znam za bar 50 različitih priča mojih Slavonaca i različitih sudbina, gde god da su se skućili niko nije propao i svi su nešto napravili od života. Zapravo najviše je izgubila Hrvatska njihovim odlaskom.Znaš, bilo nekad i cca 100 000 Hrvata u bosanskoj Posavini, ono malo koje osobno znam svi su se skućili, od Hrvatske pa do Novog Zelanda. To su vrijedni, pametni i marljivi ljudi, evo sad ako ideš kroz Zagreb imaš kraj glavne avenije prema zapadu hotelčinu i pumpčinu Antunović. Čovjek iz Brčkog.Njihovim protjerivanjem preko Save najviše je izgubila Bosna, posebno njezin današnji srpski dio.Ali 1992. postavilo se teško pitanje; što imati rađe u bosanskoj posavini: Hrvate ili Koridor?Odgovor na to je dat i proslavlja se gromoglasno svake godine. Napravljen je i trijumfalni film, u kojem bojim se kraj svih djela junačkih generala a ne zločinaca i vojnika VRS nije ostalo mjesta za čuti drugu stranu.
December 16, 2025Dec 16 3 minutes ago, Roger Sanchez said:Znaš, bilo nekad i cca 100 000 Hrvata u bosanskoj Posavini, ono malo koje osobno znam svi su se skućili, od Hrvatske pa do Novog Zelanda.To su vrijedni, pametni i marljivi ljudi, evo sad ako ideš kroz Zagreb imaš kraj glavne avenije prema zapadu hotelčinu i pumpčinu Antunović. Čovjek iz Brčkog.Njihovim protjerivanjem preko Save najviše je izgubila Bosna, posebno njezin današnji srpski dio.Ali 1992. postavilo se teško pitanje; što imati rađe u bosanskoj posavini: Hrvate ili Koridor?Odgovor na to je dat i proslavlja se gromoglasno svake godine. Napravljen je i trijumfalni film, u kojem bojim se kraj svih djela junačkih generala a ne zločinaca i vojnika VRS nije ostalo mjesta za čuti drugu stranu.Ovde smo se bavili događajima koji se opisuju u seriji Tvrđava, pa sam dodao i lični osvrt na moje rođake i poznanike koji su napustili Slavoniju. Ne kažem da sličnih priča nije bilo i na drugim stranama i da odlasci domicilnog stanovništva svuda nisu katastrofa. Tako da ne razumem konfliktni ton ovog posta niti ovo "a šta ste vi nama radili".
December 16, 2025Dec 16 Nekoc multietnicka, a danas prociscena mesta i regije u bivsoj Jugoslaviji su danas mahom tuznija mesta za zivot nego pre. Delom zbog depopulacije i ekonomskih razloga, a delom stoga sto etnicko sarenilo nije samo statisticki artefakt, nego u normalnim okolnostima cini i svakodnevni zivot zanimljivijim.A ima i druga strana price. Neko bude oteran ili pobegne zbog svog porekla, a to bude blessing in disguise, covek se drugde preporodi ili ostvari sto inace nikada ne bi. U ovoj seriji bi to bio Srdja.
December 16, 2025Dec 16 Popular Post 13 hours ago, Arthur Kirkland said:Koliko je to tek bila surova namera, slati istraumiran narod u iduce bure baruta ( nije to Vojvodina posle proterivanja Folksdojcera ). Verujem da se vec tada naslucivalo da je Kosovo iduca tura. Ili je Milosevic toliko bio ubedjen da je dobio dzokera od strane medjunarodne zajednice na Kosovu da radi tamo sta hoce zbog odustajanja od svih pretenzija u Hrvatskoj i kooperativnosti oko Dejtona.nikada za vreme svoje vladavine milošević nije imao plan i strategiju, sve se svodilo na to kako opstati još jedan dan na vlastu tome je identičan sa vučićem
December 16, 2025Dec 16 13 hours ago, Roger Sanchez said:Kreator stavlja detalje sadržaja svoje serije u dosta zanimljivu metaforičku ambalažuBivša država nije dovoljno mrtva niti je dovoljno kriva, treba još kolcem u nju da se ne povampiri i rasturi još i Srbiju. Ko da umjesto što slušam kreatora čitam MelicuJoš je i dobra serija, kakvi su stavovi ovog četnika-početnika. Bukvalno na ovom grumenu zemlje nema sreće sa ovakvim ljudima. Pretpostavljam da će se i za 30 godina vrteti priče kako su Tito i komunizam uništili Srbe, da nas ne bi bilo da se nismo veri okrenuli, da su Srbi iz Srbije nezahvalnici, koji nikako da ispoštuju pravične nacionalne težnje onih sa druge strane Drine, da je rat u Hrvatskoj 1991, počeo 1941. godine ili avgusta 1995. godine, kome je kako već zgodno. Da nismo niti luk jeli, niti luk mirisali devedesetih, a da su svi preko puta ustaše, balije i šiptari. Na Madagaskar bih se preselio najradije od ove vadim samo šta mi odgovara taktike.
December 16, 2025Dec 16 1 hour ago, Nikodije said:Ovde smo se bavili događajima koji se opisuju u seriji Tvrđava, pa sam dodao i lični osvrt na moje rođake i poznanike koji su napustili Slavoniju. Ne kažem da sličnih priča nije bilo i na drugim stranama i da odlasci domicilnog stanovništva svuda nisu katastrofa. Tako da ne razumem konfliktni ton ovog posta niti ovo "a šta ste vi nama radili".Nije ti ovo prvi takav patetični izliv ''a Hrvatskoj bi trebalo biti žao''. Nijedna od premještenih, izbjeglih, preseljenih i protjeranih populacija nije ništa posebno promućurna ni probitačna, Hrvati nisu kreteni da im baš Srbi fale za trešnju na vrhu ekonomskog razvitka, niti su krajiški Srbi strašno patili od 1991 do 1995 što im nema Hrvata, ili bosanski Srbi sada. Rat se vodio za teritorije, ljudi nisu nikad bili bitni niti je itko za ikim žalio kolektivno ako mu je ostala/pripala željena teritorija, ni tada ni sada (dakle izuzev individualnih ličnih ili ideološkim refleksija ili, češće, ovakvih jednostranih posramljivanja™ kao tvoje). Smatrani su bitnima samo kao povod i izlika za osvajanja i nove, impresivnije granice, i tada ispod Dinare i sada u Donbasu.
December 16, 2025Dec 16 46 minutes ago, Facundo Orellana said:Još je i dobra serija, kakvi su stavovi ovog četnika-početnika. Slusam sam kreatora serije u dve razlicite prilike, i isto sam pomislio. On je ideoloski skoro istovetan Momcilu.
December 16, 2025Dec 16 27 minutes ago, Roger Sanchez said:Nije ti ovo prvi takav patetični izliv ''a Hrvatskoj bi trebalo biti žao''. Nijedna od premještenih, izbjeglih, preseljenih i protjeranih populacija nije ništa posebno promućurna ni probitačna, Hrvati nisu kreteni da im baš Srbi fale za trešnju na vrhu ekonomskog razvitka, niti su krajiški Srbi strašno patili od 1991 do 1995 što im nema Hrvata, ili bosanski Srbi sada. Rat se vodio za teritorije, ljudi nisu nikad bili bitni niti je itko za ikim žalio kolektivno ako mu je ostala/pripala željena teritorija, ni tada ni sada (dakle izuzev individualnih ličnih ili ideološkim refleksija ili, češće, ovakvih jednostranih posramljivanja™ kao tvoje). Smatrani su bitnima samo kao povod i izlika za osvajanja i nove, impresivnije granice, i tada ispod Dinare i sada u Donbasu.Kako tebe da posramim kad ti srama nemaš.Iz jedne obične, ljudske stvari koju sam napisao stigao si do Donbasa.
December 16, 2025Dec 16 6 minutes ago, Nikodije said:Kako tebe da posramim kad ti srama nemaš.Iz jedne obične, ljudske stvari koju sam napisao stigao si do Donbasa.Znam, teške su i besramne moje riječi, zamisli tek kakav bi bio kad bi bio Srbin i onda oboružan time ljude na ovom forumu i izvan njega prozivao da su veleizdajnici i oskvrnitelji hrama Sv. Teritorije. Edited December 16, 2025Dec 16 by Roger Sanchez
December 16, 2025Dec 16 1 minute ago, Roger Sanchez said:Znam, teške su i besramne moje riječi, zamisli tek kakav bi bio kad bi ja ljude na ovom forumu i izvan njega prozivao da su veleizdajnici i oskvrnitelji hrama Sv. Teritorije.Odlepio si.Nego, imam film za tebe. "Broj 55" o Domovinskom ratu, po istinitom događaju kad su četnici napali grupu branitelja u jednom selu. Tehnički odličan.
December 16, 2025Dec 16 7 minutes ago, Nikodije said:Odlepio si.Nego, imam film za tebe. "Broj 55" o Domovinskom ratu, po istinitom događaju kad su četnici napali grupu branitelja u jednom selu. Tehnički odličan.Slabo ti ja sve to gledam. Jedan od onih koji su poginuli kad su polagali vijenac godinu dana kasnije na tom mjestu nakon što su ga diverzanti SVK minirali bio je prijatelj mojeg pokojnog oca, i opet nisam pogledao ni taj film. Edited December 16, 2025Dec 16 by Roger Sanchez