Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tvrđava

Featured Replies

zar nisu arkanovci odvajali mlađe vojno sposobne pobeglice i slali ih u vojsku rsk u istočnoj slavoniji

• Replies 739
  • Views 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Granatiranje je počelo ujutro 4. avgusta oko 4 sata. trajalo je do 1 ili 2, negde do 9 ujutro je baš bilo intenzivno a onda samo sporadično, svako 4 5 minuta negde padne granata, pa onda opet malo mir

• method actor, još nije izašao iz uloge

• ni tu vajde od Kolje.

Posted Images

22 minutes ago, gone fishing said:

zar nisu arkanovci odvajali mlađe vojno sposobne pobeglice i slali ih u vojsku rsk u istočnoj slavoniji

Mislim da je bilo vise talasa lova na ljude po gradovima u Srbiji. Taj koji pominjes je bio nakon oluje.

Bio je i talas kojim je popunjavano ljudstvo "Korpusa specijanih snaga" na Slunju neposredno pre Oluje koji je Emerald pominjao. Ja sam tamo boravio po kazni neko vreme, secam se da su zaduzivali stare uniforme. Poprilicno ponizavajuc odnos prema najranjivijoj socijalnoj grupi.

9 hours ago, Halvard said:

Jedna stvar koja me je uvek zanimala - koliko je zapravo bilo slanja izbeglica na Kosovo?

Znam da se o tome oduvek priča, ali od mase izbeglih koje poznajem, niko nije ni u prolazu završio na Kosovu.

ideja je bila da ako mozemo svi zavrsimo na kosovu, eventualno sandzaku ili ako bas mora vojvodini

u simanovcima na autoputu je zaista bila policijska blokada, dalje ka beogradu nisu dozvoljavali, upucivali (a prilicno siguran i sprovodili) na jug prema kosovu, bio je razglas i preko tog razglasa se obavestavalo ko koga trazi, a dalje si mogao samo ako neko garantuje da ce te primiti

sestra i ja smo peske krenuli, pa nas neko povezao do tetke na nbg, da bi se njena cerka vratila sa nama i "garantovala" da cemo kod njih

krenuli smo odmah ka somboru, jer su moji u medjuvremenu culi da nas ujak, majcin brat od strica trazi preko pomenutog razglasa/zvucnika, sta vec...

u stvarnosti na kosovu su zavrsili samo oni nesrecnici koji nisu imali kud drugo

oni iole sposobniji su se odmah izvlacili dalje, pa su u prncipu na kosovu ostali samo oni najnemocniji (stari ljudi, samohrane majke, bolesni, invalidi...)

znam zenu sa bolesnim detetom iz mog kraja koja je je i dalje na kosovu, u medjuvremenu je jos jednom izbegla, cini mi se iz pristine u severnu mitrovicu

na kosovu, odnosno pristini je zavrsila i vecina krajiskih studenata

po drugim univerzitetima je bilo jako tesko da se upisu, ali zato su u pristni primali sve, bez dokumenata, besplatno su bili smesteni u studentskim domovima "suncani breg", tako nekako se zvalo

bilo je tu i likova koji ni srednju nisu zavrsili

16 minutes ago, Muzzy said:

Mislim da je bilo vise talasa lova na ljude po gradovima u Srbiji. Taj koji pominjes je bio nakon oluje.

Bio je i talas kojim je popunjavano ljudstvo "Korpusa specijanih snaga" na Slunju neposredno pre Oluje koji je Emerald pominjao. Ja sam tamo boravio po kazni neko vreme, secam se da su zaduzivali stare uniforme. Poprilicno ponizavajuc odnos prema najranjivijoj socijalnoj grupi.

imam ovde u komsiluku zemljaka kom su brata tako "uhapsili" odmah posle oluje i vratili ga negde u bosnu, cini mi se okolinu banjaluke

poginuo je, godinama se vodio kao nestao

• Author

1994 je u krajini otvoreno nekoliko fakulteta, pravo i ekonomija su bili u kninu, u petrinji engleski i još nešto.... dosta čudno je bilo. elem, svi su preseljeni u prištinu. znam samo jednog drugara koji se uspeo prebaciti u nikšić a da su mu priznali ispite. mi ostali, ili sve iz početka ili priština.

Ja sam Dilpara

Koliko je to tek bila surova namera, slati istraumiran narod u iduce bure baruta ( nije to Vojvodina posle proterivanja Folksdojcera ). Verujem da se vec tada naslucivalo da je Kosovo iduca tura. Ili je Milosevic toliko bio ubedjen da je dobio dzokera od strane medjunarodne zajednice na Kosovu da radi tamo sta hoce zbog odustajanja od svih pretenzija u Hrvatskoj i kooperativnosti oko Dejtona.

20 minutes ago, nautilus said:

1994 je u krajini otvoreno nekoliko fakulteta, pravo i ekonomija su bili u kninu, u petrinji engleski i još nešto.... dosta čudno je bilo. elem, svi su preseljeni u prištinu. znam samo jednog drugara koji se uspeo prebaciti u nikšić a da su mu priznali ispite. mi ostali, ili sve iz početka ili priština.

u petrinji preko 150 godina postoji uciteljska skola, kasnije pedagoska akademija, pa uciteljski fakultet

danas su dio sveucilista u zagrebu

moguce da je u ratu osnovan i poljoprivredni fakultet, imalo bi smisla zbog gavrilovica

u sisku od 60tih postoji metalurski fakultet, zbog zeljezare i rafinerije

Kreator stavlja detalje sadržaja svoje serije u dosta zanimljivu metaforičku ambalažu

Bivša država nije dovoljno mrtva niti je dovoljno kriva, treba još kolcem u nju da se ne povampiri i rasturi još i Srbiju. Ko da umjesto što slušam kreatora čitam Melicu

Gde si Cvare

24 minutes ago, Arthur Kirkland said:

Koliko je to tek bila surova namera, slati istraumiran narod u iduce bure baruta ( nije to Vojvodina posle proterivanja Folksdojcera ). Verujem da se vec tada naslucivalo da je Kosovo iduca tura. Ili je Milosevic toliko bio ubedjen da je dobio dzokera od strane medjunarodne zajednice na Kosovu da radi tamo sta hoce zbog odustajanja od svih pretenzija u Hrvatskoj i kooperativnosti oko Dejtona.

jebiga i na ovom forumu se moze cesto procitati otvoreno zaljenje sto srbiji nije dozvoljeno na kosovu ono sto je hrvatskoj u krajini

isti ti ljudi pisu da je hrvatska izgubila proterivanjem srba

Pa Nikica je morao da zagine kako bi Luka mogao da počne da piše novu stranicu porodične istorije kao dobar Srbin pravoslavac, to čak i nije previše suptilna poruka.

Па србовљње се не помиње нешто превише у закључку. Православље, Звезда и регионална одредница - песма коју певају на крају је песма коју могу певати и Срби и Хрвати.

То може бити и прилично јака антинационалистичка порука, тако гледано.

@pbg12345

Posisam ti taj prstić.

15 minutes ago, Roger Sanchez said:

Kreator stavlja detalje sadržaja svoje serije u dosta zanimljivu metaforičku ambalažu

Bivša država nije dovoljno mrtva niti je dovoljno kriva, treba još kolcem u nju da se ne povampiri i rasturi još i Srbiju. Ko da umjesto što slušam kreatora čitam Melicu

u jebem ti kaze lik, dakle autor serije beograd koji je izdao krajinu je beograd glavni grad socijalisticke federativne republike jugoslavije

mladje generacije mesaju, a to nikako ne bi smelo danasnji beograd glavni grad srbije (pa dodaje da mu je drago sto je napokon glavni grad srbije) sa beogradom iz serije koji je glavni grad jugoslavije

ali ne, nije to srbovanje, evo sad ce hamlet objasniti

verovatno su i ovde problem razne nvo i gradjanisti koji mrze praaave srbe

4 minutes ago, Milošica said:

@pbg12345

Posisam ti taj prstić.

i dalje tesko prezivljavas neagtivne reakcije? (

inace, vazda mi je bilo skaradno knin zvati dalmacijom

zna se da je dalmacija=more fantom