December 7, 2025Dec 7 Meni je najzanimljivije bilo da čujem albanske stereotipe o Srbima. Apsolutno je isto kao i ono što mi™ mislimo o njima™, preslikano.Srbi su glupi, ružni, zaostali, primitivni, necivilizovani, rođeni zlikovci koji su nam oteli vekovna ognjišta, jedino čime se u životu bave jeste kako će ds napakoste Albancima.Ono, doslovno je jedina razlika u stavovima to da li si rođen južno ili severno od Ibra. Edited December 7, 2025Dec 7 by Halvard
December 7, 2025Dec 7 2 minutes ago, pbg12345 said:pa sad, ima nekoliko potencijalnih lekovana koji ciljas?Onaj koji je radio i prvi put a koji je sad big no-no svuda. Onaj koji rešava kompletno pitanje desnice, a posledično i nacionalizam kao njen najprizemniji deo. Edited December 7, 2025Dec 7 by Amos
December 7, 2025Dec 7 ove jebene casice za rakiju nikad kod nas nisu postojale. pre kineza Edited December 7, 2025Dec 7 by triple_nippled
December 7, 2025Dec 7 36 minutes ago, triple_nippled said:ove jebene casice za rakiju nikad kod nas nisu postojale. pre kinezaimao moj deda u toplici identičneposle akcione epizode jedna dramska, dijalog u crkvi i na sahrani kuča obojile epizodu. slabija od prošle ali se i dalje drže nivoa@nautilus koju ovo pesmu pevaju u kafani?
December 7, 2025Dec 7 13 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:imao moj deda u toplici identičnemeni bas strane, zanimljivo skroz
December 7, 2025Dec 7 jery ono sloba i mira u pozadini i dok dilpara na sahrani izgovara sramotno i ofrlje napisani govor? Edited December 7, 2025Dec 7 by garcia
December 7, 2025Dec 7 Author Доле су сви пили ракију из таквих чашица, нико није пио из чокања. Мени је ова епизода добра. Дијалог Срђе наркомана и брата му у кафани је можда и најбољи дијалог у серији. Исто тако и свађа Никице и Наде. Нагледао сам се свађа где ћаћа и син не причају због једне речи, сестре, браћа. Просто је такав свијет доле. А опет, немају проблем да неком дају "очи из главе" ако затреба. Јебига, врнтави људи, уровни, роглави. И сви језићави до зла бога. Има 100 непреводивих израза за то наше. Лука у цркви је добар. Већини доле је црква била слава, сајмови, Божић, Ускрс и свађа са Хрватима. Данас је мало другачије, црква је стуб заједнице, неко ко те људе држи заједно. Две ствари ми нису на нивоу остатка епизоде. Сцена са шпијуном на сплаву и прича о отетој дјеци, Цвари и десетом травњу. У Другом свјетском рату Далмација је избјегла и велика покатоличавања али и велике покоље. Највећи покољ се десио у јуну 1941 али није био ни приближан ономе што је урађено веђ са друге стране Динаре у Ливањском пољу или по селима у Херцеговини. У Книну и околини је убијено 50-100 људи, у Ливањском пољу 1500. Жена се порађа, не знаш оће ли жива остати а ови се напијају у кафани. Друштво, мој ћаћа и један новинар радио Книна су се толико напили кад сам се ја родио да су спавали у полицијском ауту јер нису могли стајати на ногама. Ћаћа је био полицајац.Не знам која је пјесма, можда су нешто написали пригодно за ово. Нисам неки познавалац крајишке музике.
December 7, 2025Dec 7 Author 9 minutes ago, garcia said:jery ono sloba i mira u pozadini i dok dilpara na sahrani izgovara sramotno i ofrlje napisani govor?и мени се учинило. има тих пар ситних субверзивности у серији.
December 7, 2025Dec 7 On 12/4/2025 at 9:37 PM, Milošica said:Ja sam ubeđen da se likovi "srpskih" roditelja apsolutno dopadaju plebsu. Pa i Pejaković.Cvare je Srbin...rođen 10.4.1941. Kakav obrt!!!
December 7, 2025Dec 7 3 minutes ago, Arčibald Rajs said:Cvare je Srbin...rođen 10.4.1941. Kakav obrt!!!Ubedljivo najgluplji momenat u seriji...
December 7, 2025Dec 7 1 hour ago, pbg12345 said: i za ista govna bi glasali koja sve ove teme drze zivima evo maltene 40 godinaPardon, ali ja nisam gradjanista pa da glasam Tomu jer mi rekla Vesna da je to in. Nego za koga ja to glasam? Jel idem mozda na fasizticke koncerte? A ida idem, to je samo lirika, jel tako, tako je, i onda ni nema veze.Ili mozda hoces da porokas livadu Tompsonovih zvanic, rada sam cuti o tome, sta predlazes kao totalno resenje za ljude koji pohode fasisticke koncerte obuceni u fasisticko ruh i klicu za dom spremni?
December 7, 2025Dec 7 39 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:koju ovo pesmu pevaju u kafani?22K views · 292 reactions | Grupa Zrmanja - Plava Marama...Grupa Zrmanja - Plava Marama 🎤🎧
December 7, 2025Dec 7 6 minutes ago, ronin said:Ubedljivo najgluplji momenat u seriji...donekle*meni je najgluplji momenat "nemacki spijun" koji porucuje kako ce deca dece mrzeti srbiju i pretke, kriviti ih za sve i bezati u nemacki zagrljajvristi da je to napisano po narudzbini nekog iz sns vlasti*poznata je prica o diani budisavljevic i spasavanju srpske dece iz ustaskih logoraveliki broj te dece je zavrsio u "uglednim hrvatskim porodicama" a takvima su se u ndh logicno smatrale one koje su podrzavale samu ndhdeo ih se vratio kasnije svojim bioloskim porodicama (oni sretnici koji su imali ikog prezivelog), dobar deo je ostao da zivi u tim porodicama potpuno nesvestan svog poreklane bi me cudilo da su nekima zaista pisali za datum rodjenja dan osnivanja ndh, na kraju krajeva ogromnoj vecini se nije ni znao pravi datum rodjenjameni su ta deca (srpska sirocad kojima su ustase pobili sve) a koja su odgojena kao hrvati, dobar deo njih kao hrvatski nacionalisti, a neki i u ustaskim porodicama uvek sluzio kao dobar primer onim kretenima koji su ubedjeni da je nacionalnost nesto sa cim se radjas i umires
December 7, 2025Dec 7 16 minutes ago, ronin said:Ubedljivo najgluplji momenat u seriji...Daj ne smaraj...dobar obrt i psihodrama koja sledi...