November 29, 2025Nov 29 Just now, Shan Jan said:Da, i moj sestric komunicirq preko igrica na playstation sa drugarima. Ja kad sam igrqo igrice to je bio pun fokus. Ovi klinci ko da gluvare u stvari a ne zaista igraju igrice.Pa da, a takve su im i igrice, zapravo nisu igrice nego virutelno okruženje i kome nešto kupuješ, prodaješ, oduzimaš i dodaješ... Akcija i ako je ima traje par desetina sekundi.Jebote, devedesetih smo prodavali bubrege da kupimo vudu kartice zbog grafike, a oni se igraju pikselizovanim poligonima.
November 29, 2025Nov 29 Eto ja do danas nisam znao za silent generation, možda jer su bili silent A sada su većinom zaista silent, čast izuzecima Edited November 29, 2025Nov 29 by ubibobi
November 29, 2025Nov 29 Ne igraju se igrice kao nekad u naaaše vreme. Ja zapalim vatru na prozoru pa dam dimni signal komšiji u soliteru prekoputa da rašujemo malo A na Dastu dvojci.
November 29, 2025Nov 29 4 minutes ago, JozoMujica said:Njima su zapravo igrice socijalne mreže i ne mislim da je to posebno loše, i mi smo igrali klikere po ceo dan. Ovo vidim pre kao zdravstveni (piljenje u ekran) issue nego sociološki.Zapravo jeste i sociološki. Preko ekrana možeš svakome da kažeš svašta, uživo to nije tako. Jutjub je pun klipova iz onlajn sesija raznih igara sa grupnim voice chatovima punih teškog rasizma, mizoginije i ostalih izama i ginija. Te stvari klinci koji igraju igre uživo ne izgovaraju tako lako drugima.
November 29, 2025Nov 29 5 minutes ago, Amos said:Ne igraju se igrice kao nekad u naaaše vreme. Ja zapalim vatru na prozoru pa dam dimni signal komšiji u soliteru prekoputa da rašujemo malo A na Dastu dvojci.Sve se menja samo CS je vecan
November 29, 2025Nov 29 Sad bez šale, gluvarenja u igricama ima otkad je multiplejera ili bar igraonica kod nas. Verujem da je sada podignuto na ovaj modern loneliness X nivo ali nije da to 2 generacije pre nisu radile. Najveći uspeh naše generacije je bio beg od programiranog sadržaja, to jest televizije. Internet je bio način da sam pronadješ svoj sadržaj, izbegneš reklame i uštediš sebi veliku količinu praznog hoda u primanju informacija.Sada se to vratilo na velika vrata kroz ove app reelove koji se vrte bez pauze i ponovo oduzimaju agency™, samo na 10 puta gori način nego što je to radio TV.
November 29, 2025Nov 29 22 minutes ago, napadaj said:Zapravo jeste i sociološki. Preko ekrana možeš svakome da kažeš svašta, uživo to nije tako. Jutjub je pun klipova iz onlajn sesija raznih igara sa grupnim voice chatovima punih teškog rasizma, mizoginije i ostalih izama i ginija. Te stvari klinci koji igraju igre uživo ne izgovaraju tako lako drugima.U slučaju ovih koje ja posmatram to "kažeš svašta" ne ide dalje od onoga što smo uobičajeno jedni drugima govorili kad se posvađamo na fudbalu.Moguće da će se promeniti kad budu stariji, ovo što za sada vidim je da su super i jedni prema drugima i prema nepoznatim igračima koje sreću online.
November 29, 2025Nov 29 4 hours ago, Svemir Zeka said:Inače, pre par dana na času kod malo mlađih i neozbiljnih, lupim namerno iznenada 67, i oni ijaooooo, apsolutni raspad. Jedni se smeju, drugima krindž, i sad pošto par tih kojima je krindž inače ne mogu nikako da se smire na času, kažem: od sad kad god ste nemirni samo ću da six-sevenujem (ima i pokret koji ide uz to) Praktična primena skibidi govora.Ja sam cetvrt veka ispred vremena. Ocekujem da se tokom sledece godine 67 vrati u slabije koriscene brojeve
November 29, 2025Nov 29 12 minutes ago, Delija67 said:Ja sam cetvrt veka ispred vremena. Ocekujem da se tokom sledece godine 67 vrati u slabije koriscene brojeveJoj sad ovo moram da pokažem klincu
November 29, 2025Nov 29 Proslog vikenda su pre nase utakmice u biznis ligi igrale neke mladje kategorije, rekao bih srednjoskolski uzrast. Nastalo je potpuno ludilo kad sam izasao na zagrevanje u dresu sa brojem 67
November 29, 2025Nov 29 9 hours ago, levi said:pa kad nemamo našu reč za todlera. sve druge imamo samo tu nemamoMakanja.
November 30, 2025Nov 30 On 11/29/2025 at 8:41 AM, Svemir Zeka said:Inače, pre par dana na času kod malo mlađih i neozbiljnih, lupim namerno iznenada 67, i oni ijaooooo, apsolutni raspad. Jedni se smeju, drugima krindž, i sad pošto par tih kojima je krindž inače ne mogu nikako da se smire na času, kažem: od sad kad god ste nemirni samo ću da six-sevenujem (ima i pokret koji ide uz to) Najbolji način da se deci ogadi bilo koji aktuelan trend/žargon - usvoji ga generacija njihovih roditelja.