November 29, 2025Nov 29 9 hours ago, ultra plasticni said:a kako se izgovara ank, kao skank ili onako klot unc, kako je napisanoMene sin zove ank.
November 29, 2025Nov 29 Ko je uopšte pokrenuo te razne, bumer, zumer, milenijalci i ostale tupave izraze? Ja te izraze nisam čuo do pre nekoliko godina. Koji je kriterijum za određivanje? Bumeri su valjda1946-1964. Zašto baš te godine, zašto ne do 1966. godine ili do 1957. godine? Sve mogu da podnesem, ali da neko mrtav ozbiljan koristi reč TODLER .... Sve vi jbm!
November 29, 2025Nov 29 unca unca tajmfak of, skibidi nefju Edited November 29, 2025Nov 29 by Filozof manijak
November 29, 2025Nov 29 Ova moja sestricina, mladji genZ, koristi izraz it will take a minute u raznim varijacijama ali znacenje je uvek da to nesto traje jako dugo.Sa druge strane pocela je nesvesno da koristi izraze koje moja generacija ima, mala pobeda za nas ankove.
November 29, 2025Nov 29 4 hours ago, Zico said:? Bumeri su valjda1946-1964. Zašto baš te godine, zašto ne do 1966. godine ili do 1957. godine? Bumeri, zapravo, imaju vrlo logično objašnjenje - rođeni u vreme naglog priraštaja posle ww2, što se nazvalo baby-boom.Drugo, generacije kasnije su razvstane prema tome ko je za života saznao za internet, a odrastao bez njega, ko je rastao s njim i mrežama, i ko apsolutno ne može da zamisli offline život. Meni je npr starije dete raslo s razvojem mreža (z gen), a mlađe ne zna za offline (alfa). On je rođen u matriksu.
November 29, 2025Nov 29 Inače, pre par dana na času kod malo mlađih i neozbiljnih, lupim namerno iznenada 67, i oni ijaooooo, apsolutni raspad. Jedni se smeju, drugima krindž, i sad pošto par tih kojima je krindž inače ne mogu nikako da se smire na času, kažem: od sad kad god ste nemirni samo ću da six-sevenujem (ima i pokret koji ide uz to) Praktična primena skibidi govora.
November 29, 2025Nov 29 On 20. 11. 2025. at 18:45, Svemir Zeka said:Uzgred, pitala sam đecu šta je unc, rekli su mi da smo to mi, uncle-ovi....Pa kad su kidare.
November 29, 2025Nov 29 4 hours ago, Zico said:Ko je uopšte pokrenuo te razne, bumer, zumer, milenijalci i ostale tupave izraze? Ja te izraze nisam čuo do pre nekoliko godina. Koji je kriterijum za određivanje? Bumeri su valjda1946-1964. Zašto baš te godine, zašto ne do 1966. godine ili do 1957. godine? sociološko-tehnološki su “uslovljene”baby boom gen - po bumu novorođenih po završetku drugog sv. rata. taj boom se normalizovao polovinom šezdesetihgen z - po knjizi generacija x priče o ubrzanoj kulturi, analogno detinjstvomilenijalci - ’97 - ‘12 internet postaje široko dostupan, pa do smart phona, postali punoletni na prelasku u novi milenijumagen z - njih je dočekao smart fon kao “deo života”…vrlo su zanimljivi nazivi, a ako imaš u okruženju lepo mogu da se primete razlike, pogotovu ako su generacije pomešane, na poslu npr
November 29, 2025Nov 29 GenA se karakterise time da su odrasli sa socijalnim mrezama. Njihov socijalni zivot je na internetu uz povremene izlete u stvarni zivot.
November 29, 2025Nov 29 Just now, Shan Jan said:GenA se karakterise time da su odrasli sa socijalnim mrezama. Njihov socijalni zivot je na internetu uz povremene izlete u stvarni zivot.Ono što ja vidim kod mog klinca (11 godina) i njegovih drugara je malo drugačije. Njih klasične socijalne mreže uopšte ne dotiču (osim malo TikToka). Oni se dosta druže i provode vreme zajedno uživo, ali često tokom tog vremena igraju igrice u okviru kojih imaju kanale za komunikaciju.Njima su zapravo igrice socijalne mreže i ne mislim da je to posebno loše, i mi smo igrali klikere po ceo dan. Ovo vidim pre kao zdravstveni (piljenje u ekran) issue nego sociološki.
November 29, 2025Nov 29 Da, i moj sestric komunicira preko igrica na playstation sa drugarima. Ja kad sam igrao igrice to je bio pun fokus. Ovi klinci ko da gluvare u stvari a ne zaista igraju igrice. Edited November 29, 2025Nov 29 by Shan Jan