August 4, 2025Aug 4 On 29. 7. 2025. at 17:02, Milošica said:Idite u Talin. To je top grad.On 29. 7. 2025. at 21:50, *edited by mod said:Najbolje što sever Evrope može da ponudi. Posebno odnos cena-kvalitet. Još ako odeš posle nekog Stokholma ili Rige...Osim što Estonci nisu baš preterano gostoljubivi, a i dalje postoji naci momenat kod njih.Ali ok, za posetu je u redu, ne više od toga.
August 4, 2025Aug 4 On 31. 7. 2025. at 12:46, Lo Zingaro said:Leti jako retko idem u Alpe jer su mi zgodniji i pitomiji moji apenini iznad Parme a i njih posecujem iskljucivo kad je neizdrzivo vruce dole nize. Novi stan sam i kupio na lokaciji prvih brezuljaka iznad Parme da bi logisticki bio blizu svezije zone.Ne zameri, kad kažeš "iznad", jel' misliš na ovo (jugo)zapadno od, ili nešto drugo?
August 4, 2025Aug 4 1 minute ago, zorglub said:Ne zameri, kad kažeš "iznad", jel' misliš na ovo (jugo)zapadno od, ili nešto drugoDa, upravo juzno od grada na prvim apeninskim brezuljcima
August 5, 2025Aug 5 On 3. 8. 2025. at 0:28, destiny said:Imas li neki max €, sta potpada pod jeftine nekretnine, cisto da znamo smemo li da spominjemo neka mesta?Mozda za neke ovde ima prihvatljivih cena, ne znas imovinsko stanje forumskog pukaJa sam topik shvatio kao povoljne nekretnine na mediteranu. Ispisao sam romane na italijanskom topiku o tom delu i meni omiljene obale koju redovno posecujem, ali mi nikad ne bi palo napament da tamo kupim stan iz hiljadu razloga od kojih cena nije onaj primarni mada i ona utice.
August 5, 2025Aug 5 20 hours ago, zorglub said:Pogledao sam par mesta na gmaps fotkama, baš fino izgleda.Recimo, da sam mnogo blizu ovog mesta.
August 5, 2025Aug 5 4 hours ago, Lo Zingaro said:Ja sam topik shvatio kao povoljne nekretnine na mediteranu. Ispisao sam romane na italijanskom topiku o tom delu i meni omiljene obale koju redovno posecujem, ali mi nikad ne bi palo napament da tamo kupim stan iz hiljadu razloga od kojih cena nije onaj primarni mada i ona utice.Koji bi drugi razlozi bili? Da se ne zaletimo 😃
August 5, 2025Aug 5 6 minutes ago, Pixisis said:Koji bi drugi razlozi bili? Da se ne zaletimo 😃Logisticki pretezno. U sezoni su plaze vise nego prenatrpane jer su male, uske i kratke (u cemu i jeste njihova lepota). Parking je nemoguce naci iako je papreno skup. A cene nisu ispod 6000€ po qm i to starogradnja s tuznim kupatilima, kuhinjama i bez parking mesta ako ne zelis bas visoko u brda. Ko nema problem s budzetom i moze da kupi stan s parking mestom i iz kojeg moze da ode pesice do mora ne bih ga odgovarao vec bi mu zavidio jer ja nemam love da placam 10.000€ po qm na tom potezu. Istina, meni ide u prilog da sam od prve plaze u Liguriji na sat vremena voznje i lakse mi i jeftinije da platim stan za vikend ili nekoliko dana kad mi se ide, sto uostalom redovno i radim. Ali i ja izbegavam jul i avgust jer je nemoguce za bilo kakvo opustanje, vec formula za povecanje stresa na max level. Kome letna sezona nije prioritet, moze da se nadje i za 4000€ nesto dalje od mora.
August 6, 2025Aug 6 On 28. 7. 2025. at 10:32, radisa said:Za CG valjda ima neka fora da se dobije rezidencijalni status, moj poznanik je to nekako rešio kad je kupio stan, ali ga nisma gnjavio... Kad se budem čuo sa njim, pitaću ga...Može malo više detalja? :)
August 10, 2025Aug 10 Lici na gajbu moje pokojne babe talijanke, ima taj smek. Samo se iz njenog stana videla Emilijaromanja, a ne gologuzani. Ko zna, da je bila na setom spratu mozda dobacila da bi se i videli razni Lidi.Salim se, volim te zabarske zgrade iz 70tih.
August 10, 2025Aug 10 3 hours ago, Frank Pembleton said:🤔https://www.idealista.it/en/immobile/33248342/Zasto je ovo tako jeftino ?
August 10, 2025Aug 10 On 31. 7. 2025. at 10:38, Lo Zingaro said:Evo odmah da ti razmontiram sve opcije i to gratis Prvi stan je Monfalkoneu, industrijski gradic s ogromnim brodogradilistem i najvecim procentom stranaca od svih gradova u Italiji. 30% residenata su stranci od kojih ogromna vecina islamske veroispovesti iz Bangladesa i to cesto prilicno integralisticki nastrojeni. Tih 30% kad se pogleda na populaciju mladju od 40 godina prelazi 50% sto znaci da su vec prakticno velika vecina u skolama i samo je pitanje vremena kada ce i zvanicno postati prvi muslimanski italijanski grad. Ogromni su problemi s integralistima koji teraju zene da budu integralno pokrivene sve osim ociju. Cak i klinkama u skoli, na plazama se kupaju u burkama prakticno. Svakodnevna scena s ulica je najslicnija Iranu. Grad je bure baruta jer je na vlasti naravno Liga kao kontrateg navedenoj situaciji a i italijanska populacija ga polako ali sigurno napusta zbog sve komplikovanijeg suzivota. Katastrofalno mesto za zivot a pogotovo za investiciju u stan na mediteranu.Drugi stan je u Pineti gradica Grado i nije bas jeftin posto cena prelazi 3300€ po qm a kupatilo i kuhinja su krs po slikama i sigurno treba da se jos ulozi da bi to licilo na nesto. Radi se o zgradama sa stanovima ciji vlasnici ne zive tamo vec ih koriste ili iznajmljuju u letnjem periodu. Znaci da je od kraja oktobra do kraja aprila sablasno mesto. To more tamo je realno velika topla slana mocvara i ne bih nikad ni pozeleo da dan provedem na toj plaze a kamoli da kupim neku nekretninu pored.Treci stan je u centru Udina u Viale Ungheria kvartu koji je postao geto zbog prevelikog broja stranaca i koji ima velikih problema sa sigurnoscu jer posle mraka prakticno pod kontrolom dilera i sl. mikrokriminalaca. Obijanje stanova je svakodnevnica da mnogi vise ni ne prijavljuju sitne kradje. Svaki italijanski grad na severu ima svoj kvart iz kojeg su Italijani pobegli i koji se pretvorio u niciju zemlju. Ovaj stan je u jednom od tih kvartova.Za ona 2 stana koja treba renovirati pocetna cena nije nikakav indikator jer ce rekonstrukcija kostati mnogo vise od gole nekretnine plus poslovicna italijanska birokratija da se sve to regulise i dovede u red. Ne preporucujem to ni svom najvecem neprijatelju.