Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

1 hour ago, jms_uk said:

Gde to ljudi nalaze?

gotovo u svakom turističkom mestu ima po neki ofis real estate agencije.

a imaju i sajtove.

na licu mesta sam video istaknute natpise da je apartman, cela kuća ili samo plac na prodaju sa sve telefonom na tabli/mušemi.

do ovog leta sam živeo u zabludi da su sva bliska mesta na halkidikiju ista ali utvrdih da to nisu. mislim na kvalitet plaža a mene samo to interesuje. briga me za paradajz turiste ili grčke narodnjake. mada prenapučenost u sezonj ume da zasmeta, jednostavno nema prostora gde da zabodeš suncobran.

za apartman od 40ak kvadrata cene se kretale od 70-80K pa naviše. mislim da je sad i poraslo ali iskreno nisam gledao skoro.

da sam sam već bih živeo u grčkoj.

ovako deca tinejdžeri ne žele da migriramo ni do pančeva.

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

On 11. 8. 2025. at 9:43, milfisland said:

Dobiješ dozvolu boravka, ako imaš nekretninu, zaposlen si negdje... Ako nisi zaposlen, otvoriš firmu i samozaposliš se, isplatiš sebi minimalac, mali su porezi i doprinosi, mnogo manji nego u Srbiji.

Obnavljaš je kad istekne, posle godine neprekindog boravka ima se pravo na rezidentnost.

Makar je ovako u bamkama, kada se neko sa nerezidenta prebacuje na rezidenta. Mislim da je slično i u ostalim sferama života.

Mislim da je dovoljno da imas nekretninu, ne moras biti i zaposlen.

Ako ides na varijantu da otvaras svoju firmu, upravo je tako kako si napisao. Prvih 5 godina obnavljas privremeni boravak na svakih godinu dana, a posle toga dobijas boravak na 5 godina. Sta ide posle toga, nemam pojma, tek treba da se raspitam.

• 4 weeks later...

@Frank Pembleton @Pixisis

pitali ste na vocapu za situaciju sa nekretninama u herceg novom, a pixisis specificno za lokacije koje nisu preskupe.

po svemu sto znam, povoljnije su nego u drugim gradovima na cg primorju, uz ogradu da ulcinj ne poznajem.
poskupile su otkad su rusi i ukrajinci zbog rata stigli masovno i naglo, iako su obje zajednice brojne i deceniju prije toga, pa i vise.

povoljnije su nekretnine iznad magistrale i razlika u cijeni nekad zna da bude stimulativnija od visinske razlike, herceg novo je grad na brdu i alpinizam vam ne gine osim ako imate para da iskesirate novac za stan na setalistu ali onda cete da se penjete do prodavnice.

centar u odnosu na periferiju ne znaci sto i ranije, rivijera sa cijenama ne zaostaje mnogo narocito otkad je u kumboru izgradjen portonovi, skupa generika.

topla 2 (i topla 3 ali ona je bas visoko) i crveni krst su dobre lokacije, a ponekad je moguce na njima naci manji stan smislene cijene. ali, jako je vazno provjeriti ima li nekretnina sve dozvole. znam da ljudi kupuju i neuknjizene stanove pa placaju dazbine i cekaju uknjizbu. ja se licno ne bih usudila prije dobre provjere.

iznad glavne autobuske cijene nekad znaju da budu smislene, pa cak i bolje nego na toploj jer su zgrade starije, a pozicija je dobra.

djelovi igala ka brdu (npr gomila) i ka sutorini tj granici sa hrvatskom takodje mogu biti povoljniji, dalje su od mora ali kvalitet podlokacije varira od krsa do dosta smislenog buduci da se u blizini gradi autobuska stanica oko koje ce se vezati jso par objekata, olimpijski bazen, u perspektivi i stambena zgrada ili vise njih.

ako vam je ok stan u kuci, ponekad ima smisla pogledati srbinu, to je iznad glavne autobuske.

uplela sam informacije i sopstvene preferencije jer sam donedavno mislila da cu da kupim manji stan, tj moja porodica.

centar grada, centar igala i citav pojas ispod magistrale su skuplji.

Edited by morgana

5 minutes ago, morgana said:

pitali ste na vocapu za situaciju sa nekretninama u herceg novom, a pixisis specificno za lokacije koje nisu preskupe.

po svemu sto znam, povoljnije su nego u drugim gradovima na cg primorju, uz ogradu da ulcinj ne poznajem.
poskupile su otkad su rusi i ukrajinci zbog rata stigli masovno i naglo, iako su obje zajednice brojne i deceniju prije toga, pa i vise.

povoljnije su nekretnine iznad magistrale i razlika u cijeni nekad zna da bude stimulativnija od visinske razlike, herceg novo je grad na brdu i alpinizam vam ne gine osim ako imate para da iskesirate novac za stan na setalistu ali onda cete da se penjete do prodavnice.

centar u odnosu na periferiju ne znaci sto i ranije, rivijera sa cijenama ne zaostaje mnogo narocito otkad je u kumboru izgradjen portonovi, skupa generika.

topla 2 (i topla 3 ali ona je bas visoko) i crveni krst su dobre lokacije, a ponekad je moguce na njima naci manji stan smislene cijene. ali, jako je vazno provjeriti ima li nekretnina sve dozvole. znam da ljudi kupuju i neuknjizene stanove pa placaju dazbine i cekaju uknjizbu. ja se licno ne bih usudila prije dobre provjere.

iznad glavne autobuske cijene nekad znaju da budu smislene, pa cak i bolje nego na toploj jer su zgrade starije, a pozicija je dobra.

djelovi igala ka brdu (npr gomila) i ka sutorini tj granici sa hrvatskom takodje mogu biti povoljniji, dalje su od mora ali kvalitet podlokacije varira od krsa do dosta smislenog buduci da se u blizini gradi autobuska stanica oko koje ce se vezati jso par objekata, olimpijski bazen, u perspektivi i stambena zgrada ili vise njih.

ako vam je ok stan u kuci, ponekad ima smisla pogledati srbinu, to je iznad glavne autobuske.

uplela sam informacije i sopstvene preferencije jer sam donedavno mislila da cu da kupim manji stan, tj moja porodica.

centar grada, centar igala i citav pojas ispod magistrale su skuplji.

Kakve su cene u onim soliterima u Igalu? Red velicine ako znas?

4 minutes ago, radisa said:

Kakve su cene u onim soliterima u Igalu? Red velicine ako znas?

42m2

134.000€ za stan u prizemlju, letos je bila kupoprodaja

e

sad sam proverio info, ponuda je bila do kraja avgusta(ne kupoprodaja) i cena je bila 42m2 133.500€

Edited by kud u maglu Simoviću

4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

42m2

134.000€ za stan u prizemlju, letos je bila kupoprodaja

e

sad sam proverio info, ponuda je bila do kraja avgusta(ne kupoprodaja) i cena je bila 42m2 133.500€

Znači kao u NS na jačoj lokaciji...

Jbt, nenormalno, nenormalno je kakve su cene u Srbiji...

@morgana

Hvala puno, moj drugar iz nekog predhodnog života je imao tamo gajbu, 3 leta sam proveo tu, jako mi se sviđalo... Uvek sam razmišlajo akko bi da kupujem stan na moru, to bila jedna od prvih lokacija koju bi gledao...

na ovo morganino dodajem da će cene svakako skočiti(neke projekcije idu od 30%-50%) kada cg uđe u eu

a to iz današnje perspektive deluje prilično izvesno

dobar rezon.

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

na ovo morganino dodajem da će cene svakako skočiti(neke projekcije idu od 30%-50%) kada cg uđe u eu

a to iz današnje perspektive deluje prilično izvesno

To znam i ja... Može bude tčano, a može bude i navlaka da se što pre kupi...

Jbg, nebitno, da sad mogu uzeo bih, iz više razloga, ali moram se malo strpeti...

ponuda nije neka, a prostora za novogradnju nema baš na izvolte

pogotovo u boki

pre neko leto sam čitao u financial times-u(nobles) neki tekst o tendenciji selidbe evropljana na mediteran i o ceni nekretnina na istom, i o okretanju kupaca ka manje poznatim mediteranskim destinacijama van klasičnih i opštepoznatih "rivijera"

nešto mi u glavi naslov alt-med club il tako nekako...

53 minutes ago, morgana said:

meni bi bile interesantne lokacije u đenovićima(kod porto novog), kumbor i sl

tu je već novogradnja 10% jeftinija od cene onog stana u igalu koji je u zgradi iz 70 i neke, i koliko znam je u izvornom stanju

22 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

meni bi bile interesantne lokacije u đenovićima(kod porto novog), kumbor i sl

tu je već novogradnja 10% jeftinija od cene onog stana u igalu koji je u zgradi iz 70 i neke, i koliko znam je u izvornom stanju

ima smisla okolina portonovog ali nisam imala dozivljaj da je taj dio ispod magistrale oko 3k. bas cu da pogledam, tenks.

info koji ja imam za đenoviće je 2700€/m2

ovo je prvi red iznad magistrale

Jeste li čuli za ovaj neki novi zakon koji uvodi vlada CG ? U vezi boravka stranaca.

Ispada da ti je džaba što imaš nekretninu, ne možeš da dobiješ boravak ako ti ta nekretnina vredi manje od 200k evra.

I još ima neka klauzula ako si iz zemlje koja nema usklađenu politiku sa EU (ovo mi nije baš najjasnije) onda umesto 90, možeš da budeš u CG samo 30 dana.

Meni ovo suludo.

Kupiš stan od recimo 150k i možeš da ga koristiš samo mesec dana .

Da li su oni normalni ?

Edited by duda