Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

18 minutes ago, duda said:

Jeste li čuli za ovaj neki novi zakon koji uvodi vlada CG ? U vezi boravka stranaca.

Ispada da ti je džaba što imaš nekretninu, ne možeš da dobiješ boravak ako ti ta nekretnina vredi manje od 200k evra.

I još ima neka klauzula ako si iz zemlje koja nema usklađenu politiku sa EU (ovo mi nije baš najjasnije) onda umesto 90, možeš da budeš u CG samo 30 dana.

Meni ovo suludo.

Kupiš stan od recimo 150k i možeš da ga koristiš samo mesec dana .

Da li su oni normalni ?

To je rizik sa nekretninom u inostranstvu. Eno sta se desilo Britancima sa spanskim nekretninama zbog brexita. Ti zakoni za strance se lako menjaju, po potrebi, jbg. nisi glasacka grupa.

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

lako se menjaju al nisu retroaktivni

Just now, Shan Jan said:

To je rizik sa nekretninom u inostranstvu. Eno sta se desilo Britancima sa spanskim nekretninama zbog brexita. Ti zakoni za strance se lako menjaju, po potrebi, jbg. nisi glasacka grupa.

Ali baš nema logike.

Neki penzosi hoće da borave u svom mediteranskom stanu recimo pola godine, to znači da će za to vreme nešto i da troše u toj zemlji.

A šta, to nije u interesu te zemlje ?

Meni je to van svake logike.

Just now, duda said:

Ali baš nema logike.

Neki penzosi hoće da borave u svom mediteranskom stanu recimo pola godine, to znači da će za to vreme nešto i da troše u toj zemlji.

Više se isplati da izdaju, ti turtisti više troše... fantom

3 minutes ago, duda said:

Ali baš nema logike.

Sta ako porastu cene nekretnina pa se pobuni domaca raja sto ne moze da kupi dom dok im se stranci setkaju okolo sve vise i vise... ocas posla neki populista napravi zakon koji ce sustinski da tera strance van, osim bogatih naravno, zato uvek i imamo ove fore daj milion dolara i evo ti pasos, mozes i da glasas.

5 minutes ago, Shan Jan said:

Sta ako porastu cene nekretnina pa se pobuni domaca raja sto ne moze da kupi dom dok im se stranci setkaju okolo sve vise i vise... ocas posla neki populista napravi zakon koji ce sustinski da tera strance van, osim bogatih naravno, zato uvek i imamo ove fore daj milion dolara i evo ti pasos, mozes i da glasas.

A Crna Gora je baš destinacija koja će privući te silne milionere.

Sa srećom im sa tom taktikom.

Osim toga, dole se gradi nenormalno. Sve će manje biti lokalaca koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

Imam dole rođake. Zvrlje prazne nekretnine.

Ne kazem da je nuzno da ce tako biti vec samo da je, bar meni, uvek nesigurno kupovati nekretninu u inostranstvu jer se mnogo lako menjaju ti zakoni za strance. Ja ne bih kupovao nigde ako nemam bar permanent residence.

51 minutes ago, Shan Jan said:

Ovo je hrvatsko primorje as we speak. Došli EU nomadi, pokupovali šta se ima, podigli cene po prodavnicama, restoranima, ko ne živi od turizma i ne izdaje leti ništa je ostao jban. Hrvati iz unutrašnjosti na more idu samo ako imaju babu/tetku/druga koji ima nekretninu dole, pa da se uvale (doduše, većina ima tako neke kombinacije, pošto je ogromna obala).

boravisnu dozvolu u cg ima svako i njegova sestra. ne moze biti da je za boravak neophodna nekretnina.

35 minutes ago, morgana said:

boravisnu dozvolu u cg ima svako i njegova sestra. ne moze biti da je za boravak neophodna nekretnina.

Nije neophodna nekretnina, može i posao tj radna dozvola, može firma, može spajanje porodice.

Sada se taj zakon pooštrava, ali po meni je to igranje države. E kao ako imaš nekretninu preko 200k onda može a ako je jeftinija, ko te jebe. To nikad i nigde nisam čula.

Onda lepo zabranite strancima da kupuju nekretnine i rešite taj problem.

bas cu da provjerim, strankinja mi je na 3 m od mene, pun grad stranaca, niko se ne potresa da ja znam.

3 minutes ago, morgana said:

bas cu da provjerim, strankinja mi je na 3 m od mene, pun grad stranaca, niko se ne potresa da ja znam.

To su tek amandmani koje je vlada predložila na predlog novog zakona.

Videćemo da li će i proći u tom obliku.

I to je objavljeno pre dan-dva, slučajno sam saznala na tw.

Verovatno zato ljudi još ne znaju ništa o tome.

znaju, naravno, mjesecima se prica da slijedi izmjena zakona.

nekretnina je samo jedan od mogucih osnova za regulisanje boravka.

isti zakon tretira digitalne nomade npr, najjace da im se uvaljuje nekretnina.

Edited by morgana

Imam nekretninu u CG, tj. gospodja nasledila od oca i da nije komsija starosedelaca - odavno bi je prodali i kupili neki RV, pa da nam bude svejedno gde cemo da provedemo odmor.

Ovako, cuti i placaj cele godine dazbine za nesto gde sam 15-20 dana u toku iste. fantom

@morgana , ne razumemo se.

Naravno da nekretnina nije, niti će biti jedini osnov.

Ja pričam o nečem drugom.

Razdvajanje ljudi po toj osnovi, do 200 i ispod 200k je jako dripački. Ne razumem šta time misle da postignu.

Turski diler će kupiti nekretninu od 500k i on može slobodno da se šetka kroz CG.

Penzosi će kupiti garson do 100k e da bi stare kosti boravile u toplijoj klimi, e ne može, tj može 30 ili 90 dana.

Tu logiku ja ne kapiram.

Edited by duda