November 26, 2025Nov 26 Popular Post Poštovani navijači Partizana,Pre četiri i po godine sam se vratio u moj voljeni klub i krenuo zajedno sa vama da živim najlepši san. Imao sam želju i cilj da naš Partizan ponovo posle 10 godina postane deo Evrolige, uspeli smo svi zajedno u tome. Utakmice našeg voljenog kluba su postale nešto više od košarke, zahvaljujući vama koji ste najzaslužniji za to. Na žalost, došao je trenutak kada sam morao da preuzmem odgovornost za sve loše stvari koje su se desile ove sezone i podnesem neopozivu ostavku.Želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomagali naš klub sve ove godine, predsedniku kluba i svim članovima Upravnog odbora, svim ljudima iz radne zajednice kluba, kao i svim sponzorima. Veoma sam zahvalan svim igračima koji su bili sa nama u ove četiri i po godine, članovima mog stručnog štaba (mnogo puta sam isticao, najbolji koji sam imao) i naravno velika zahvalnost svim navijačima Partizana! Hvala vam za bezrezervnu podršku, poštovanje i ljubav koju ste mi davali svih ovih godina u svakoj prilici! Uvek jedan od vas, večno zahvalan! Željko Obradović
November 26, 2025Nov 26 1 minute ago, Milošica said:Različito gledamo na stvari, ne vredi. Dule, Željko, sve je to sastavni deo Partizana. Što je najgore, stvari nisu samo iracionalne, već postoje vrlo opipljivi razlozi zbog kojih je valjalo da ostane. No dobro, ako on ne želi, ne može na silu.OK, kod mene je KK Partizan pre svega. A to su Željko, Dule, Saša Đorđević, Saša Danilović itd ... Željko bi naravno trebao da ostane u upravi ali neće sa ćaci Ostojom a potonji neće da ode. Teško će prihvatiti da vučiću polaže račune, a i zašto bi? Ostvario se kao najbolji evropski trener, da mu sad radikalčina komanduje.
November 26, 2025Nov 26 11 minutes ago, Frank Pembleton said:A šta mislite, ako je ovo definitivno, da li otpada da Željko Obradović ostane na nekoj "jakoj" funkciji u klubu?Da li bi to bio veliki pritisak na budućeg trenera?Ovo je nesto sto je pod must..on voli sve oko Partizana i vezano za Partizan i najmanje sto moze da se ucini je da mu se ponudi tako nesto.
November 26, 2025Nov 26 1 hour ago, holden kolfild said:moja dva centa, ostaje. odbija se, blablabla.I ovo je moguće. Pa da se vidi reakcija igrača ... Mada su kod nas glavne role u timu stranci amerikanci, ne verujem da će biti neke reakcije (ako ostane Željko). Njima je Željko samo još jedan trener u nizu, ne shvataju oni našu situaciju. Dati otkaz Parkeru ne možeš, jbg 2,5 miliona je 2,5 miliona.
November 26, 2025Nov 26 13 minutes ago, Frank Pembleton said:A šta mislite, ako je ovo definitivno, da li otpada da Željko Obradović ostane na nekoj "jakoj" funkciji u klubu?Da li bi to bio veliki pritisak na budućeg trenera?Nije on da bude funkcioner. Niti to zeli, to je uvek govorio. Samo trener. U Partizanu je clan skupstine kluba i to je to. Naravno, neformalno je i ranije dok je vodio druge timove znao da posreduje oko nekih stvari kako bi se resili, da predlozi nesto.. Za to mu ne treba funkcija..
November 26, 2025Nov 26 8 minutes ago, Kreator said:OK, kod mene je KK Partizan pre svega. A to su Željko, Dule, Saša Đorđević, Saša Danilović itd ... Željko bi naravno trebao da ostane u upravi ali neće sa ćaci Ostojom a potonji neće da ode. Teško će prihvatiti da vučiću polaže račune, a i zašto bi? Ostvario se kao najbolji evropski trener, da mu sad radikalčina komanduje.A kod nas nije ako smo želeli da ostane?Kako da ti kažem, ali ja nisam navijao za PAO i Fener, nego za Partizan.
November 26, 2025Nov 26 1 minute ago, Kreator said:I ovo je moguće. Pa da se vidi reakcija igrača ... Mada su kod nas glavne role u timu stranci amerikanci, ne verujem da će biti neke reakcije (ako ostane Željko). Njima je Željko samo još jedan trener u nizu, ne shvataju oni našu situaciju. Dati otkaz Parkeru ne možeš, jbg 2,5 miliona je 2,5 miliona.potrosio sam dva, imam jos par, i njih cu potrositi =)
November 26, 2025Nov 26 Ipak je otišao, nije ponudio ostavku već otišao. Željko Obradović se oprostio pismom od PartizanaSada je iz zvanično. Željko Obradović je podneo ostavku i tim povodom se oglasio putem sajta Partizana.Njegovo pismo prenosimo u celosti:"Poštovani navijači Partizana,Pre četiri i po godine sam se vratio u moj voljeni klub i krenuo zajedno sa vama da živim najlepši san. Imao sam želju i cilj da naš Partizan ponovo posle 10 godina postane deo Evrolige, uspeli smo svi zajedno u tome. Utakmice našeg voljenog kluba su postale nešto više od košarke, zahvaljujući vama koji ste najzaslužniji za to. Na žalost, došao je trenutak kada sam morao da preuzmem odgovornost za sve loše stvari koje su se desile ove sezone i podnesem neopozivu ostavku.Želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomagali naš klub sve ove godine, predsedniku kluba i svim članovima Upravnog odbora, svim ljudima iz radne zajednice kluba, kao i svim sponzorima.Veoma sam zahvalan svim igračima koji su bili sa nama u ove četiri i po godine, članovima mog stručnog štaba (mnogo puta sam isticao, najbolji koji sam imao) i naravno velika zahvalnost svim navijačima Partizana!Hvala vam za bezrezervnu podršku, poštovanje i ljubav koju ste mi davali svih ovih godina u svakoj prilici!Uvek jedan od vas, večno zahvalan!"Željko Obradović
November 26, 2025Nov 26 17 minutes ago, harper lee said:Kako ja to vidim, najbolji scenario je bio da Zeljko, ako vec vise nije mogao, izabere naslednika na klupi i pomeri se na neko mesto savetnika, sportskog direktora ili tako nesto. Uzeti sada ovu ekipu koja je zasrala sve sto je mogla i voditi je pred navijacima za koje je Zeljko bog kosarke a da on na neki nacin ne ostane u klubu i aminuje zamenu moze samo lud covek.Ovo je i meni palo na pamet, taj Trinkijeri mora sad da izgura minimalno do plejina da bi ga raja prihvatila, inače će biti samo šarlatan koji menja najvećeg. Partizan gubi i deo identiteta, dolazi trener koji nije KKP, a od ovih igrača, izuzev Vanje, niko nije bio tu pre 18 meseci.edit: zato je Sale pravi pik, njega bi ljudi prihvatili čak i ako se pokaže da je ovaj roster nepopravljiv. Edited November 26, 2025Nov 26 by goofs
November 26, 2025Nov 26 1 minute ago, goofs said:Ovo je i meni palo na pamet, taj Trinkijeri mora sad da izgura minimalno do plejina da bi ga raja prihvatila, inače će biti samo šarlatan koji menja najvećeg. Onda mu je bolje i da ne dolazi. Mada ja ne verujem da će doći, prevarant Ostoja hteo da ga zavrne za pare u korona sezoni, a taj isti Ostoja je još uvek tu.
November 26, 2025Nov 26 3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Nije on da bude funkcioner. Niti to zeli, to je uvek govorio. Samo trener. U Partizanu je clan skupstine kluba i to je to.Naravno, neformalno je i ranije dok je vodio druge timove znao da posreduje oko nekih stvari kako bi se resili, da predlozi nesto.. Za to mu ne treba funkcija..zasto? mogao bih da ga zamislim na kicinoj f-ji.ili ono sto je harper rekao, kao savetnika, recimo, budeceg trenera, minimum da ima 40 godina, moj mali savet :coffee:nije mu strano da drzi klinike, otvorene treninge i sl.nece biti profa, sa tim uticajem, ali ima stimung koji lici na nikolicev.cinik je i zahtevan je zelimir do beskraja. Edited November 26, 2025Nov 26 by holden kolfild