Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supermarketi

Featured Replies

Proveravajte cene na kasi ili na računu. Poslednji primer: pribor za roštilj u Lidl-u. Iznad stoji cena 250 din, na kasi 500.

• Replies 400
  • Views 27.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jezovuk
    jezovuk

Meni je skroz ok i humano to ukidanje non-stop rada i potpuno podržavam. Prevashodno zbog zaposlenih, a generalno i zbog nas ostalih. Koji će nam q desetine non-stop radnji po gradu. Šta mi to hitno t

• Klara
    Klara

Ljudi koji popiju jednu čašu soka dnevno i pojedu jednu kockicu do jedva štanglu čokolade, poseban krug pakla za vas.

• Midžeta
    Midžeta

Aman su najgore radnje ubedljivo, svaka je raspalija od prethodne, imaju cak i svoj trademark smard, ne moraš da vidis natpis kad uđeš i osetiš smrad, znas da si u Amanu

Posted Images

Realno su te kase (još uvek) sranje)

Svaku stvar moraš da stavis jednu po jednu, ako se zaneseš pa uzmeš par stvari da skeniraš, skroz zabode. Plus već pomenuto za alkohol i cigare.

Tako da ih jedino koristim ako moram i to za po par artikala, za veće kupovine su baš pakao.

Za mene najgore samousluzne kase su u Lidlu. Imaju proveru da moras da stavis na deo pored kase i ako imas vise artikala cesto se zaglupe. Samo za manji broj, ako imam vise idem na pravu kasu. Sto se tice kradje, koliko znam cene u Srbiji i jesu vece jer je procenat kradje uracunat u iste. Moje iskustvo je da realno niko ne proverava ljude u Maksiju sta su otkucali. U Grckoj u Masoutisu imaju random provere, a kase su konplikovane kao i u Lidlu, sa proverom i odlaganjem artikala.

Znači kod nas se bore protiv krađe tako što cene podignu svima, a u Grčkoj tako što neko stoji i random proverava kese?

• 1 month later...
  • Author

Juce je drzava Austrija konacno nesto korisno uradila kontra poganih supermarketa (Billa, Hofer, Spar i Lidl)

Vecina akcija u stvari nisu akcije i nedostaje najniza cena u prethodnih 30 dana. Ove godine je izvrseno 2200 kontrola u 1200 marketa i podnete su prijave protiv 300. Austrija je na vrhu u EU po broju prodatih artikala koji su u momentu kupovine na akciji (40%).

Zanimljiv je i odgovor lanaca na 22% vece cene nego u Nemackoj: Alpi i veca mreza filijala. ajde

I da ne propustim bacanje hate na sve lance i njihovu gamefication kupovine. Drzava bi morala pod hitno to zabraniti. (Makar razlicite cene za one sa karticom i one bez)

• 1 month later...

Ne znam da li je pravi topic ali koliko čujem Roda se sprema za stečaj, a ni Idea nije daleko. Nadaju se da će da ih neko kupi ali od toga verovatno nema ništa.

9 minutes ago, *edited by mod said:

Ne znam da li je pravi topic ali koliko čujem Roda se sprema za stečaj, a ni Idea nije daleko. Nadaju se da će da ih neko kupi ali od toga verovatno nema ništa.

i roda i idea su deo mercator s-a

jel info da mecator hoće da ih se separatno reši ili…

Just now, kud u maglu Simoviću said:

i roda i idea su deo mercator s-a

jel info da mecator hoće da ih se separatno reši ili…

Rode gotovo sigurno, a Idea još se ne zna.

Iz drugog, manje proverenog izvora i Maxi se oteo kontroli i više ne slušaju državne instrukcije jer su im profiti u kanalu.

Srce mi se cepa sto ce da propadnu. Dok su drali kozu, onda im je valjalo.

Malo sam uporedjivao u Maxiju proizvode koje oni prodaju pod svojim markama, cisto da se vidi kolike su marze drzali. Obicna voda od 1,5l je sa 45 dinara pre izmene pala na 30 dinara. Smrznuta mesavina za djuvec je sa nekih 110/115 dinara pala na 80 dinara, za rusku salatu je bila cak i niza (ranije na uobicajenim akcijama su spustali na oko 90 dinara). RIblje pljeskavice sa 250 na 150 dinara. Pakovanje vate od 200g sa 210 na 140 dinara. Kitbis napolitanke sa 90 na 60 i nesto dinara, slicno i za kroasane. Pecenica rinfuz je sada ispod 100 dinara (tu stoji natpis komsijska cena).

To kad okače artikle na akciji i vidiš koja je bila redovna cena - samo ti prođe kroz glavu da su oni i sa tom umanjenom cenom i dalje dobri sa maržom, koliko je to klepanje.

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Kitbis napolitanke sa 90 na 60 i nesto dinara

Kako 60, juče sam uzela dve vrste, 87-92 dinara. Ali 200 grama, za razliku od Jaffa...

Screenshot-20251021-215322.jpg

11 minutes ago, Klara said:

Kako 60, juče sam uzela dve vrste, 87-92 dinara. Ali 200 grama, za razliku od Jaffa...

Screenshot-20251021-215322.jpg

Toliko su bile kad su stupile na snagu ove odredbe, kao nova redovna cena, bas sam bio nakupovao. U medjuvremenu su se eto vratili na staru redovnu cenu.

I banane su bile spustene sa 210 na oko 180, pa digli posle na 190, evo sada su opet 210..

Aha, nisam te dobro razumela :), mislila sam da si ih u nekom Maksiju našao po navedenoj ceni.

Ja juče posle 100 godina ušla u Maxi, drugarica nahvalila Kitbis napolitanke, čokoladice i krem...teško žabu u vodu naterati. 🐾

Banane su 170 u DIS-u.

10 hours ago, *edited by mod said:

https://x.com/NedeljnikVreme/status/1980623736622678317

Lanac prodavnica Gomeks je tako, saznaje „Vreme“, već zatvorio tri prodavnice u Novom Pazaru, jednu u Čačku i dve na Zlatiboru. Pre toga je iz kompanija otišao osnivač firme Goran Kovačević, koji je medijima čitav niz godina bio poznat kao čovek koji uvek govorio ono što misli. Iako je javno objavljeno da se Kovačević povukao, zapravo je otišao pod pritiskom jer se nije slagao sa trenutnom ekonomskom politikom države i javno ju je komentarisao, govore izvori poznati redakciji.

Gomeks će troškove morati da nastavi da reže, pa će do novembra zatvoriti ukupno 15 prodavnica, od kojih najviše u Kragujevcu, Novom Pazaru, Smederevskoj Palanci…

Katanac će biti stavljen i na jednu trgovinu u Beogradu.

Na sličnu strategiju primorani su, prema nezvaničnim informacijama i iz DIS-a, koji zatvara radnju u centru Beograda i još dva objekta u drugim gradskim opštinama. I Merkator će do kraja godine zatvoriti više desetina objekata i tako otpustiti ili prebaciti veliki broj zaposlenih, dok Delez planira da stavi katanac na deset svojih prodavnica.

Kao jedno od objašnjenja za zatvaranje prodavnica mogao bi da se ponudi i pad kupovne moći građana. Ipak, ekonomista Saša Đogović za „Vreme“ kaže da promet u trgovinama nije opao, iako je manji od očekivanog.

Taman će fino neko iz ekipe da otvori nove lance umesto svih ovih i da uzima što je Maksiju i ostalima malo.