October 15, 2025Oct 15 Ojeleye je sinoc par minuta igrao peticu, mislim da su jos bili u petorci Kalenic i Deda na 3 i 4. Nisu bili ni Moneke, ni Moti ni Izundu u igri tadaDeda bi istisnuo Kristijana Lejtnera iz drim tima '92
October 15, 2025Oct 15 Just now, kralj said:Zvezdina jučerašnja utakmica je knjiški primer koji ppkazuje kako punoletstvo selekcije i hokejaške rotacije ubijaju ritam tima.jedini problemčić je što smo juče imali u 80% tekme hokejaške rotacije, i to na ekstremni način
October 15, 2025Oct 15 Očekuje se da Bolomboj uskoro stigne u Beograd, gde bi nastavio sa oporavkom i pripremama za nastavak sezone.Dobrić se očekuje protiv Reala, Grejem je počeo sa individualnim trningom ... ide na bolje.
October 15, 2025Oct 15 24 minutes ago, Ratamahatta said:Ojeleye je sinoc par minuta igrao peticu, mislim da su jos bili u petorci Kalenic i Deda na 3 i 4. Nisu bili ni Moneke, ni Moti ni Izundu u igri tadaDeda bi istisnuo Kristijana Lejtnera iz drim tima '92Davidovac je nominalno igrao na petici ali petorke s njim ionako sve preuzimaju u odbrani.
October 15, 2025Oct 15 42 minutes ago, Nikodije said:Tim pre ne treba pretrpavati roster jer svaki od ovih igrača može da igra na dve pozicije, osim dve petice. Zato treba dovesti jednog beka a ne dva, a po profilu mislim da trena da bude neki šuter koji dobro igra bez lopte i u stanju je da za 10 minuta ubaci 10 poena i ne mora da bude neki defanzivac.Ove dve pobede su nas stabilizovale ali ne treba zaboraviti da smo mi sinoc igrali sa tri beka (ako ne racunamo 5 minuta Miljenovica iz nuzde) od kojih su prve i jedine opcije na 1 i 2 igrale preko 30 minuta a treci je Jago. OK, valjda ce se brzo vratiti Grejem ali Karter i Kenan nece. Jedan igrac mora obavezno i to koliko odmah, drugi ce zavisiti dosta od toga koliko ce u ovom sistemu moci da pruzi Dobric i da li Miljenovic moze da pruzi nesto za nekih 7-8 minuta. Tek u scenariju da njih dvojica zablistaju prestace potreba za drugim bekom i moci cemo da sacekamo da se Karter vrati ali to je bas na dugackom stapu. Obradovic inace po sopstvenom priznanju vidi kosarku kao igru bekova i voli da ima veliku rotaciju na bekovskim pozicijama, ono sinoc je bilo iz nuzde i pokazalo se kao pun pogodak protiv snazne i visoke ali prilicno spore ekipe Zalgirisa ali nisam siguran da bi radilo protiv nekih brzih up-tempo ekipa poput Pariza i spanskih ekipa koje igraju takvu kosarku. Uostalom, vec u petak cemo videti protiv Reala kako ce to izgledati. Ja se u nacelu slazem sa tobom da s ovakvom ulogom Nwore i povratkom Grejema i Dobrica ne vidim ni gde bismo udenuli jos dva beka a kamoli im dali masnu minutazu ali verujem da Salo ne racuna ozbiljno ni na Jaga, ni na Dobrica, ni na Miljenovica tako da ce se mesto i za tog drugog beka brzo otvoriti.
October 15, 2025Oct 15 1 hour ago, Ivo Petović said:Semi je zver, njegov plafon je jako visok, ali mi deluje da ima problema sa samopouzdanjem + izgleda da još nije pokupio sve akcije, obzirom da se skoro nijedna ne igra za njega. Malo je zajebano kad imaš dva tako dobra igrača na istoj poziciji i praktično jedan menja drugoga, obično jedan završi u kanalu. Mora mu se malo proširiti uloga.Njegova koncentracija u odbrani je vrhunska, mislim da može sve da brani. Voleo bih da vidim petorku CMM, Nwora, Semi, Moneke, Izundu. Tu svi mogu da preuzimaju sve i nema ko da se gadja u odbrani. Potencijalno petorka da zaključavanje utakmica.To je verovatno i bila Sferopulosova ideja kad je formirao ovakav roster, s tim sto na petici cekamo i Bolomboja koji bi tek dodao masti na takvu odbranu. Bolomboj se izgleda ovih dana vraca u Beograd da "kod kuce" zavrsi sa oporavkom i polako pocne sa treninzima. Pitanje je koliko ce on moci posle ovolike pauze i kada ce uopste moci, posle one prve duge pauze je maltene odmah poceo da doprinosi kao da nije pauzirao jer je njegova igra u sustini jednostavna ali bas dugo nije igrao.Za mene je najvece pitanje da li je sinocnja igra u odbrani Nwore fluke ili standard ispod kojeg nece ici jer ako je standard onda automatski postajemo ekipa bez rupa u odbrani. Nwora je igrac s ozbiljnom napadackom reputacijom i nece biti uvek toliko motivisan da pegla kao sto je radio sinoc. Ne treba zaboraviti da smo sinoc prvi put igrali s novim trenerom i svi su igrali kao pomahnitali da bi se dokazali i zakucali svoje mesto u rosteru, kako vreme bude prolazilo opadace taj motivacioni faktor. Meni je sinoc vilica sve vreme bila u krilu od shoka ni zbog koga drugog do zbog Davidovca, da sam juce pre podne umro stavio bih kucu na opkladu da on ni u snu ne moze da odigra onakvu odbranu. Covek za kojeg smo svi bili spremni da stavimo ruku u vatru da je mrtvo puvalo sinoc je ugasio bekove Zalgirisa i to ne bilo koje bekove vec Franciska i Loa koji su veoma brzi i okretni.
October 15, 2025Oct 15 ne može nworina odbrana od sinoć biti standard, kada je u pitanju uspešnost - jer on dečko, uz neko okvirno držanje dogovora sa ekipom, prilično instinktivno reaguje i zato je u stanju da svojim solidnim wingspanom seče lopte levo & desno.nwora je dobar defanzivac ali niej ono što mi doživljavamo kao defanzivca, lika koji izađe sa idejom da svaki svoj atom snage i mozga poveti odbrani sledećeg napada.uostalom, on nam je jedan od glavnih skorera u ekipi, trenutno glavni, tako da nije za očekivati da njegova u učinku dobra defanziva, bude standard.
October 15, 2025Oct 15 1 hour ago, kralj said:Zvezdina jučerašnja utakmica je knjiški primer koji ppkazuje kako punoletstvo selekcije i hokejaške rotacije ubijaju ritam tima. Momci se stislli, izađe nosilac tek koliko da odmori i odmah se uspostavi momentum.Zbog povreda je možda neophodno, ali ni to nisam siguran. Ne bi me čudilo i da bi se igrači manje povređivali kad bi uvek igrali u ritmu po 33 minuta.Pogledati pod Ergin Ataman. Edited October 15, 2025Oct 15 by Dankan Ajdaho
October 15, 2025Oct 15 13 minutes ago, uini said:ne može nworina odbrana od sinoć biti standard, kada je u pitanju uspešnost - jer on dečko, uz neko okvirno držanje dogovora sa ekipom, prilično instinktivno reaguje i zato je u stanju da svojim solidnim wingspanom seče lopte levo & desno.nwora je dobar defanzivac ali niej ono što mi doživljavamo kao defanzivca, lika koji izađe sa idejom da svaki svoj atom snage i mozga poveti odbrani sledećeg napada.uostalom, on nam je jedan od glavnih skorera u ekipi, trenutno glavni, tako da nije za očekivati da njegova u učinku dobra defanziva, bude standard.Standard u smislu motivacije i truda, naravno da ce njegova odbrana dosta zavisiti i od mecap-ova i od nacina na koji protivnik igra. Nwora je ogroman za beka a ta velicina ga ne cini mnogo sporijim i manje eksplozivnim, on i ne mora da ulaze neki poseban dodatan effort u ovim nasim odbranama sa preuzimanjima da bi tako ogroman bio odbrambena sila na perimetru. Covek ima 203 cm, veliki raspon ruku i preko 100 kila, treba sutnuti ili se provuci pored toga. Ne ocekujem ni ja da se posebno cima i razmislja kako da brani a ne kako da napada, taj poseban effort nam od njega treba kao sinoc, u zavrsnicama kad se mec lomi.
October 15, 2025Oct 15 Američki košarkaš Markus Hauard postaće novi igrač Crvene zvezde, javlja Srbija Danas.Hauard je prethodne tri sezone proveo u dresu Baskonije i profilisao se kao jedan od najboljih napadača u Evroligi. Info nije bas previse pouzdan, ali je zabavan
October 15, 2025Oct 15 Mi smo doveli Motija iz Monaka, nemamo više prava dovođenja iz EL ekipa, do polovine sezone kad je dozvoljen prelaz igrača.
October 15, 2025Oct 15 5 minutes ago, kurjak said:Mi smo doveli Motija iz Monaka, nemamo više prava dovođenja iz EL ekipa, do polovine sezone kad je dozvoljen prelaz igrača.Samo ako je bio registrovan za Monako, a mislim da nije.
October 15, 2025Oct 15 2 minutes ago, smooth.Op said:Samo ako je bio registrovan za Monako, a mislim da nije. Zašto su se čekali papiri iz Monaka, bilo je nekog zastoja, koliko se sećam.