July 7Jul 7 27 minutes ago, Klara said:Grize me savest zbog spontane tupave šale 🐑, izvini, napadaj, odoh na sunce dok ne napravim veću štetu. :'): izgovorila u jednom dahu i pobegla ::macka gleda i neverue:
July 7Jul 7 nisam ni znao, niti bio svestan da statistički kidam kao srednja klasasad se osećam još jači nego ikad, skloni se sa puta, sirotinjo
July 7Jul 7 2 hours ago, napadaj said:Wat? Pa nisam se naljutio, odgovorio sam ispod šta se desilo.Mislila sam da odgovaraš nekom drugom. :D Ih, na mene da se iko naljuti, neeeeće se desiti. 🦄 :)
July 7Jul 7 Sebe smatram bogatom osobom, iako mi primanja jedva prelaze 1kBez ikakvih klišea i patetike. Imam mnogo dobrih stvari u životu, imam ljude koje volim, i samo tako i nek ostane. Sa sve kamatama koje plaćam preko računa, ih
July 7Jul 7 sto manje radis sve si vise bogat. kada rintas ko kurac zarad brojeva na racunu i nekih neostvarenih fantazija kojima ispravljas rupe u psihi znas da si puko i da si siromasniji svakim danom. rad (danasnje shvaranje rada) je zlo.
July 7Jul 7 sve sam skloniji pogledu da je mladost najvece bogatstvo, i da covek protraci svoje pravo bogatstvo jureci ono lazno...
July 8Jul 8 Prilično sam siguran da za mene (a moguće i za većinu ljudi) ne bi bilo dobro da imam toliko novca da ne moram da radim uopšte. Ako ne u poroke, sigurno bi me odvelo u neke psihološke dubioze. Zamišljam da imam ceo dan da lenčarim na nekom ostrvu bez ikakve stvarne obaveze i razmišljam o smislu života, sranjima koja nas okružuju lokalno i globalno a na koja ne mogu uticati… Ok, imao bih hobije, ali znajući sebe ne verujem da bi prošlo puno pre nego skroz poremetim kakav takav unutrašnji mir i ritam.
Wednesday at 07:405 days Sad sam se setila druga iz srednje skole. Studirao u Bg, brat blizanac mu studirao u NS, roditelji nikad para, pesacio po Bg do faxa, jeo po menzi.....i kad je diplomirao na Masinskom, dobio posao, resio da proslavi - imao druga, koji je imao ficu, nasuo mu pun rezervoar goriva i zamolio druga da ga vozi po Bg, lagano.... a on, seo na suvizacevo sediste, otvorio prozor, pa kad naidju pored bus stajalista, bekelji se ovima sto cekaju!On, tad, sebi bio bogat, nije vise morao busom.
Wednesday at 07:515 days 8 minutes ago, destiny said:Sad sam se setila druga iz srednje skole. Studirao u Bg, brat blizanac mu studirao u NS, roditelji nikad para, pesacio po Bg do faxa, jeo po menzi.....i kad je diplomirao na Masinskom, dobio posao, resio da proslavi - imao druga, koji je imao ficu, nasuo mu pun rezervoar goriva i zamolio druga da ga vozi po Bg, lagano.... a on, seo na suvizacevo sediste, otvorio prozor, pa kad naidju pored bus stajalista, bekelji se ovima sto cekaju!On, tad, sebi bio bogat, nije vise morao busom.Ja sam svojevremeno isto otisla u BG, vrlo retko isla busom a i kad bas moram uglavnom se setim kakav je bio u BGu pa brrr, bukvalno zivotni cilj: da ne moram vise nikad da se vozim gradskim prevozom po BGu.Znaci godinama sam vec nazad u BGu, tek sam prosle godine pomirila da se vozim prevozom, pa i to cak ugl nije tako lose jer ne moram na posao u spicu a ostalo je sve lagano.Ne bih u taxi vise ni ulazila koliko deru nego kad sam sa malim moram ponekad. TLDR, razumem druga 700 %
Wednesday at 08:315 days Meni je taj osecaj bogatstva bio kad sam mogao da udjem u supermarket i da ne gledam cene nego samo uzimam sta mi se svidja.
Wednesday at 08:335 days Just now, Shan Jan said:Meni je taj osecaj bogatstva bio kad sam mogao da udjem u supermarket i da ne gledam cene nego samo uzimam sta mi se svidja.Meni takodje ne kad nisam gledala cene, uvek ih gledam i krindzujem, nego kad vise nisam znala tacno do u paru koliko imam u novcaniku a ulazim u supermarkete, jer znam da na kartici imam dovoljno.I tu po meni prestaje svaka diskusija o jednoj klasi nebogatih, koja obuhvata i onog sto se prebira oko racuna za struju i onoga ko sa tim uglavnom nema problem, ako ga od toga bas deli i 1 otkaz.
Wednesday at 09:315 days Zanimljivo zapazanje, na uzorku od nekoliko prijatelja, rodjaka - imaju mnooogo para, bas mnogo, kupuju vrlo skupe stvari (auto, za kucu, odecu...), ali istovremeno idu u prodavnuce hrane gde je e.g. mleko 5 centi jeftinije, sipaju gorivo u drugom gradu, jer je 10 centi jeftinije, parkiraju negde u materini jer nece da plate parking...Meni, licno, ta logika sitnicarenja nikad nije bila jasna i ne smatram ih bogatim ljudima, ako stede na jeftinim stvarima i pate se oko 3 eura za parking (ne volim ni ja, ali ako odem negde turisticki, ne razmisljam - toliko je, pa cu platiti).Ja sam bogata, jer nemam pojma koliko jogurt kosta - ako mi treba, kupim ga u prvoj prodavnici na koju naidjem. I pocela sam da se smatram bogatom kad mi se desilo da sam se u po leta smrzla u Edinburgu, usla u prodavnicu i kupila jaknu zato sto mi je tad bilo hladno, a ne zato sto stize jesen, pa mi treba jakna.Kriterijumi bogatstva su vrlo individualni
Wednesday at 09:415 days 1 hour ago, Shan Jan said:Meni je taj osecaj bogatstva bio kad sam mogao da udjem u supermarket i da ne gledam cene nego samo uzimam sta mi se svidja.Ovo je i suština Robin Hud koncepta, ukoliko zanemarimo romantični (Marijana) i modni (hulahopke/helanke) aspekt.
Wednesday at 09:465 days 6 minutes ago, destiny said:Ja sam bogata, jer nemam pojma koliko jogurt kosta - ako mi treba, kupim ga u prvoj prodavnici na koju naidjem. I pocela sam da se smatram bogatom kad mi se desilo da sam se u po leta smrzla u Edinburgu, usla u prodavnicu i kupila jaknu zato sto mi je tad bilo hladno, a ne zato sto stize jesen, pa mi treba jaknaKupila si ono sto zelis i sto ti je potrebno, i imas dovoljno novca da to mozes da priustis. Jogurt zelis da popije i znas da kosta red velicine eur kovanice. Ta/te eur kovanice ni ne brojis u dzepu/novcaniku i zato ti cena nije bitna.Jaknu si kipila zato stonti treba, 'ladno napolju, i zato sto imas para da je kupis. Neces ni primetiti da si je kupila. Tako si u mogucnosti Sto se tice cicijasenja i/ili racionalnog trosenja, to je jace od coveka. Pre par nedelja u Becu na aerodromu kafa je bila reda velicine 6 eur. Nisam je kupio zato sto je skupa, a ne zato sto nemam da je platim. Naprosto, ne vredi tih para. Nisam ovca bez obzira sto imam runo