Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

Featured Replies

27 minutes ago, Klara said:

Grize me savest zbog spontane tupave šale 🐑, izvini, napadaj, odoh na sunce dok ne napravim veću štetu. :')

: izgovorila u jednom dahu i pobegla :

:macka gleda i neverue:

cat-flabbergasted.gif

• Replies 759
  • Views 39.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Onaj ko ne mora da radi ono sto nece 

• imam 4 hektara obradive zemlje u pomoravlju, možda ima neki potencijalni rudnik ispod, nisam pametna   (ispratiću se sama sa topika)

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

pre 5 godina sam na severnom kipru upoznao coveka iz nisa i igrom slucaja ponovo sam ga sreo tamo ove godine. ispostavilo se da imamo dosta zajednickih prijatelja i da zna neke moje bliske rodjake. co

Posted Images

Smiluj se, dovoljna je muka biti ja. lolol

nisam ni znao, niti bio svestan da statistički kidam kao srednja klasa

sad se osećam još jači nego ikad, skloni se sa puta, sirotinjo

2 hours ago, napadaj said:

Wat? Pa nisam se naljutio, odgovorio sam ispod šta se desilo.

Mislila sam da odgovaraš nekom drugom. :D

Ih, na mene da se iko naljuti, neeeeće se desiti. 🦄 :)

Sebe smatram bogatom osobom, iako mi primanja jedva prelaze 1k

Bez ikakvih klišea i patetike. Imam mnogo dobrih stvari u životu, imam ljude koje volim, i samo tako i nek ostane. Sa sve kamatama koje plaćam preko računa, ih

sto manje radis sve si vise bogat. kada rintas ko kurac zarad brojeva na racunu i nekih neostvarenih fantazija kojima ispravljas rupe u psihi znas da si puko i da si siromasniji svakim danom. rad (danasnje shvaranje rada) je zlo.

sve sam skloniji pogledu da je mladost najvece bogatstvo, i da covek protraci svoje pravo bogatstvo jureci ono lazno...

Prilično sam siguran da za mene (a moguće i za većinu ljudi) ne bi bilo dobro da imam toliko novca da ne moram da radim uopšte. Ako ne u poroke, sigurno bi me odvelo u neke psihološke dubioze. Zamišljam da imam ceo dan da lenčarim na nekom ostrvu bez ikakve stvarne obaveze i razmišljam o smislu života, sranjima koja nas okružuju lokalno i globalno a na koja ne mogu uticati…

Ok, imao bih hobije, ali znajući sebe ne verujem da bi prošlo puno pre nego skroz poremetim kakav takav unutrašnji mir i ritam.

Sad sam se setila druga iz srednje skole. Studirao u Bg, brat blizanac mu studirao u NS, roditelji nikad para, pesacio po Bg do faxa, jeo po menzi.....i kad je diplomirao na Masinskom, dobio posao, resio da proslavi - imao druga, koji je imao ficu, nasuo mu pun rezervoar goriva i zamolio druga da ga vozi po Bg, lagano.... a on, seo na suvizacevo sediste, otvorio prozor, pa kad naidju pored bus stajalista, bekelji se ovima sto cekaju!

On, tad, sebi bio bogat, nije vise morao busom.

8 minutes ago, destiny said:

Sad sam se setila druga iz srednje skole. Studirao u Bg, brat blizanac mu studirao u NS, roditelji nikad para, pesacio po Bg do faxa, jeo po menzi.....i kad je diplomirao na Masinskom, dobio posao, resio da proslavi - imao druga, koji je imao ficu, nasuo mu pun rezervoar goriva i zamolio druga da ga vozi po Bg, lagano.... a on, seo na suvizacevo sediste, otvorio prozor, pa kad naidju pored bus stajalista, bekelji se ovima sto cekaju!

On, tad, sebi bio bogat, nije vise morao busom.

Ja sam svojevremeno isto otisla u BG, vrlo retko isla busom a i kad bas moram uglavnom se setim kakav je bio u BGu pa brrr, bukvalno zivotni cilj: da ne moram vise nikad da se vozim gradskim prevozom po BGu.

Znaci godinama sam vec nazad u BGu, tek sam prosle godine pomirila da se vozim prevozom, pa i to cak ugl nije tako lose jer ne moram na posao u spicu a ostalo je sve lagano.

Ne bih u taxi vise ni ulazila koliko deru nego kad sam sa malim moram ponekad.

TLDR, razumem druga 700 %

Meni je taj osecaj bogatstva bio kad sam mogao da udjem u supermarket i da ne gledam cene nego samo uzimam sta mi se svidja.

Just now, Shan Jan said:

Meni je taj osecaj bogatstva bio kad sam mogao da udjem u supermarket i da ne gledam cene nego samo uzimam sta mi se svidja.

Meni takodje ne kad nisam gledala cene, uvek ih gledam i krindzujem, nego kad vise nisam znala tacno do u paru koliko imam u novcaniku a ulazim u supermarkete, jer znam da na kartici imam dovoljno.

I tu po meni prestaje svaka diskusija o jednoj klasi nebogatih, koja obuhvata i onog sto se prebira oko racuna za struju i onoga ko sa tim uglavnom nema problem, ako ga od toga bas deli i 1 otkaz.

Zanimljivo zapazanje, na uzorku od nekoliko prijatelja, rodjaka - imaju mnooogo para, bas mnogo, kupuju vrlo skupe stvari (auto, za kucu, odecu...), ali istovremeno idu u prodavnuce hrane gde je e.g. mleko 5 centi jeftinije, sipaju gorivo u drugom gradu, jer je 10 centi jeftinije, parkiraju negde u materini jer nece da plate parking...

Meni, licno, ta logika sitnicarenja nikad nije bila jasna i ne smatram ih bogatim ljudima, ako stede na jeftinim stvarima i pate se oko 3 eura za parking (ne volim ni ja, ali ako odem negde turisticki, ne razmisljam - toliko je, pa cu platiti).

Ja sam bogata, jer nemam pojma koliko jogurt kosta - ako mi treba, kupim ga u prvoj prodavnici na koju naidjem. I pocela sam da se smatram bogatom kad mi se desilo da sam se u po leta smrzla u Edinburgu, usla u prodavnicu i kupila jaknu zato sto mi je tad bilo hladno, a ne zato sto stize jesen, pa mi treba jakna.

Kriterijumi bogatstva su vrlo individualni

1 hour ago, Shan Jan said:

Ovo je i suština Robin Hud koncepta, ukoliko zanemarimo romantični (Marijana) i modni (hulahopke/helanke) aspekt.

6 minutes ago, destiny said:

Ja sam bogata, jer nemam pojma koliko jogurt kosta - ako mi treba, kupim ga u prvoj prodavnici na koju naidjem. I pocela sam da se smatram bogatom kad mi se desilo da sam se u po leta smrzla u Edinburgu, usla u prodavnicu i kupila jaknu zato sto mi je tad bilo hladno, a ne zato sto stize jesen, pa mi treba jakna

Kupila si ono sto zelis i sto ti je potrebno, i imas dovoljno novca da to mozes da priustis.

Jogurt zelis da popije i znas da kosta red velicine eur kovanice. Ta/te eur kovanice ni ne brojis u dzepu/novcaniku i zato ti cena nije bitna.

Jaknu si kipila zato stonti treba, 'ladno napolju, i zato sto imas para da je kupis. Neces ni primetiti da si je kupila. Tako si u mogucnosti )

Sto se tice cicijasenja i/ili racionalnog trosenja, to je jace od coveka. Pre par nedelja u Becu na aerodromu kafa je bila reda velicine 6 eur. Nisam je kupio zato sto je skupa, a ne zato sto nemam da je platim. Naprosto, ne vredi tih para.

Nisam ovca bez obzira sto imam runo )