Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

Featured Replies

18 minutes ago, destiny said:

A gde iskopa onih 6 dinara?

Neke davne 1998/9 kolegica drzi 4 dinara u ruci i ima dilemu:

• Da kupi hotdog za 3 dinara - gladna je a mora da radi jos 2 sata i da ide posle 1h peske do kuce

• Da posle posla plati prevoz, privatnici su vozili, 2 dinara

Hebena sitovacija (

Naravno, na tvom primeru ljudi su samo precizni za sitnice - cena je oko 2500 din )

Sto se tice biznis klase, cak i kada mi je pripadala po duzini puta i sl. birao sam guzvanje u ekonomskoj klasi za nadoknadu (bila je 100 eur po satu leta).

Nema sanse da bih platio vise npt 2000 eur iz svog dzrpa za privatno putovanje. Jeste stvar para, taj novac moze bilje da se iskoristi.

Vazan detalj, mogu satima da spavam sedeci u ekonomskoj klasi, od 9h leta prespavam 7 bez problrma.

Za trajnu stvar ili nesto sto se placa jednom ne razmisljam previse. Volim da bude dobro, brzo i efikasno )

Edited by x500

• Replies 759
  • Views 39.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Onaj ko ne mora da radi ono sto nece 

• imam 4 hektara obradive zemlje u pomoravlju, možda ima neki potencijalni rudnik ispod, nisam pametna   (ispratiću se sama sa topika)

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

pre 5 godina sam na severnom kipru upoznao coveka iz nisa i igrom slucaja ponovo sam ga sreo tamo ove godine. ispostavilo se da imamo dosta zajednickih prijatelja i da zna neke moje bliske rodjake. co

Posted Images

9 minutes ago, x500 said:

taj novac moze bilje da se iskoristi.

Svaki novac moze bolje da se iskoristi.

I da je 200 € vise biznis klasa, da li bi isto razmisljao da tih 200 € moze bolje da se iskoristi?

Bogat čovek je moj brat bankar

4 minutes ago, destiny said:

Svaki novac moze bolje da se iskoristi.

I da je 200 € vise biznis klasa, da li bi isto razmisljao da tih 200 € moze bolje da se iskoristi?

Mislim da ona sedista u ekonomskoj sa vise mesta za noge su sasvim ok. Doduse, zavisi i od avioprevoznika, negde su ekonomska bas uska.

1 hour ago, Shan Jan said:

Pa eto vidis, ja se zlopatim po GSPu jer nikako da kupim taj auto. Zao mi para a i nesto mi se ne vozi po BGu. Jesam ja onda cicija?

Zašto zlopaćenje, voziti po Beogradu je čist mazohizam. Bude mi ih žao

Nego dosta o cicijacenju, ajmo gde se to bahatite? Ja nemam problem da potrosim par iljada evra na putovanje pa puta nekoliko godisnje. Kao ni na dobar stejk ili sushi u restoranu.

• Popular Post

Bogat je čovek koji je zdrav, kome su članovi porodice zdravi, i koji ništa ne mora.

U finansijskom smislu, bogat je onaj ko može bez cimanja da kupi ono što mu treba onda kada mu treba. Tu računam stvari za normalan život, ne jahte, vile, besna kola...

3 hours ago, destiny said:

Ali, svrha para je da ucinis sebi zivot laksim i lepsim.... valjda

Nas prijatelj iz US, advokat, silne nekretnine, pare, vozni park, ne zna sta ima....visok 2 m, tezak 120 kg.....leti za Srbiju ekonomskom klasom, skvrci se u onom sedistu 15 sati.

Cemu pare?!?

(izuzimam sad pricu o humanitarnim davanjima, da ne bude da se pare trose samo "use, nase i podase")

Moj brat najbogatiji čovek koga znam ide metroom i vozom na posao. Ili nogama.

1 minute ago, Shan Jan said:

Nego dosta o cicijacenju, ajmo gde se to bahatite? Ja nemam problem da potrosim par iljada evra na putovanje pa puta nekoliko godisnje. Kao ni na dobar stejk ili sushi u restoranu.

Ja se bahatim u Lidlu i Zari, Lidl pogotovo ako je inostrani

Just now, Svemir Zeka said:

Moj brat najbogatiji čovek koga znam ide metroom i vozom na posao. Ili nogama.

I to je ok, eno bjvsi NL premijer Rute, isao biciklom na posao.

Problem je sto se ovaj prijatelj, po sopstvenim recima, muči, a objektivno, ne mora

4 minutes ago, JozoMujica said:

Bogat je čovek koji je zdrav, kome su članovi porodice zdravi, i koji ništa ne mora.

E baš tako. A i najveća većina stvari se ne mora, skoro pa ništa, sem da se umre.

Apsolutno su mi nebitni: nameštaj, gedžeti, marke, bilo kakvo kurčenje da izgleda luksuzno, jedino na šta bih sve pare potrošila su putovanja. I da, kao Šanjo, volim da sednem negde, pojedem popijem nešto.

Mislim da sam upravo smislio novu definiciju, zahvaljujući destiny:

Bogat je čovek onaj koji se muči, a objektivno ne mora.

2 minutes ago, destiny said:

I to je ok, eno bjvsi NL premijer Rute, isao biciklom na posao.

Problem je sto se ovaj prijatelj, po sopstvenim recima, muči, a objektivno, ne mora

Jbg to je ta razlika između ovde i tamo.

4 minutes ago, destiny said:

Vrrdnost robe i usluge za novac koji trebam da platim.

Ako je povratna karta BEG - FRA reda velicine 250 do 300 eur za ekonomsku klasu, a biznis 200 eur vise, onda sigurno letim ekenomskom klasom.

Ako je let duzi, recimo do Sjetla, i traje 9 sati. Ako je doplata 200 eur, to je 10+eur po satu, vredi. Ako je doplata 500 eur tj po satu 50+ eur onda ne vredi.

Ali da ne mogu da se svrtim u uskom sedistu 9 sati i ako mi treba 4 dana da se oporavim onda je to 500 eur za 5 dana (let + 4 dana oporavka) tj 100 eur dana (6 eur po budnom satu). Onda bi uzeo doplatu. )

Necu leteti Wizz-om za BAD ako cu da potrosim 6-7 vise vremena i kada obracunam drugevtroskove ustedim 50 eur po pravcu. Usteda nijr vredna cimanja.

Nikad u zivotu nisam leteo biznis klasom. Moracu jednom da se nateram da istresem iz dzepa tih par stotina evra vise kad se ukaze prilika. Posebno na onim letovima od 7-8 sati sa nekim A321XLR. Imao sam jedan takav i nije bas bio prijatan.