Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

Featured Replies

11 minutes ago, x500 said:

Vrrdnost robe i usluge za novac koji trebam da platim.

Ako je povratna karta BEG - FRA reda velicine 250 do 300 eur za ekonomsku klasu, a biznis 200 eur vise, onda sigurno letim ekenomskom klasom.

Ako je let duzi, recimo do Sjetla, i traje 9 sati. Ako je doplata 200 eur, to je 10+eur po satu, vredi. Ako je doplata 500 eur tj po satu 50+ eur onda ne vredi.

Ali da ne mogu da se svrtim u uskom sedistu 9 sati i ako mi treba 4 dana da se oporavim onda je to 500 eur za 5 dana (let + 4 dana oporavka) tj 100 eur dana (6 eur po budnom satu). Onda bi uzeo doplatu. )

Necu leteti Wizz-om za BAD ako cu da potrosim 6-7 vise vremena i kada obracunam drugevtroskove ustedim 50 eur po pravcu. Usteda nijr vredna cimanja.

Znaci da si siromasan, cim tako prebrojavas 🤣🤣

200 po satu, 100 po minuti...

Sad bez zezanja - jedna od definicija bogatstva, u mojoj knjizi, je imati opcije. Neko je to i definisao, nesto u fazonu "Bogatstvo nije posedovanje mnogo para, vec posedovanje mnogo opcija"

I naravno - zdravlje (nikako nije fraza). I tu, opet, bitne opcije - prijateljicin muz je bolestan, kaze treba mu 4 terapije, svaka 6500 eura, koje tesko da ce skupiti. Rekoh:"Super, bolja opcija! Zamisli da imate 26 000 eura, a da lek ne postoji?" Pare se, nekako, mogu skupiti....

• Replies 759
  • Views 39.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Onaj ko ne mora da radi ono sto nece 

• imam 4 hektara obradive zemlje u pomoravlju, možda ima neki potencijalni rudnik ispod, nisam pametna   (ispratiću se sama sa topika)

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

pre 5 godina sam na severnom kipru upoznao coveka iz nisa i igrom slucaja ponovo sam ga sreo tamo ove godine. ispostavilo se da imamo dosta zajednickih prijatelja i da zna neke moje bliske rodjake. co

Posted Images

Može se umreti i za mnogo manje, ako živiš gde živiš a nemaš dovoljno nadrkanosti da isteraš stvar do kraja, već se oslanjaš na eto....sistem

Uzgred sad sam videla kako je žena u Bačkoj Palanci preminula, brate mili

vezano za stekanje na sitno, ima jedna, valjda jevrejska, izreka, koja veli: "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...

na prvu loptu apsurdno, ali kad se malo bolje pogleda, ima smisla...

siromasan treba da gleda kad kupuje da valja i traje, jer mozda nece moci ponovo da si priusti, bogatog boli dupe da li ce sutra da se raspadne, kupice ponovo...

doduse, i ta izreka je verovatno iz vremena kada je visa cena podrazumevala i visi kvalitet

gledajući kućne divajsove, ja sam tu stava da kupujem ne baš najeftinije nego ono što je sledeće na listi

i da nije neki no name proizvođač, naravno kao ni miele

riknuće i jedan i drugi jer su isto smeće

56 minutes ago, onamonamo said:

...

siromasan treba da gleda kad kupuje da valja i traje, jer mozda nece moci ponovo da si priusti, bogatog boli dupe da li ce sutra da se raspadne, kupice ponovo...

Ja sam to shvatio da sirotilja kupi cipele od 50 evra koje se raspadnu za dve godine a bogatuni daju 100 pa nose 5 godina.

Kupio sam tri flajke rakije za 7k ..

Fuck yeah

23 minutes ago, Desmond Bojčinski said:

Ja sam to shvatio da sirotilja kupi cipele od 50 evra koje se raspadnu za dve godine a bogatuni daju 100 pa nose 5 godina.

Opcija 1 - jeftine cipele od skaja, los djon koji propada, nema anatomske potpore, noge se znoje i cuju, kad padne kisa/sneg su ti mokre noge. Raspadnu se posle par meseci nosenja

Opcija 2 - kozna obuca, ...

Dakle, sustinska razlika u kvalitetu 2 proizvoda.

Kad se već svelo na anegdotalno i ko koga zna…

Znate li nekog ko je stvarno uspeo da se penzioniše rano, zaradio brdo para i rekao dosta je, ne radim više?

Kako izgleda taj život?

Znam neke takve, penzionisani debeovci i pandurski oficiri.

Svi panduri se penzionišu valjda oko 52. godine života.

Znam jednog, bio sa mnom u odeljenju u osnovnoj, posle postao pandur, valjda i žandar, pre nekoliko godina ga sretnem... Penzija odlična, oženio se kad je otišao u penziju, zajebava se... bio najgori đak u odeljenju.

29 minutes ago, mraki said:

Kad se već svelo na anegdotalno i ko koga zna…

Znate li nekog ko je stvarno uspeo da se penzioniše rano, zaradio brdo para i rekao dosta je, ne radim više?

Kako izgleda taj život?

Ne, tj jako tesko. Ako je neko napravio pare na posten nacin, znaci da je radio i stedeo. Tesko je da stane, moze da samo ili da uspori ili da promeni profesiju. Tesko da ce da neko ko je radio 100% povuce rucnu i predje na Kalemegdan da igra sah.

Sve koje ja znam da su prevremenoj profesionalnoj penziji, imaju vise od 1M eur, imaju nekakav hobi koji im donosi pare, vecinom cak i ne diraju pasivni prihod. Ili se zezaju sa nekim vocem/rakijom, ili sezonski turizam i sl.

1 hour ago, Filozof manijak said:

Znam neke takve, penzionisani debeovci i pandurski oficiri.

ilija

1 hour ago, x500 said:

Opcija 1 - jeftine cipele od skaja, los djon koji propada, nema anatomske potpore, noge se znoje i cuju, kad padne kisa/sneg su ti mokre noge. Raspadnu se posle par meseci nosenja

Opcija 2 - kozna obuca, ...

Dakle, sustinska razlika u kvalitetu 2 proizvoda.

Plastična obuća bolje štiti od snega #samokažem

1 hour ago, x500 said:

imaju vise od 1M eur,

Wat?

Ko su oni, penzionisani IDF?

Edited by Svemir Zeka

Ja znam jednog što se u SMATSA ranije penzionisao još izmuvao neko prevremeno, ima kuću u Grčkoj i dobru pemziju realno živi opušteno...