April 9Apr 9 Jel taj Zensar ima zvanicni ofis ovde?Smrdi mi na to da ce developeri raditi za FiS, a primati novce i fakturisati Zensaru koji je tamo negde u belom svetu. Sto znaci da ako dodje do padanja testa samostalnosti, developer je u teskoj bulji, a poslodavci lade jaja.
April 9Apr 9 55 minutes ago, glibav said:B2B su pausalci i doo, deluje da se vracaju na poslovanje koje je suzbijeno testom samostalnosti.Poslovanje koje je vrlo otvoreno FIS izlobirao da bude suzbijeno testom samostalnosti.
April 9Apr 9 nikad nisam bio agencija ali mrzim ono debelo govedo sa pravnog koji je to izgurao.pomogao je državi u pičku materinu.nisam mogao da mu se setim imena pa sam pitao Gemini ko je debeli sa pravnog koji je gurao test samostalnosti i on mi je lepo odgovorio:
April 9Apr 9 Debeli kombistranacki majmunBolje je Sinisa Mao pomogo™ frilenserima nego ovaj preduzetnicima Edited April 9Apr 9 by Ratamahatta
April 9Apr 9 Zensar je otvorio kancelariju u Beogradu i ovima sto prelaze iz FISa su ponudjeni regularni ugovori o radu sa pripadajucim odmorom, bolovanjem, stazom... Nigde nije bilo reci o frilensovanju i pausalu. Ne znam sta planiraju za one koje zaposljavaju sa strane
April 11Apr 11 Mene jednom nisu zvali na intervju jer je trebao prosek preko 8.5, pre neki mesec sretnem bivseg kolegu radi tamo, a on nije zavrsio fax.
April 11Apr 11 Uslovi su uvek za eksterne prijave... Kad imaš kontakt i kad tebe neko cima ili te zna, mnoge stvari se više ne gledaju niti te iko trkeljiše.
April 11Apr 11 5 hours ago, Choda said:nisu zvali na intervju jer je trebao prosek preko 8.5Kakav sumanut kriterijum selekcije, na nivou onih HR eliminacionih testova iz "opšte kulture" za entry-level pozicije... (pričao mi drugar, kasnije vrhunski inženjer, da je onomad pao Telenorov test sa pitanjima tipa "šta je Oktroisani ustav")
April 18Apr 18 On 11. 4. 2026. at 20:07, Choda said:Mene jednom nisu zvali na intervju jer je trebao prosek preko 8.5, pre neki mesec sretnem bivseg kolegu radi tamo, a on nije zavrsio fax. Ha ha ha. Da neko pita za završen faks - čuo sam, iako retko. Ali da neko pita za prosek u ITju, to prvi put u svom ne tako kratkom životu čujem.
April 18Apr 18 Pitali su i mene davno ali to je bilo kad sam jos zelen junior bio ja. Da te neko ko seniora pita to, meni bi to bilo smesno, da insistira da je bitno - red flag.
April 18Apr 18 Opcija 1 :trenutni tim, super harmonican i uhodandobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologijeodlican Product OwnerMane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i mikomenadzer (prosli tim je urnisala ali su odradili solidan posao)Opcija 2 :rukovodeca pozicija za 12 ljudi i 20% povisica (retko se pruza prilika u firmi za napredovanje!)sef mi ostaje trenutni sefglavni projekat prebacivanje velike monolith aplikacije u cloud ( veoma stresno) Mane: poslepodnevni sastanci, pola tima su bezobrazni neradnici koji su totalno tehnicki zaostaliOpcija 1 - 👍 Opcija 2 - 👎
April 18Apr 18 2 zbog prve dve taček pre svega, 3 neće biti toliko strašno, 4 će se rešiti na neki od normalnih načina (polagana zamena likova, nalaženje onih tačaka koje znaju da rade i slično)...1 bi meni otpalo u startu zbog 4, ja ne mogu da radim sa nadređenim kretenima, koji su mikro mageri, i poslovično, čim su mikro manageri, imaju mišljenje o svemu, čak i onome što im nije uža struka, a pošto su šefovi smao to što oni misle je tačno... Dao bih otkaz posle 3 meseca da mi je neko takav šef, verovatno...