April 20Apr 20 Kod nas dali developerima da biraju koji ce AI da koriste, sve placeno Vecina zavrsila na Claude.
April 20Apr 20 ČestitamThat Privacy Guy!Anthropic secretly installs spyware when you install Clau...Anthropic's Claude Desktop silently installs a Native Messaging bridge into seven Chromium browsers, including browsers Anthropic's own documentation says it does not support, and browsers the user ha
April 20Apr 20 1 hour ago, Sammael said:Novi push kod nas sa samog vrha da moramo da pređemo na AI-lead metodologiju i model rada u svim oblastima.U depresiji sam. Osećam se kao bumer s mobilnim. A pri tome ja već koristim AI za posao, kao asistenta.Sta znaci AI- lead metodologija?
April 20Apr 20 57 minutes ago, Choda said:Sta znaci AI- lead metodologija?To bih i ja voleo da znam.Koliko sam sklopio kockice, znači da postaviš agente koji rade tvoj posao, a ti radiš samo review njihovih rezultata.Verovatno he sledeći korak kad ih dobro istreniraš da dobiješ otkaz.
April 20Apr 20 Pa oni nisu normalni a kako ce da znaju da li i koliko koristis AI?edit:U svakom slucaju moze da se "gejmifikuje" koriscenje AI kako god da propisu, tako sigurno imas lagan workaround oko toga, e sad ako odluce potpuno da te zamene onda definitivno nisu normalni a i onako ce da propadnu jer od tolikog koriscenja AI nece dobiti ono sto su zeleli samo ce imati gubitke. Edited April 20Apr 20 by Choda
April 20Apr 20 Ako pod "gejmifikovao" podrazumevaš da radiš ti a kažeš da je radio AI, zašto bi to radio? AI donosi ogromno poboljšanje i produktivnosti i kvaliteta (ako ga koristiš ispravno). Plus praktično besplatno dobiješ neke stvari koje su ranije bile veliki chore i uglavnom se nisu ni radile (osim da se zadovolji neka forma) - recimo dokumentacija.
April 20Apr 20 18 hours ago, Venom said:@bags pusti sad realnost, kad bi mogao da biraš bez konsekvenci i bez začkoljica kao što su loš šef ili lelemudi od kolega, jel bi uopšte hteo da radiš #2?Voleo bih se oprobati da se ne lazemo u vodjenju tima. Mislim da nisam gori od barem pola ljudi na istoj poziciji u firmi. Imao sam i par dobrih sefova u karijeri i mislim da bih mogao dosta timova ucinit bar malo boljim. Ali svaki cas razmisljam kako ce mi nedostajati tech i kako cu se samo baviti "trivijalnim" stvarima poput odobravanja godisnjeg i treninga.Idealna bi bila neka visa tehnicka pozicija kao Principial Engineer ili VP Engineeringa ali toga nema ovde u ponudi...
April 20Apr 20 @shamotnapec pricao sam generalno, sto u slucaju koriscenja AI nije dobro. Aj da dam konkretan primer, ako npr odluce da mere kolilo trosi tokena mesecno kao dokaz da koristi AI, kao sto sugerise CEO Nvidia.Kada kazes AI donosi poboljsanje kvaliteta i produktivnosti kako si to izmerio i dokazao ili generalno tvrdis?Takodje bili bi dobro da nam kazes za sta si ga tacno koristio, jer ne verujem da je uporedivo sa poslom koji treba da radi @Sammael . Bottom line ne verujem da AI first approach moze dq poveca produktivnost i kvalitet team lid / menadzerskog posla.
April 20Apr 20 18 minutes ago, bags said:Voleo bih se oprobati da se ne lazemo u vodjenju tima. Mislim da nisam gori od barem pola ljudi na istoj poziciji u firmi. Imao sam i par dobrih sefova u karijeri i mislim da bih mogao dosta timova ucinit bar malo boljim. Ali svaki cas razmisljam kako ce mi nedostajati tech i kako cu se samo baviti "trivijalnim" stvarima poput odobravanja godisnjeg i treninga.Idealna bi bila neka visa tehnicka pozicija kao Principial Engineer ili VP Engineeringa ali toga nema ovde u ponudi...Ja sam pre dve godine bio u sličnoj situaciji (ne tech lead niti nužno mnogo viša pozicija, ali više odgovornosti) i to nije ispalo baš najbolje, ali bih to uradio svejedno opet, jer nikad ne znaš šta će stvarno biti na kraju. Ako misliš da imaš ideju kako da rešiš probleme ja ne bih oklevao.
April 20Apr 20 24 minutes ago, bags said:Voleo bih se oprobati da se ne lazemo u vodjenju tima. Mislim da nisam gori od barem pola ljudi na istoj poziciji u firmi. Imao sam i par dobrih sefova u karijeri i mislim da bih mogao dosta timova ucinit bar malo boljim. Ali svaki cas razmisljam kako ce mi nedostajati tech i kako cu se samo baviti "trivijalnim" stvarima poput odobravanja godisnjeg i treninga.Idealna bi bila neka visa tehnicka pozicija kao Principial Engineer ili VP Engineeringa ali toga nema ovde u ponudi...Ja ti radim nešto tako... Radim još uvek tech, iako se jebavam svakakvim vrstma non-tech stvari, ali uvek sebi ostvim ponešto iz tech da uradim... Danas pola dana se jebavam sa dokumentacijom za tender, na primer, hednlujem ko šta radi u timu, idem na neke sasanke, ali drugu polovinu dana, još uvek radim tech stvari... Mislim da ako tu budeš mogao da napraviš balans, to je odlično...
April 20Apr 20 56 minutes ago, bags said:Voleo bih se oprobati da se ne lazemo u vodjenju tima. Mislim da nisam gori od barem pola ljudi na istoj poziciji u firmi. Imao sam i par dobrih sefova u karijeri i mislim da bih mogao dosta timova ucinit bar malo boljim. Ali svaki cas razmisljam kako ce mi nedostajati tech i kako cu se samo baviti "trivijalnim" stvarima poput odobravanja godisnjeg i treninga.Idealna bi bila neka visa tehnicka pozicija kao Principial Engineer ili VP Engineeringa ali toga nema ovde u ponudi...Pa mozes da probas, pa ako mu nadjes manu u odnosu na okolnosti da odustanes. Ne dolaze takve prilike svaki dan. Edited April 20Apr 20 by Moonwalker
April 20Apr 20 17 minutes ago, Moonwalker said:Pa mozes da probas, pa ako mu nadjes manu u odnosu na okolnosti da odustanes. Ne dolaze takve prilike svaki dan.Samo sto je obicno onda tesko vratiti se na prethodnu poziciju a nije bas da je sada sjajno IT trziste.
April 20Apr 20 Just now, Shan Jan said:Samo sto je obicno onda tesko vratiti se na prethodnu poziciju a nije bas da je sada sjajno IT trziste.Tesko zato sto pozicija bude popunjena ili jer se nesto zaboravi? Mislila sam u istoj firmi. Edited April 20Apr 20 by Moonwalker
April 20Apr 20 1 minute ago, Moonwalker said:Tesko zato sto pozicija bude popunjena ili jer se nesto zaboravi? Mislila sam u istoj firmi.Pozicija obicno bude popunjena a ostane i gorak ukus svima...
April 20Apr 20 Moj prethodni sef bas to uradio. Radi opet na projektima kao i pre. Jeste nije rec o IT, vec inzenjeringu i evropska je firma, a ne americka. Ni prvi ni poslednji kome dosadilo da se mlati sa ljudima.Nisam sigurna da razumem zasto gorak ukus. Edited April 20Apr 20 by Moonwalker