April 3Apr 3 1 minute ago, Shan Jan said:Indikativno je da o tome kako ce AI da promeni svet slusamo samo od prodavaca AI-a.Bio sma prošle nedelje na SAP MEE samitu u Poljskoj...Svi su pričali o AI, koji su prezentovali...A onda oni koji su probali SAP-ov product, u pričama u kuloarima su takve priče pričali da ne veruješ koliko to ne radi... No, sa druge strane, očigledno će jako morati da se ide u tom smeru, iako mi uopšte nije jasno, kako oni zamišljaju da im radi nad jasno strukturanim podacima 100% ispravno... Načelno, znam koja je ideja, znam kako je zamišljeno, ali to, sa druge strane, ne rafdi baš tako jasno i dobro... meni nevredi izveštaj o poslovanju koji mi je tačan 98,2%... Treba mi nešto što je100% tačno, an primer...No videćemo, najavili us u Madridu, u maju da ćemo svi popadati an dupe od prezentacija... Ćemo vidimo... Nisma nešto optimista...
April 3Apr 3 32 minutes ago, Shan Jan said:Indikativno je da o tome kako ce AI da promeni svet slusamo samo od prodavaca AI-a.34 minutes ago, Sammael said:Nije do modela nego do hype-a. Zato nisu nikad inženjeri front facing nego prevaranti kao Sam Altman.Sta nije do modela nego do hajpa?A inzenjeri apsolutno hajpuju ai, ukljucujuci one koji ne zive od toga. Tipa Mitchell Hashimoto. Naravno na prizemniji nacin od seratora, ali ga hajpuju.
April 3Apr 3 2 hours ago, Sammael said:Oracle otpušta 30000 ljudiKomentari na Reditu, kako Oracle otpusta:DELETE FROM employees ORDER BY salary desc LIMIT 30000; Drop table employees; Edited April 3Apr 3 by brusli
April 3Apr 3 2 hours ago, Fins fleet said:Sta nije do modela nego do hajpa?"Vrednost" AI kompanija.Tako i Teslina vrednost mnogo više zavisi od Maskovih proseravanja nego od toga kakva su im vozila.
April 3Apr 3 8 minutes ago, Sammael said:"Vrednost" AI kompanija.Tako i Teslina vrednost mnogo više zavisi od Maskovih proseravanja nego od toga kakva su im vozila.Do modela je nabavna cena. A vrednost je onolika koliko trziste plati. Hajp je deo toga, drugi deo stvarna upotrebljuvost. Kolika ce ona biti tek cemo da vidimo. Edited April 3Apr 3 by Fins fleet
April 3Apr 3 Aj da koristim primer OpenAI, Sam Altman je tu iskljucivo da svojim izjavama privuce investitiore, ako / kada postanu profitabilni odmah ce da ga sklone.
April 6Apr 6 Besmisleno je tvrditi da AI tehnologije nemaju vrednost. Nije pitanje da li će promeniti svet, jer velikim delom već jesu. Da ne napreduju još ni malo, a verujem da hoće napredovati, jer je ogromni napredak u poslednjih godinu. Meni baš puno znače na poslu i svi ih koristimo.Sasvim je drugo pitanje bubble-a. Ovolika kapitalizacija je suluda. Posebno, jer zbog velike konkurencije niko nema šansu da iskoristi monopol i digne cene. Antopic, OpenAI, Google su tu na vrhu. A i ostali kaskaju samo za možda 6 meseci - uključujući i open source modele. Stoga očekujem pucanje balona u stilu dot com. Gde će neke kompanije bankrotirati (posebno AI only kompanije - očekujem da Google npr. preživi). Biće potresa na tržištu. Ali će tehnologije preživeti i posle kraće pauze zbog nedostatka finansiranje, napredovati malo sporije na zdravijim osnovama.
April 6Apr 6 @Spooky kako komentarises da su Google i Antropic po svemu sudeci ulozili mnogo manje u razvoj AI od ChatGPT i opet ga siju, Gemini za svakodnevno caskanje, Claude za posao?I ja ocekujem da Google prezivi, sve ostalo je open for grabs, cak i Antropic. Ono sto ja ocekujem da se desi je da kako kinta presusuje tako cemo redje dobijati nove modele zbog ogromne cene treninga ali ce se i dalje koristiti, doduse bice skuplje nego sada.
April 6Apr 6 Dobor je sto postoji DeepSeek, inace bi bio monopol USA kompanija, koje bi mogle ispod zita i da se dogovore da dignu cene simultano.Ovako ih Kinezi drze za jajca da se ne izbahate previse.
April 6Apr 6 9 hours ago, Spooky said:Besmisleno je tvrditi da AI tehnologije nemaju vrednost. Nije pitanje da li će promeniti svet, jer velikim delom već jesu. Da ne napreduju još ni malo, a verujem da hoće napredovati, jer je ogromni napredak u poslednjih godinu. Meni baš puno znače na poslu i svi ih koristimo.Sasvim je drugo pitanje bubble-a. Ovolika kapitalizacija je suluda. Posebno, jer zbog velike konkurencije niko nema šansu da iskoristi monopol i digne cene. Antopic, OpenAI, Google su tu na vrhu. A i ostali kaskaju samo za možda 6 meseci - uključujući i open source modele.Stoga očekujem pucanje balona u stilu dot com. Gde će neke kompanije bankrotirati (posebno AI only kompanije - očekujem da Google npr. preživi). Biće potresa na tržištu. Ali će tehnologije preživeti i posle kraće pauze zbog nedostatka finansiranje, napredovati malo sporije na zdravijim osnovama.military upotreba? ko tu zaradjuje?
April 8Apr 8 Moj pogubljeni sef unapredjen a i da njemu uopste nije jasno kako i zasto.Dobijamo novu seficu koja donosi agilni setup iz centrale, uvodi OKRs, kvartalnu proveru nivoa agilnosti i mesecni chekup kako i gde se koristi AI.Btw.Zvanicno sam mator. Prvi put mi je neko mladji sef.