Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Po LinkedInu vidim postove da je Lotomatika otpustila radnike jer - AI.

Ali mi drugar koji valjda ima neke kontakte tamo kaže da je pravi razlog to što se završio posao koji se očekivao od SRB tima i da su onda outsourceovali za Indiju.

Pošto kupio, poto prod'o.

• Replies 4.3k
  • Views 361.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

ai je novo kating kosts, bas zgodno dodje kao izgovor

Ne samo to nego i prodajes pricu kako mozes isti posao da obavis sa manje ljudi => veci profit => shareholdersi srecni.

16 hours ago, Have_Fun said:

Po LinkedInu vidim postove da je Lotomatika otpustila radnike jer - AI.

Ali mi drugar koji valjda ima neke kontakte tamo kaže da je pravi razlog to što se završio posao koji se očekivao od SRB tima i da su onda outsourceovali za Indiju.

Pošto kupio, poto prod'o.

akvizišn - migrejšn - lejofs

AI je idealan sada da se najaše za gomilu retarda na linkedinu željnih pažnje, jebe se njima za realnošć

Edited by Orle Zmajević

Zanimljivo da pominješ LinkedIn pošto sam došao na topic da ga zapljunem. Možda nije samo za ovu temu, but I like the vibes here. Ne mogu da svarim da neko online mesto bude toliko cringe, iako ne volim tu reč i retko je koristim. Razumem ljude koji traže posao i možda i ja uskoro budem u situaciji da meljem na neku xyz temu, ali od ovih što pokušavaju da naprave sopstveni brend, traže smisao i dekodiraju korporativni svet mi se okreće stomak. To sve i pre nego što dođemo do poplave AI generisanih sadržaja za koji se iz aviona vidi da je AI generisan. Jedno vreme sam razmišljao da trolujem, ali nisam siguran da bi svi shvatili. Pogotovo me tišti kad vidim da to rade neki ljudi o kojima sam imao ili imam dobro mišljenje, a znam da im nešto posebno ne gori pod nogama... Ili se makar nadam. Posebna priča su ljudi koji nešto objašnjavaju, a u stvari pojma nemaju o čemu pričaju. Juče mi izleti neka koja objašnjava šta znači izraz skin in the game, pa kaže to je kad je teško i kad se vidi ko je ko i kad se razdvaja zrno od kukolja. Krenuo sam da pišem odgovor, ali sam se setio da samopromocija nema drugu poentu i da diskusiju i ispravljanju tu nema mesta. Sve u svemu depresija. Ne znam da li da hejtujem junior devs* koji pišu groundbreaking postove na teme koje su pokrivene materijalom za početnike. Da li ste znali da JavaScript array ima filter method, to je moj super power. Verovatno ne, uglavnom im stoji open for work, šta da rade ljudi.

*no izraz junior devs ne volim jer implicira neku ne znam kakvu sposobnost s moje strane. U stvari sam samo dovoljno mator da omanem dovoljno puta.

Edited by Venom

LinkedIn je meni živi dokaz da nigdje nema toliko šarlatana i prodavača magle kao u IT-u.

Ogadise mi sopstvenu profesiju. 🤮

Videh jutros, koja koincidencija

Fantastican je:

image.png

image.png

ziga

PS.

U prvom pise hocu vise raditi u drugom hocu manje. :)

2 hours ago, red star forever said:

LinkedIn je meni živi dokaz da nigdje nema toliko šarlatana i prodavača magle kao u IT-u.

Ogadise mi sopstvenu profesiju. 🤮

LinkedIn je živi dokaz da šarlatana i prodavača magle ima u svim profesijama.

Govorim kao neko ko nije iz IT-ja.

Inače moj čovek jeste i svojevremeno mi je pričao kako ih firma smara uputstvima o tome šta da rade i kako da se ophode na Linkedinu, vele mnogo je važno. Za firmu, naravno.

3 hours ago, bags said:

Fantastican je

Naleteo na ovaj

c7ce8bf210daed79.png

3 hours ago, dunja said:

LinkedIn je živi dokaz da šarlatana i prodavača magle ima u svim profesijama.

Govorim kao neko ko nije iz IT-ja.

Inače moj čovek jeste i svojevremeno mi je pričao kako ih firma smara uputstvima o tome šta da rade i kako da se ophode na Linkedinu, vele mnogo je važno. Za firmu, naravno.

Imam drugara s košarke koji ponekad postuje tako neke nebuloze sa nekih konferencija na kojima učestvuje. Pitao sam jednom brate kako možeš, kaže na on to ni ne gleda marketing odeljenje ima pristup nalogu.

Мени су направили Линкедин кад сам почео да радим у великој адвокатској фирми. Одох да га избришем сад.

12 minutes ago, Venom said:

Imam drugara s košarke koji ponekad postuje tako neke nebuloze sa nekih konferencija na kojima učestvuje. Pitao sam jednom brate kako možeš, kaže na on to ni ne gleda marketing odeljenje ima pristup nalogu.

isuse to je već next level ludilo

ovde im daju neke korporejt templejte, tipa koji cover image da stave, koji jezik da koriste, o čemu da pišu (akcenat je naravno na promociji uspeha firme)

nije obavezno, ali ko hoće da se šlihte onima iznad, ima i tu opciju

ovaj moj to kulira i ne obazire se, a i u poziciji je da mu se može, pa je onda sve to i nebitno na kraju dana

edit: ne znam u kojoj zemlji ti radi drugar sa košarke, ali ako je Nemačka, nešto mi govori da oni baš i nemaju pravo da zahtevaju od zaposlenih da im ustupe pristup nalozima na mrežama, tj. gotovo sam sigurna da možeš da im to odbiješ... ako želiš da ideš tim putem, naravno.

Edited by dunja