March 21Mar 21 Bivsa firma... kad sam odlazio to je bilo usred nekog projekta sa jednom bankom gde su stvari od pocetka isle south pa je bas pred moj odlazak stigao mail kako su nezadovoljni i prete nesto. Spomenut i ja, konkretno moj dress code i kad dolazim i odlazim. Elem, odlazim ja iz firme i nakon sto nije proslo standardno dajemo ti vise para da ostanes, meni pripreti HR-ka sa "jel ti znas da mi mozemo da te tuzimo za ovaj projekat ako firma izgubi novac?". Ja se samo grohotom nasmejao. Posebno sto sam se vec razmisljao dal da ja njih tuzim za mobing lika koji je bio u vezi sa... HR-kom.Fast forward 8 godina kasnije pricaju mi sledece:Pre nekoliko godina jedan inzenjer se pobio sa korisnikom. Nije tacno znano sta je razlog ali dobio je otkaz. Sto je ok. Medjutim usledila je i tuzba firme za odstetu jer je uticao na projekat sa korisnikom. Posle par godina doslo je do vansudskog poravnanja. Niko ne prica ko je sta kome dao.Pre godinu-dve je jedan inzenjer dao svoje kredencijale korisniku i ovom dok ih je koristio uleti ransomware i pojebe sve. Korisnikova firma jebala kevu ovoj mojoj bivsoj firmi, nisam siguran jel bilo i nekih penala ali epilog - moja bivsa firma otpustila inzenjera i tuzila ga. Proces u toku.Sad pre mesec dana pravnica firme obisla sve timove i napomenula da svaka greska inzenjera koja rezultuje u penalima korisnika moze biti iskoriscena za tuzbu gde ce firma potrazivati taj novac od inzenjera. Uz otkaz naravno.Znam da je sve to pravnicki moguce ali meni ovo suludo ponasanje.
March 21Mar 21 ShanJan pokušava da nam "proda foru" da ljudi u njegovoj "grani" žive taj jedan život pun uzbudjenja...
March 21Mar 21 1 hour ago, Frank Pembleton said:ShanJan pokušava da nam "proda foru" da ljudi u njegovoj "grani" žive taj jedan život pun uzbudjenja...adrenalinski front end coding.
March 24Mar 24 On 4. 3. 2026. at 7:08, Fins fleet said:Zato sto pola ljudi koji su na job marketu imaju AI koji skenira oglase, prilagodjava CV i salje bez da i pita aplikanta. Druga polovina svakako koristi chatgpt da ispegla CV, pa je generalno kvalitet CV-eva koje dobijemo jaci.Case in point:
March 25Mar 25 Citam sad da i playStudios zatvara kancelariju u Beogradu, druga kompanija koja se bavi kockom u mesec dana.
March 25Mar 25 18 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:zar se ne bave gejmingom, kakva kocka?To su valjda one buđave iGaming kockarske igrice:https://www.playstudios.com/myvegas-slots/
March 26Mar 26 Kod mene takodje danas na poslu solidna havarija. Raskinuti ugovori sa oko 100 eksternih kolega. Eksterni su uglavnom imali svoje male firme koje su radile opet preko 5 velikih posrednika. U utorak navece sa nase strane su poslali nove uslove od 25% do 40% manje i rok 24 sata da prihvate. Ovi odbili jer su mislili da ce se moci pregovarati i da ce se naci neko resenje. Danas posle rucka objavili da je gotovo. Cene su realno bile totalno nerealne i cudi me da se ovo nije ranije bolje reseno. S druge strane ogroman broj ovih eksternih je radio godinama tu imnogi interni ljudi ce morati u ozbiljne prekovremene da pokriju. Takodje su rekli da kad budu pozicije raspisane da ce bivsi eksterni imati prioritet.Druga losa vest je da glavni arhitekt (zaista mastermind celog sistema) i tech lead mog sestra tima je danas isto obznanio da ide u penziju. Sa 45 godina. Nije imao ogromnu platu, ali je ziveo uvek skromno i stedeo sa zenom preko 50% plate, vecinu investirao u ETF od 2010., nemaju decu a i u pravom momentu je kupio stan u losem delu grada koji se prilicno dobro razvio. Mislim da ce me u toku leta udariti ogroman deo njegovog posla.
March 26Mar 26 28 minutes ago, bags said:Kod mene takodje danas na poslu solidna havarija. Raskinuti ugovori sa oko 100 eksternih kolega. Eksterni su uglavnom imali svoje male firme koje su radile opet preko 5 velikih posrednika. U utorak navece sa nase strane su poslali nove uslove od 25% do 40% manje i rok 24 sata da prihvate. Ovi odbili jer su mislili da ce se moci pregovarati i da ce se naci neko resenje. Danas posle rucka objavili da je gotovo. Cene su realno bile totalno nerealne i cudi me da se ovo nije ranije bolje reseno. S druge strane ogroman broj ovih eksternih je radio godinama tu imnogi interni ljudi ce morati u ozbiljne prekovremene da pokriju. Takodje su rekli da kad budu pozicije raspisane da ce bivsi eksterni imati prioritet.Druga losa vest je da glavni arhitekt (zaista mastermind celog sistema) i tech lead mog sestra tima je danas isto obznanio da ide u penziju. Sa 45 godina. Nije imao ogromnu platu, ali je ziveo uvek skromno i stedeo sa zenom preko 50% plate, vecinu investirao u ETF od 2010., nemaju decu a i u pravom momentu je kupio stan u losem delu grada koji se prilicno dobro razvio. Mislim da ce me u toku leta udariti ogroman deo njegovog posla.Nece taj znati sta ce u penziji.Inace danas je neki eksterni konsultant cetvrtak - meni bas nisu raskinuli ugovor ali su mi rekli malo zvanicnije (znala sam vec) da idemo ka kraju naseg eksternizovanja. Sad mi krivo sto ti taj sa penzijom nije na forumu da da neki presek finansijskog plana i kako ce ta penzija izgledati sa te finansijske strane.